Visningar

Måndag 15 Juli KL: 16:30 - 17:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 22

Välplanerad tvåa i modernt utförande och perfekt läge nära Universitetet, NUS, mataffärer, gym och vackra Nydalasjön. Lägenheten har genomgående hög standard, stilrent inrett kök med bra maskinell utrustning och öppen planlösning mot vardagsrummet. Helkaklat badrum med egen tvättutrustning och mysigt sovrum med bra förvaring. Stor inglasad balkong i underbart söderläge sätter guldkant på boendet! På Mariehöjd, Umeås mest expansiva område bor du bekvämt med all service du behöver och god kommunikation till centrumkärnans och dess kompletta utbud av affärer och restauranger. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 48 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3618 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris 1 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Lina Bennervall
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 36
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kvadratsmart och stilren 2:a med inglasad balkong i söderläge!

NY Lina i objekt
NY Lina i objekt

Planritning

Lina Bennervall

Lina Bennervall

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 6

Välplanerad tvåa i modernt utförande och perfekt läge nära Universitetet, NUS, mataffärer, gym och vackra Nydalasjön. Lägenheten har genomgående hög standard, stilrent inrett kök med bra maskinell utrustning och öppen planlösning mot vardagsrummet. Helkaklat badrum med egen tvättutrustning och mysigt sovrum med bra förvaring. Stor inglasad balkong i underbart söderläge sätter guldkant på boendet! På Mariehöjd, Umeås mest expansiva område bor du bekvämt med all service du behöver och god kommunikation till centrumkärnans och dess kompletta utbud av affärer och restauranger.

- INGLASAD BALKONG MED SÖDERLÄGE

- VÄLPLANERAD

- HELKAKLAT BADRUM MED TVÄTTDEL

- CYKEL- OCH GÅNGAVSTÅND TILL UNIVERSITET OCH SJUKHUS

- MODERN OCH STILRENT INREDD

HALL
Välkomnande hall med garderober för optimal förvaring samt utrymme för att hänga av sig ytterkläder. Vitmålade väggar och fint ekparkettgolv löper stilrent vidare in i resten av lägenheten.

KÖK
Lägenhetens kök är i mycket stilrent utförande med mörkgrå laminatbänkskiva, vita skåpluckor, vitt kakel och rostfria handtag ger köket en modern stil. Gott om förvaring i skåp, bra arbetsytor och fint arbetsljus från inbyggda spotlights. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spishäll, inbyggd ugn och micro, fläkt samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Ljust och lättmöblerat rum med öppet och trivsamt läge mellan kök, matplats och de sociala ytorna. Här återfinns samma fina parkettgolv och ljust målade väggar som i övriga rum. Från vardagsrummet nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen som blir en naturlig förlängning av vardagsrummet och ett extra rum under många av årets månader. Balkongen har ett trevligt söderläge med sol större delen av dagen.

SOVRUM
Trivsamt sovrum med härligt ljusinsläpp via stora fönster med fina fönsterbrädor i marmor. Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng, lättare möblemang samt bra förvaring genom flera garderober. Även detta rum har vitmålade väggar och ekparkettgolv.

BADRUM
Mycket rymligt och komfortabelt badrum med grått klinkergolv med vattenburen värme och vita kaklade väggar. Badrummets inredning består av WC, kommod, spegelskåp med belysning, samt dusch med glasvägg. Praktisk kombinerad tvättmaskin/torktumlare, arbetsbänk av laminat för klädvård och praktiskt överskåp underlättar vardagen. Spotlights i taket.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd i källaren.
Balkong och förråd upplåten med lägenhet.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48 kvm

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2024-02-16
Primärenergital 53

Ekonomi

Lägenhetsnummer 234
Pris 1 750 000 kr utgångspris
Avgift 3618 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, kallvatten, tv, internet och telefoni.
Elförbrukning 1 308 kWh/år
Driftkostnad 3 780 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 232 kr
  • Hushållsström: 1 548 kr

Obligatoriskt tillägg på TV, telefoni och bredband genom Telia (212 kr/mån) inkluderat i månadsavgiften. Varmvatten och hushållsel debiteras efter förbrukning och kan därav variera från månad till månad. Upptagen VA och EL beräknad efter nuvarande ägares förbrukning senaste året.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,2834%
Andel av årsavgift 0,2834%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 597 979 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader.
Månadsavgiften höjdes med 10% f o m 1/1 2023, och månadsavgiften kommer att höjas med 17% f o m 1/1 2024 enligt ordförande 2023-12-05. Budgeten för nästföljande år läggs på senhösten innevarande år. När budgeten är fastställd bestäms hyrorna för nästa år.

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016/2017 och resterande byggnader är färdigställda därefter. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering, ej beslutat. Byggnad och installation av riktiga laddboxar i garagen finns även på agendan. Vi följer vår fastställda underhållsplan och den innehåller inga större åtgärder de närmaste två åren.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har både samlingslokal som nyttjas som styrelserum och uthyrningslägenhet som förvaltas av HSB. Inga cykelförråd men ett skärmtak. Det finns gott om cykelställ utomhus. Flera grillplatser med grillar. Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin/torktumlare.

PARKERING
Föreningen har 4 st. kallgarage med 212 garagesplatser och som har motorvärmaruttag om 6 A. Garagen ligger under Skärvstenstatan 10-16 och under Skärvstensgatan 28-32, i totalt fyra plan. Hyran är för närvarande 700 kr per månad (2024-års nivå).
Det finns även 11 st laddplatser (för närvarande har de 10 A, 220 V med vanlig stickkontakt) och till vilka det är en separat kö och särskilda hyresavtal. Hyran för laddplatser är för närvarande 1 050 kr per månad (2024-års nivå).
För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.
Antalet lediga platser i garagen varierar över tid och behöver kontrolleras vid frågetillfället. Enklast är att logga in på Mitt HSB och gå till Mina köer som du finner under Min bostad. Där framgår antalet lediga platser och där kan alla som är medlemmar ställa sig i kö för en garageplats. Ingen lägenhet får hyra mer än en garageplats.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och internet. IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-07-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 299

Övrigt

Balkong Inglasad balkong i söderläge.

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende