VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 30

Ta chansen att köpa ett modernt boende där det bara är att flytta in i ett väldigt lugnt område med nära till bekvämligheter och Nydalasjön.
Den här fina trean byggdes 2018 och har en stor och inglasad balkong i ett ostört söderläge med fri utsikt, vilket blir som ett extra rum större delen av året. Lägenheten har ett stort vardagsrum med fina fönsterpartier mot innergården och öppen planlösning mot kök och matplats.
Köket har stilren vit inredning med modern maskinell utrustning inklusive stor kyl, stor frys, induktionshäll och diskmaskin. Smakfullt och rymligt helkaklat badrum med tvättmaskin, torktumlare och skåpförvaring. Lägenheten har två fina sovrum med bra förvaring. I detta hus finns även ett av garagen som man bekvämt når med hissen.

Här bor du på ett fantastiskt läge om du vill ha nära till allt! Marielund med ICA kvantum, Burger King, apotek och café samt Mariehemscentrum som erbjuder Coop, restauranger med mera. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Vid ängsområdet på Mariehem ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Vid Bräntbergets fot finns även ett utegym. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

Välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 66.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4276 kr/mån
Rum 3
Våning 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern 3:a med inglasad balkong i fritt söderläge!

Planritning

planritning
planritning
Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 30

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 66.5 kvm.
Hiss Ja

2 tr

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66.5 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-01-14
Primärenergital 56

Ekonomi

Lägenhetsnummer 142
Avgift 4276 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, kallvatten, tv och bredband.
Andel i förening 0,38968%
Andel av årsavgift 0,39556%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 948 849 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning En fusion skedde sommaren 2022 som innebar att HSB brf Mariehöjd 1, 2 och 3 fusionerades. Efter denna fusion skedde har ingen ekonomisk plan eller årsredovisning upprättats. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är därför uträknad utifrån uppgifter från dåvarande Mariehöjd 1, 2 och 3 årsredovisningar och uppgifterna som framkommer i dessa.

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader. Månadsavgiften har höjts med 10% fr 1/1 2023 (ordförande 2023-03-09).

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen kontinuerligt, senast genomförda var lekplatsbesiktning, inga risker identifierades. Föreningen har en entreprenadgaranti på 5 år. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering. Byggnad och installation av laddstolpar i garagen finns även på agendan men är på lång sikt.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum/uthyrningsrum och fastighetsskötarrum. Skärmtak för cyklar.

PARKERING
Det finns totalt 214 st parkeringar fördelat på två kallgarage. Dessa går att hyra för en kostnad av
700 kr/månad. Separat kö till dessa. Kön sköts av HSB. Det är 11 st i kö enligt HSB 2023-03-09.
Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddstolpe debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns.
IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-03-09. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 299

Övrigt

Balkong Inglasad balkong i söderläge

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.