Visningar

Tisdag 28 Maj KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Innertavle, Umeå

Sillviken 728

Trivsam och mysig villa i ett plan med loft som är belägen med ett fantastiskt vackert läge intill havsbandet! Fastigheten ligger ca 100 meter från havet och här finns tillgång till att förtöja båt vid brygga och även badstege ner till långgrund havsvik ca 25 meter ut för härliga bad. På den rymliga tomten finns utöver bostadshuset en varmbonad friggebod/förråd, carport och förråd. Stor tomt med välplanerade rabatter med vackra perenner och bärbuskar.
Huset är väl genomtänkt med öppen planlösning med matplats och vardagsrum, två sovrum (varav ett på loft), välplanerad klädkammare, badrum med tvättmaskin och ett mysigt loft. Från köket finns utgång till en större vidbyggd altan som löper längs med husets gavel i tre väderstreck så där finns solen under hela dagen och kvällen. Vackra pardörrar i burspråket ger stort ljusinsläpp och utgång till ännu en potentiell uteplats. Elbilsladdare finns.

Havsviken innebär aktiviteter i princip året runt! Sommartid kan man bada och varför inte en utflykt med båt? När isen lagt sig kan man åka skridskor, skidor och skoter då snön kommit, året-runt-fiske och svamp/bär plockning på tomten och i skogen intill.
I Sillviken bor ni ca 16 km från Umeå centrum efter nyligen förbättrad och asfalterad väg.
Vackert beläget vid havet, populärt sommarstugeområde men också flertalet året runt boenden.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 65 kvm + 25 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 1950 kvm
Byggnadsår 1995
Pris 2 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Villa i ett plan med loft i natursköna och populära Sillviken.

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sillviken 728

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 65 kvm. taxeringsinformation (biarea 25 kvm är loft.)

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning. Utrymme under trapp ger extra utrymme för ytterligare förvaring. På golvet ligger ett praktiskt microcementgolv med govvärme som sedan löper vidare till ett vitlaserat massivt furugolv i vardagsrumsdelen och väggarna är ljusa. Hallen förbinder trivsamt samtliga ytor i huset på ett trevligt sätt.

KÖK
Köket finns placerat från hallen till höger och har vita luckor, vitt kakel, bänkskiva i ek och rostfri diskbänk. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd micro, induktionshäll, diskmaskin, och fläktkåpa. Fönster ovan arbetsytorna släpper in ett härligt ljus och spottar finns under skåp och även i taket (dimbara). På golvet ligger ett klinkers i grå ton med golvvärme och väggarna är ljusa. Från köket finns balkongdörr ut till den härliga vidbyggda altanen i tre väderstreck med sol från morgon till kväll.

VARDAGSRUM/MATPLATS
Härligt öppna ytor med stort ljusinsläpp tack vare flertalet fönster och även via det vackra burspråket. Full takhöjd ger extra rymd och de vackra takbjälkarna i timmer ger en ombonad känsla. Detta rum är lättmöblerat och inbjuder verkligen till trevliga middagar för vänner och bekanta. Här finns plats för större soffgrupp, tv-möbel och matgrupp. Rummet har ett vitlaserat massivt furugolv och ljusa väggar. Täljstenskaminen som är eldningsbar ger en hög mysfaktor och finns centralt placerad i rummet och ger extra värme till huset. Luftvärmepump från 2021 installerad i den utbyggda delen.

SOVRUM 1
Huset har två separata sovrum, ett på loftet och ett på bottenplan. Detta sovrum är placerat till höger från hallen och har ett vitlaserat massivt furugolv och ljust grå väggar. Här finns utrymme för en 120 cm bred säng samt skrivbord. Fönster med utsikt över tomtens framsida.

BADRUM
Från hallen nås badrummet med klinkers på golv med golvvärme som värmer skönt under era fötter och har delvis kaklade väggar. Badrummet är inrett med wc, tvättställ med kommod, spegel, duschörna och här finns även tvättmaskinen. Fönster släpper in ljus.
Ventileras med en pax fläkt.

WALK-IN/KLÄDKAMMARE
Från vardagsrumsdelen nås detta utrymme med plats för god avhängning med klädstänger och hyllplan. På golvet ligger ett microcementgolv och väggarna är ljusa.

LOFTET
Via den vitmålade trappen kommer vi upp till det mysiga loftet med vackra vitmålade trätak och de mörkare takbjälkarna i timmer ger myskänsla till rummet.Här finns sovrum med plats för dubbelsäng och även utrymme för en kontorsplats med öppen del ner mot vardagsrummet. Även här återfinns det vackra vitlaserade massiva furugolvet. Förvaring finns i utrymmen under snedtak. Fönster ut mot husets kortsida i sydväst.

ÖVRIGA BYGGNADER
Carport med plats för två bilar.
Varmbonad gäststuga/förråd på ca 10 kvm samt stuga/förråd på ca 15 kvm.
Vedbod.

ÖVRIGT
Huset är tillbyggt 2001 med delen där kaminen , matplatsen, klädkammaren och burspråket finns. Den utbyggda delen står på torpargrund.
Sommarvatten finns för vattning av utemiljön på tomten via vattenföreningen till en kostnad av 350:-/år.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med inrett loft
Fastighet Innertavle 7:25
Boarea 65 kvm
Biarea 25 kvm
Byggnadsår 1995
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2001
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Trekammarbrunn, servitut.
Fasad Trä
Fönster 3-glas (2022). 2-glas i köket.
Tak Plåt (originaltak)
Grundläggning Plintar/utbyggd del på torpargrund
Uppvärmning Direktverkande el, luftvärmepump (2021) och täljstenskamin.
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Carport med plats för två bilar.
Varmbonad gäststuga/förråd på ca 10 kvm samt stuga/förråd på ca 15 kvm.
Vedbod.
Renoveringar 2021 - Tillägsisolerat, byte till vitlaserade trägolv, golvvärme i hall med microcement.
2021 - Ny luftvärmepump
2022 - Treglasfönster
2022 - Ny ytterdörr och pardörrar i burspråk.
2023 - Målat husfasad, ny fasadbelysning, rabatterm.m.
Bredband Bredband finns i huset.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2024-04-23
Primärenergital 117

Ekonomi

Pris 2 795 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 820 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 150 000 kr
  • Småhusmark: 670 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 150 000 kr
Värdeår 1997
Summa inteckningar 1 530 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 11 210 kWh/år
Driftkostnad 35 927 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 3 600 kr
  • Vatten/avlopp: 3 661 kr
  • Renhållning: 2 423 kr
  • Hushållsström: 19 306 kr
  • Sotning: 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 6 087 kr
  • Övrigt: 350 kr

Vatten: Kostnad 27kr/kubik + medlemsavgift 500kr, faktura 1ggr/år efter avstämning. I elkostnaden ingår både uppvärmning samt laddning av bil. I vägkostnaden ingår både den större asfalterade vägen + underhåll av den grusade vägen från brevlådorna. Säljaren har eldat med ca 3 kubik ved till en kostnad av ca 3.600:- år som tillkommer i diftskostnaden. Samfällighetsavgiften är för skötsel av väg. Under övrigt finns kostnaden för sommarvatten. Tillkommer kostnad för försäkringar.

Tomt

Tomtarea 1950 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Innertavle GA:19 ändamål: Vattenförsörjning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Umeå Innertavle GA:43 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Umeå Innertavle GA:47, Gemensamhetsanläggning: Umeå Innertavle GA:48 ändamål: Vägar
Förmån: Avtalsservitut Avloppsanläggning, 24-IM1-97/9535.1

Planbestämmelser Detaljplan (2002-10-14) Ändring Av Detaljplan (2001-08-21) Byggnadsplan (1986-11-14)

Dokument

Området

Innertavle är en gammal jordbrukarby som på senare årtionden byggts ut och har idag över 500 invånare. Innertavle är beläget ca 10 km från Umeå centrum. Här präglar den lantliga känslan byn samtidigt som du har närheten till stadens puls. Lugnt, idylliskt och barnvänligt är ofta ord man använder när man beskriver Innertavle. Till Tavleliden är det 3,5 km, Umeå Universitet och NUS är det ca 8,5 km.

Närområde

Byagård, motionsspår, skidspår, fotbollsplan, ridning, Nydalasjön, skola som omfattar barn upp till årskurs 5 samt förskola. Livsmedelsbutiker finns i närområdet Täfteå samt Ålidhem. På Carlslid/Tomtebo kommer Coop Nord snart att stå färdigtställt, bygget pågår.

Kommunikation

Gång/cykelväg till centrum samt goda busskommunikationer från Innertavle. För mer information om busstider gå till www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende