VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Mariehöjd, Umeå

Skärvstensgatan 32

Högst upp i huset på expansiva och populära Mariehöjd finner ni denna moderna och kvadratsmarta 1:a!
Lägenheten erbjuder ett härligt och insynsskyddat läge och har genomgående hög standard, stilrent kök med bra och gedigen maskinell utrustning, helkaklat duschrum samt härligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier och en fantastisk inglasad balkong med högt och soligt söderläge. Balkongen tillhandahåller ett fritt läge med utsikt över intilliggande hustak och barrskog!

På Mariehöjd bor ni i en av Umeås mest expansiva område med närhet till Universitetet, NUS, IKSU och vackra Nydalasjön och dess rekreationsområde. I närheten finner ni även bra service via exempelvis livsmedelsbutiker, restauranger, frisör, gym och god kommunikation till centrum.

Ett modernt boende som måste ses, välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2625 kr/mån
Rum 1
Våning 7 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2017-18
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Simon Lundström
Reg. Fastighetsmäklare
0705-64 82 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

1:a med inglasad balkong i söderläge!

Planritning

Simon Lundström

Simon Lundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 32

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 40 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Högsta boendeplan. Förråd ovanför.

HALL
Välkomnande hall med praktisk skjutdörrsgarderob för optimal förvaring samt plats för avhängning av ytterkläder. Vita målade väggar och fint ekparkettgolv som löper stilrent vidare in i resten av lägenheten.

KÖK OCH ALLRUM
Lättmöblerat allrum med öppet och trivsamt läge mellan kök och de sociala ytorna. Här finns plats för matgrupp och soffmöbler. Avskild sovdel med utrymme för säng samt två garderober.
Från allrummet når ni även lägenhetens pärla, den rymliga och inglasade balkongen i soligt söderläge!

Lägenhetens kök är i mycket stilrent utförande. Grå laminatbänkskiva, vita skåpluckor, vitt kakel och stilrena handtag ger köket en modern stil. Gott om förvaring i skåp, bra arbetsytor och fint arbetsljus från inbyggda spotlights. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spishäll, inbyggnads ugn och micro, fläkt samt diskmaskin.

DUSCHRUM
Mycket rymligt och komfortabelt duschrum med grått klinkergolv med vattenburen värme, vita kaklade väggar samt fin belysning via spotlights. Toalett, kommod, spegel samt dusch med glasvägg är badrummets inredning. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare, arbetsbänk av laminat för klädvård och ett praktiskt överskåp.

BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett förråd.
Flexibelt tillträde

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 2017-18
Övriga byggnader Förråd, cykelrum

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3264-2-135-3
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 2625 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår: Värme och kallvatten. obl. avg. för Internet och TV tillkommer om 212 kr/mån. Individuell mätning hushållsel och varmvatten.
Andel i förening 0,25174%
Andel av årsavgift 0,25554%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 612 976 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning En fusion skedde sommaren 2022 som innebar att HSB brf Mariehöjd 1, 2 och 3 fusionerades. Efter denna fusion skedde har ingen ekonomisk plan eller årsredovisning upprättats. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är därför uträknad utifrån uppgifter från dåvarande Mariehöjd 1, 2 och 3 årsredovisningar och uppgifterna som framkommer i dessa.

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader. Månadsavgiften har höjts med 10% fr 1/1 2023 (ordförande 2023-02-01).

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen kontinuerligt, senast genomförda var lekplatsbesiktning, inga risker identifierades. Föreningen har en entreprenadgaranti på 5 år. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering. Byggnad och installation av laddstolpar i garagen finns även på agendan men är på lång sikt.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum/uthyrningsrum och fastighetsskötarrum. Skärmtak för cyklar.

PARKERING
Det finns totalt 56 parkeringar (kostnad 700 kr/månad) att hyra i kallgaraget som ligger under hus C-F. Det är 12 st i kö enligt HSB 2023-02-01.
Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddstolpe debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns.
IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-02-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 114

Övrigt

Balkong inglasad balkong

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende