Visningar

Onsdag 13 December KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 32

På 4:e våningen finns denna luftiga och välplanerade 3:a om 66,5 kvm med härligt ljusinsläpp, otroligt tilltalande planlösning och genomgående hög standard med fina materialval med bla vitlaserat enstavigt parkettgolv vilket är genomgående i hela lägenheten. Större vardagsrum med fina fönsterpartier i öppen planlösning mot köket och matplatsen. Kök med stilren inredning i vitt och gott om plats för förvaring i flertalet skåp och lådor. Vitvaror där det mesta är inbyggt och integrerat, smakfullt helkaklat badrum med golvvärme, egen tvättmaskin och torktumlare, två fina sovrum samt stor härlig inglasad balkong i söderläge med glasade skjutpartier där det finns möjlighet att sitta och njuta från tidig vår till sent in på hösten. Detta är en lägenhet för den kräsne.

Utmärkt läge med närhet till Universitetet, NUS, IKSU och vackra Nydalasjön.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 66.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4276 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016
Pris 2 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad och tllltalande 3:a i hög standard på populära Skärvstensgatan, Mariehöjd

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 32

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 66.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns
Våning 4 av 7

HALL
Ljus och välkomnade hall med vackert vitlaserat parkettgolv i ek och ljusa väggar som är genomgående i hela lägenheten samt plats för avhängning i hatt- och skohylla och lättare möblemang.

KÖK MED MATPLATS
Köket är centralt placerat i lägenheten med mindre vägg som avgränsar mot vardagsrummet. Kökets planlösning är öppen mot matplatsen, vilket gör det enkelt att umgås när vardagssysslorna och festbestyren tar vid. Stilren vit köksinredning med mjukstängande luckor, fina arbetsytor med vit blank bänkskiva i laminat och matchande vitt kakel under överskåpen. Gott om förvaringsmöjligheter och fin belysning via spottar i tak som går att styra via mobilen. Den maskinella utrusningen består av hel kyl, hel frys, induktionshäll, inbyggd ugn ,fläkt, inbyggd micro, integrerad diskmaskin.
Matplatsen ligger perfekt vid de stora fönsterpartierna och här finns det verkligen möjlighet att sitta vid större matbord och njuta i goda vänners lag.

VARDAGSRUM
Ljust och inbjudande vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot matplatsen med härligt ljusinsläpp från fönster med utsikt över innergården, samma fina parkettgolv i vitlaserad ek som i övriga rum, vita ljusa väggar och generöst med ytor för soffgrupp och tv-bänk.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för säng, sängbord och övriga möbler. Samma fina parkettgolv i vitlaserad ek och ljusa väggar. Rummet är lättmöblerat, rymligt och erbjuder god förvaring i garderober. Detta rum lämpar sig alldeles utmärkt som barnrum, gästrum eller rymligt kontor.

SOVRUM 2/INGLASAD BALKONG
Fint sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Väggar i grå ton, parkettgolv i vitlaserad ek och bra förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob med speglar. Från sovrummet finns balkongdörr med utgång till stor inglasad balkong med ett utmärkt västerläge och solmöjligheter från morgon till sen eftermiddag. Balkongen blir ett trevligt extrarum under årets varmare månader och kan med fördel inredas med både matgrupp och mysig soffhörna. Här finns även garderober till förvaring. Vitmålat trätak med infällda spottar till belysning.

BADRUM
Smakfullt badrum med spottar i tak, grått klinkergolv med golvvärme (centralstyrt) och vita kaklade väggar. Här finns duschväggar av glas, tvättställ med tillhörande kommod, spegelskåp och wc. Badrummet är även utrustat med egen tvättutrustning bestående av tvättmaskin och torktumlare samt praktiskt arbetsbänk. Ovan arbetsbänk finns ytterligare förvaring genom två överskåp.

FÖRRÅD
Till lägenheten finns ett förråd på vinden.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66.5 kvm
Byggnadsår 2016
Fönster 3-glas
Övrigt om byggnaden Mycket gott skick då huset byggdes 2016. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen kontinuerligt, senast genomförda var lekplatsbesiktning, inga risker identifierades. Föreningen har en entreprenadgaranti på 5 år. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering, ej beslutat. Byggnad och installation av laddstolpar i garagen finns även på agendan men är på lång sikt.
Vi kommer att göra en mindre förbättring av ett av garagen avseende ventilation och för att förhindra att snö driver in genom fönstergallerna.
Övriga byggnader Föreningen har både samlingslokal som nyttjas som styrelserum och uthyrningslägenhet som förvaltas av HSB. Inga cykelförråd men ett skärmtak. Det finns gott om cykelställ utomhus. Flera grillplatser med grillar. Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin/torktumlare. Ingen bastu.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-01-14
Primärenergital 56

Ekonomi

Lägenhetsnummer 120
Pris 2 350 000 kr
Avgift 4276 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, tv och bredband (obligatoriskt tillägg med 212:-/mån.(Inräknad i månadsavgiften). Kostnad för hushållsel och varmvatten tillkommer. Debiteras via föreningen.
Elförbrukning 2 536 kWh/år
Driftkostnad 7 167 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 376 kr
  • Hushållsström: 2 791 kr

Obligatoriskt tillägg för bredband med 212:-/mån.( Inräknat i månadsavgiften.)

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,3956%
Andel av årsavgift 0,3956%

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader.
Månadsavgiften höjdes med 10% f o m 1/1 2023, och månadsavgiften kommer att höjas med 17% f o m 1/1 2024 enligt ordförande 2023-12-05.

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016/2017 och resterande byggnader är färdigställda därefter. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering, ej beslutat. Byggnad och installation av riktiga laddboxar i garagen finns även på agendan. Vi följer vår fastställda underhållsplan och den innehåller inga större åtgärder de närmaste två åren.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har både samlingslokal som nyttjas som styrelserum och uthyrningslägenhet som förvaltas av HSB. Inga cykelförråd men ett skärmtak. Det finns gott om cykelställ utomhus. Flera grillplatser med grillar. Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin/torktumlare.

PARKERING
Det finns totalt 214 st parkeringar fördelat på två kallgarage. Det finns lediga parkeringar från 1/1 2024 enligt styrelsen 2023-12-05. Dessa går att hyra för en kostnad för 700 kr/månad. Kön sköts av HSB. Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddningsuttag debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och internet. IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-12-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 299

Övrigt

Övrigt Månadsavgiften har höjts med 10% fr 1/1 2023, inga andra ändringar detta år. Avgiften kommer att höjas from 1/1 2024 med 17%.
Parkering P-plats med motorvärmare: 700:-/mån, Vissa platser är laddplatser för elbilar. 1 st i kö. (Kontrollerat 2023-08-14).
Balkong Större inglasad balkong i västerläge.

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende