VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, UMEÅ

Sjöråvägen 2G

Stilsäker etta i nyskick på naturnära område och med cykelavstånd till Universitet. Lägenheten karaktäriseras av underbart ljus och härlig rymd då köket och vardagsrummet har en unik takhöjd om 4,20 m! Lägenheten är smart planerad, har genomgående hög standard och disponerar duschrum med tvättavdelning, vardagsrum med öppen planlösning mot stilsäkert kök med hög standard samt sovrum med flertalet garderober. Stor balkong i underbart västerläge sätter guldkant på tillvaron!
Här bor ni naturnära och lugnt, bara ett stenkast från badplats och fina rekreationsområden vid Nydalasjön. Goda bussförbindelser till både Universitet och centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.

Denna lägenhet bör ses, varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 39.4 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3356 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2015
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Stilsäker etta i nyskick med takhöjd om 4,20 meter!

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sjöråvägen 2G

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 39.4 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

HALL
Du välkomnas in i en hall med plats för att hänga av dig ytterkläderna både mot vägg och i garderob för att sedan fortsätta in i denna underbara lägenhet! Ljusa väggar och tak med snyggt parkettgolv som fortsätter genomgående genom lägenheten.

VARDAGSRUM/ KÖK
Lägenhetens vardagsrum och kök smälter samman i en helt öppen och social planlösning. Här erbjuds även den helt otroliga och unika takhöjden på hela 4,20 meter som sätter guldkant på boendet. Kökets har hög standard och erbjuder kyl/ frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll samt fläkt. Här finns även god plats för matgrupp samt plats för soffgrupp samt TV-möbel. Från rummet nås även den underbara och stora balkongen i soligt läge som erbjuder sol från lunchtid till sen kväll!

BADRUM
Rymligt badrum med många bekvämligheter och hög standard. Här finns dusch med duschväggar, handfat med kommod, spegelskåp, WC samt tvättmaskin och torktumlare. Bra med arbetsyta på bänkskiva! Svart våtrumsmatta samt vit våtrumstapet kläder ytskikten.

SOVRUM
Mindre sovrum som erbjuder plats för 140cm säng samt utrymme för skrivbord.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 39.4 kvm
Byggnadsår 2015
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Förråd finns i separat byggnad

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-10-30
Primärenergital 125

Ekonomi

Lägenhetsnummer 00107
Avgift 3356 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår VÄ/VA, kabel-tv och internet. Individuell elmätning
Driftkostnad 5 070 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Renhållning: 270 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

ca 250kr/månaden för nätavgift och ca 150kr/månaden för förbrukning (400 kr/mån)

Andel av årsavgift 2,2769%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 465 715 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från Årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn BRF Sjörået
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769619-7214
Gatuadress Sjöråvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Sjörået i Umeå (org.nr 769619-7214) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2014. Föreningen förfogar över 32 st lägenheter i 4 st 2-våninghus belägna på adressen Sjöråvägen 2, 4, 6 och 8, fastighetsbeteckning Sjörået 2. Föreningen förvaltas ekonomiskt av SBC och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår VÄ/VA, kabel-tv och internet. Varje medlem skaffar ett eget avtal med önskad leverantör för hushållselen. För 2024 planeras en höjning av månadsavgifterna, storleken på höjningen tas beslut om i slutet av september (ordförande 2023-09-12).

HUSENS SKICK
Husen är byggda 2015, så de är i gott skick. Föreningen följer en underhållsplan och medel reserveras årligen till det planerade underhållet. År 2022 målades och förbättrades loftgångarna samt vindskivorna på fastigheten.

GÅRDEN
Trevlig innergård som ramas in av husen. Där finns gemensam grillplats med bänkar och bord.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Internet: A3 (ingår i månadsavgiften), 100 MB.
Kabel-tv: Telenor, basutbud (ingår i månadsavgiften). Varje lägenhet är utrustad med en boxer som ska lämnas kvar vid flytt.

TVÄTTSTUGA/ÖVERNATTNINGSRUM
Det finns ingen tvättstuga eller övernattningsrum. Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.

P-PLATS
14 st parkeringar utan tak för 265 kr. 6 av dem finns elbilsladdning och där är det ett tillägg för 250 för elbilsladdning.
16 st carport platser för 365 kr per månad.
På alla platser finns motorvärmare.
I dagsläget finns det ledig både carport och vanliga platser, enligt ordförande 2023-09-12. Kön sköts av styrelsen.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Sopsortering i soprummet, kostnad 22 kr/månad/bostadsrätt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-09-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Balkong Balkong, västläge

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.