VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 36

SÄNKT PRIS!
Här kommer en fantastisk möjlighet att köpa ett boende både bekvämt och nybyggt, nära naturen och samtidigt nära service och kommunikationer. Välkommen till Brf Mariehöjd 7!

Här erbjuds en modern nyproducerad etta på populära området Mariehöjd där möjlighet finns att flytta in omgående!
Lägenheten är både ljus, välplanerad och har en större balkong i bästa söderläge med utsikt ut mot innergården. Välplanerad planlösning där alla utrymmen nyttjas på bästa sätt.

Stadsdelen Mariehöjd växer fram i tallskogen mellan universitetet, Nydalasjön och Mariehem. Området ligger cirka fyra kilometer nordost om Umeås stadskärna och på promenadavstånd till både Norrlands universitetssjukhus, universitetet och många andra arbetsplatser. Det är även nära till Nydalasjöns friluftsområde, stor Icabutik och Mariehems centrum med bussar, apotek och andra bekvämligheter.

OBS! Vissa av bilderna är illustrationer. Se planritning för exakt utformning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 34 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2755 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2023
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nyproducerad välplanerad etta med stor balkong i bästa söderläge,möjlighet att flytta in omgående!

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 36

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 34 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns
Våning 1 av 5

SÄNKT PRIS!
Lägenheten håller en hög standard med kök från Marbodal med vita luckor och ljus bänkskiva i laminat (betongimitation och matchande vitt kakel ovan bänkytorna. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin (45cm), inbyggd microvågsugn, induktionshäll, varmluftsugn samt kombinerad kyl/frys. Ljus ekparkett i hela bostaden förutom hallen som har ljusgrått klinker på golv, väggarna är vitmålade och här finns garderob till förvaring. Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinker på golv och utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt dusch. Sovalkoven är 6 kvm och bjuder plats för enkelsäng och smart förvaring i skjutdörrsgarderob.

De rymliga balkongerna har ett härligt söderläge och ger möjlighet tilll ett "extrarum" som du har glädje av stora delar av året, från tidig vår till sent in på hösten. Här finns gott om plats att inreda med bekväma möbler, mattor som tål utomhusklimat och allt det där som sätter sista touchen på ditt sköna balkongliv: gröna växter, lyktor, plädar och kuddar.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Tillkommer gör kostnaden för hushållsel och varmvatten. För bredband, digital-tv och IP-telefoni tillkommer en kostnad av 214 kr/månad.

Tillgång till gemensam övernattningslägenhet/styrelserum
Som boende i brf Mariehöjd 7 kommer du kunna nyttja övernattningsrummet/styrelserummet i grannföreningen Mariehöjd 6, en fin fördel om du exempelvis har långväga övernattande gäster.

OBS: Delvis illustrationsbilder. Se planritning för exakt utformning.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 34 kvm
Byggnadsår 2023
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Balkong (8 kvm) samt förråd (ca 1,5 kvm)

Ekonomi

Lägenhetsnummer 06
Pris 1 495 000 kr
Avgift 2755 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår: Värme, kallvatten. Individuell elmätning och varmvattenmätning Obligatorisk avgift: 214 kr/mån för Bredband, Kabel-TV och IP-Telefoni 8 (tillkommer på månadsavgiften).
Driftkostnad 2 226 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 786 kr
  • Hushållsström: 1 440 kr

Totalt 186 kr/mån

Andel i förening 1,500786%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 486 990 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserat på uppgifter från den ekonomiska planen

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Mariehöjd 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769640-2739
Gatuadress Skärvstensgatan
Epostadress Fredrik.Svanberg@hsb.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 7 i Umeå är en äkta bostadsrättsförening. Nybyggnad av 47 bostadsrättslägenheter i 7 plan som påbörjats april 2021 på fastigheten Skärvstenen 8 i Umeå. Ekonomisk förvaltare är HSB Norr.

MÅNADSAVGIFTEN
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Tillkommer gör kostnaden för hushållsel samt varmvatten. I varje lägenhet finns en undermätare och respektive bostadsrättshavare debiteras av bostadsrättsföreningen för sin förbrukning. Ingen höjning av månadsavgiften för 2024, enligt styrelsen 2024-04-16.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Avtal med Telenor. I avtalet ingår ett basutbud för TV, bredband med internethastighet på 500/500.
Bostadsrättshavare i Brf Mariehöjd 7 blir debiterad motsvarande 209 kr/månad.

PARKERING
Hyra för bilplats med motorvärmare i kallgarage är 700 kr/plats och månad.
I dagsläget har vi en ledig MV-plats, enligt styrelsen 2024-04-16.
Det finns totalt 21 bilplatser för lägenhetsnummer 1-47 i brf Mariehöjd 7.
Av de 21 bilplatser som finns har några fått laddbox installerad, 4-5 platser. Separat kö till parkeringsplatserna, i dagsläget finns ingen laddplats ledig, enligt styrelsen 2024-04-16.
Elförbrukning avläses för laddplats och aviseras på hyresavin.
Under väntan på en parkeringsplats med långtidskontrakt, finns möjlighet att hyra en parkeringsplats med korttidskontrakt (1 mån uppsägning). Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag, med effekt ca 1300 W(6 Amp). För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras.

ÖVRIGT
Som boende i brf Mariehöjd 7 kan man nyttja övernattningsrummet/styrelserummet i grannföreningen Mariehöjd 6. Kostar 200 kr/dygn, en fin fördel om man exempelvis har långväga övernattande gäster.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 47

Övrigt

Parkering Hyra för bilplats med motorvärmare i kallgarage är 700 kr/plats och månad. Det finns totalt 21 bilplatser för lägenhetsnummer 1-47 i brf Mariehöjd 7. Separat kö till parkeringsplatserna. Under väntan på en parkeringsplats med långtidskontrakt, finns möjlighet att hyra en parkeringsplats med korttidskontrakt (1 mån uppsägning).
Balkong Balkong i söderläge

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende