Visningar

Söndag 26 Mars KL: 12:00 - 12:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 48

Trea på Skärvstensgatan 48. Lägenheten har hög standard med fina parkettgolv, fönsterbänkar i marmor och en generös takhöjd om 2,5 m.
Lägenheten stod klar för inflyttning december 2019 och har endast haft en ägare sedan dess.
Lägenheten har delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum med förvaring i garderober. Från det större sovrummet nås en stor inglasad balkong som tack vare inglasningen kan nyttjas redan tidigt på våren och sent in på hösten. Lägenheten har ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett förråd på samma våningsplan. I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, tv och bredband från Telenor. Välkomna att boka tid för er visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 66.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3986 kr/mån
Rum 3
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018/2019
Pris 2 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Skärvstensgatan 48

Skärvstensgatan 48
Skärvstensgatan 48
Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 48

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 66.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Bottenplan

HALL
Inbjudande hall med ekparkettgolv som följer genomgående i hela lägenheten. Väggarna har målade ytskikt i en ljus färg. Hallen erbjuder plats för av hängning.

KÖK
Fint kök med öppen och social planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. Vit köksinredning, bänkskiva i laminat och vitt kakel. Fin belysning till köks bestyren fås via dimbara spottar i taket. Köket har mycket fin maskinell utrusning bestående av kyl och frys i fullhöjd, fläktkåpa, induktionshäll, inbyggnadsugn- och mikro samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stora fönster med fina fönsterbrädor i natursten. Rummet är inrett med målade väggar i vitt med en rosa fondvägg. Här finns plats för både soffgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM 1
Det första sovrummet har ljusa väggar och garderobs förvaring i skjutdörrsgarderob. Från sovrummet nås den inglasade balkongen.

SOVRUM 2
Rymligt och lättmöblerat sovrum med målade ytskikt. Här finns en garderob.

BALKONG
Mycket generös inglasadbalkong i soligt väst läge. Här kan du njuta av solen till sen kväll. Balkongen kan med fördel inredas med både matgrupp och mysig soffhörna.

BADRUM
Badrummet är smakfullt inrett med dimbara spottar i taket, grått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Här finns duschdörrar av glas, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp och wc. Badrummet är också utrustat med egen tvättutrustning bestående av tvättmaskin, torktumlare samt praktiskt arbetsbänk och bra förvaring genom två överskåp.

BRA ATT VETA
- Förråd finns på samma våning.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66.5 kvm
Byggnadsår 2018/2019
Fönster 3-glas

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-08-28
Primärenergital 75

Ekonomi

Lägenhetsnummer S65
Pris 2 195 000 kr
Avgift 3986 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, kallvatten, tv och bredband från Telenor.
Driftkostnad 3 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 000 kr

Driftkostnad avser förbrukning av hushållsel och varmvatten förbrukning. Detta debiteras från bostadsrättsföreningen. Individuell mätning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,224095%
Andel av årsavgift 1,22408%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 722 232 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från 2021 årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Mariehöjd 4
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769621-8283
Gatuadress Skärvstensgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Mariehöjd 4 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förfogar över 94 st lägenheter belägna på adress Skärvtensgatan. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Inga avgiftsändringar eller större projekt är planerade i dagsläget (ordförande 2023-02-22).

GÅRDEN
Det planeras för en stor fin innergård med lekplatser och fina planteringar.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telenor med Internet 250 MB, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-Kanaler. Detta är ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

TVÄTTSTUGA
Finns ej. Alla lägenheter är utrustade med egen maskin.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum, fastighetsskötarrum och uthyrningsrum. Skärmtak för cyklar.

P-PLATS Kallgarage:
700:-/mån, separat kö via HSB. Det ska inte vara några problem att få en plats i garaget om det gäller vanlig plats, däremot är det kö till laddplatserna, enligt HSB 2023-02-22.

HUSHÅLLSEL
Föreningen har det som kallas IMD (Individuell mätdata) på El och Varmvatten. Deras faktiska förbrukning läses in varje månad och 3 månaders förbrukning debiteras på första avin vid varje kvartal.

ÖVRIGT
Brf Mariehöjd ligger i ett lugn och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam Fastighetsförsäkring. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-02-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

ÖVRIGT
Brf Mariehöjd ligger i ett lugn och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam Fastighetsförsäkring. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-10-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 94

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende