Visningar

Tisdag 12 December KL: 16:30 - 17:00 Bokad visning, ring eller mejla för tidsbokning! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mariehöjd, Umeå

Skärvstensgatan 30

Mycket fin och välplanerad 2:a i modernt skick på populära Mariehöjd!

Lägenheten har ett insynsskyddat läge på 5:e våningen och har genomgående hög standard med modernt kök med bra och gedigen maskinell utrustning. Badrummet är helkaklat och är utrustat med praktisk kombinationsmaskin.
Balkongen är inglasad och ligger i skönt söderläge med fri utsikt!

På Mariehöjd bor ni i en av Umeås mest expansiva område med närhet till Universitetet, NUS, IKSU och vackra Nydalasjön och dess rekreationsområde. I närheten finner ni även bra service via exempelvis livsmedelsbutiker, restauranger, frisör, gym och god kommunikation till centrum.

Ett modernt boende som måste ses, välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 48 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3252 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2017-2018
Pris 1 650 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern tvåa med fritt läge!

Lågupplöst
Lågupplöst
Lågupplöst
Lågupplöst

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 30

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 7

HALL
Välkomnade hall med fint ekparkettgolv som finns genomgående i hela lägenheten och ljust målade väggar. Hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter genom tre garderober samt plats för hatt- och skohylla.

VARDAGSRUM
Ljust och inbjudande vardagsrum med stora fönster med fina fönsterbrädor i marmor och glasad balkongdörr. Den stora inglasade balkongen blir en naturlig förlängning av vardagsrummet och ett extra rum under många av årets månader. Balkongen har ett trevlig söderläge med sol från förmiddagen till eftermiddagen.

KÖK
Smakfullt kök med vit inredning, vitt kakel, gråa bänkskivor av laminat och fin belysning via spottar i taket. Köket erbjuder goda arbetsytor och god förvaring genom många skåp och lådor. Köket har fin maskinell utrustning som består av kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. I anslutning till köket finns plats för matgrupp för ca fyra gäster.

SOVRUM
Sovrum med parkettgolv, målade väggar och god förvaring genom tre garderober. Rummet är luftigt och lättmöblerat och erbjuder plats för både säng, skrivbord och byrå.

DUSCHRUM
Stilrent helkaklat duschrum med grått klinkergolv med vattenburen golvvärme, vita kaklade väggar och fina belysning via spottar i taket. Duschrummet är utrustat med handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, toalett samt duschvägg i glas. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/tumlare, praktisk arbetsbänk och bra förvaring genom två överskåp.

Till lägenheten finns ett förråd som upplåts med bostadsrätt.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48 kvm
Byggnadsår 2017-2018
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Förråd på vinden tillhör lägenheten och upplåts med bostadsrätt

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-01-14
Primärenergital 56

Ekonomi

Lägenhetsnummer 148
Pris 1 650 000 kr utgångspris
Avgift 3252 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Individuell mätning av hushållsel och varmvatten. Obligatorisk avgift om 214 kr/mån tillkommer för Tv och bredband.
Driftkostnad 3 900 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Hushållsström: 2 100 kr

Andel i förening 0,2959%
Andel av årsavgift 0,2959%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 700 662 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från Årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader.
Månadsavgiften höjdes med 10% f o m 1/1 2023, och månadsavgiften kommer att höjas med 17% f o m 1/1 2024 enligt ordförande 2023-12-05.

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016/2017 och resterande byggnader är färdigställda därefter. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering, ej beslutat. Byggnad och installation av riktiga laddboxar i garagen finns även på agendan. Vi följer vår fastställda underhållsplan och den innehåller inga större åtgärder de närmaste två åren.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har både samlingslokal som nyttjas som styrelserum och uthyrningslägenhet som förvaltas av HSB. Inga cykelförråd men ett skärmtak. Det finns gott om cykelställ utomhus. Flera grillplatser med grillar. Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin/torktumlare.

PARKERING
Det finns totalt 214 st parkeringar fördelat på två kallgarage. Det finns lediga parkeringar från 1/1 2024 enligt styrelsen 2023-12-05. Dessa går att hyra för en kostnad för 700 kr/månad. Kön sköts av HSB. Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddningsuttag debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och internet. IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-12-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 299

Övrigt

Balkong Inglasad balkong i söderläge, upplåten med bostadsrätt

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende