Visningar

Onsdag 4 Oktober KL: 16:30 - 17:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Sandåkern, UMEÅ

Sandåkersgatan 9

Nu har vi nöjet att erbjuda en mycket fin och rymlig 3:a på populära Sandåkern. Lägenheten har en ljus och luftig planlösning, perfekt för stora middagar och socialt umgänge. Genomgående fint laminatgolv, kök med plats för stor matgrupp som integreras med vardagsrummet vilket ger härliga lättmöblerade ytor. Inglasad altan i söderläge med öppningsbara partier, två fina sovrum samt stilrent större badrum med egen tvättmaskin och torktumlare.
Här bor du i trevligt område med bra kommunikatoner samt gång- och cykelavstånd till centrum, grönområden, strandpromenaden och service.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4087 kr/mån
Rum 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris 2 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välpanerad trea i bottenplan med inglasad uteplats i söderläge.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandåkersgatan 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss fnns
Våning , Bottenplan

Nu har vi nöjet att erbjuda en mycket fin och rymlig 3:a på populära Sandåkern. Lägenheten har en ljus och luftig planlösning, perfekt för stora middagar och socialt umgänge. Genomgående fint laminatgolv, kök med plats för stor matgrupp som integreras med vardagsrummet vilket ger härliga lättmöblerade ytor. Inglasad altan i söderläge med öppningsbara partier, två fina sovrum samt stilrent större badrum med egen tvättmaskin och torktumlare.
Här bor du i trevligt område med bra kommunikatoner samt gång- och cykelavstånd till centrum, grönområden, strandpromenaden och service.

HALL
Ljus och välkomnade hall med plats för avhängning av kläder, skor och lättare möblemang. I direkt anslutning till hallen finns även en klädkammare/förråd till extra förvaring. Vackert laminatgolv som löper vidare till övriga utrymmen vilket ger en enhetlig och ombonad känsla samt ljusa väggar.

KÖK/VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum möts i en öppen planlösning och ger härliga fina ytor. Stilrent kök med vit inredning, grått kakel, träliknande bänkskivor av laminat samt goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Fönster ovan arbetsbänk ger extra ljus till arbetsytorna. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd och även en extra kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Ljust och inbjudande vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stora fönster. Rummet är luftigt och trevligt möblerat och har plats för större soffa, tv-möbel och övrig inredning.
Från vardagsrummet nås den trevliga inglasade altanen med fint söderläge och som är underbar att nyttja från tidig vår till sent in på hösten. Detta blir ett extra rum under många av årets månader.

SOVRUM 1
I anslutning till köket nås det mindre sovrummet med samma fina laminatgolv som övriga rum och ljusa väggar. Rummet är trivsamt och lättmöblerat och har fint ljusinsläpp.Här finns det garderober till förvaring.

SOVRUM 2
Det större sovrummet ligger i direkt anslutning till vardagsrummet och har även det härligt ljusinsläpp från fönster . Rummets storlek gör det möjligt att inreda med dubbelsäng, arbetsbord samt förvaring i garderober.

BADRUM
Smakfullt större badrum med grå matta på golv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat med tillhörande kommod, spegel, toalett, dusch med vikväggar samt tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 72 kvm
Fönster 3-glas
Övriga byggnader I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsparkering, och en trevlig innergård med både lek-och grillplats. Extra förråd finns att hyra för 150:-/mån. Separat kö.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2018-09-08
Primärenergital 75

Ekonomi

Lägenhetsnummer C31R
Pris 2 195 000 kr
Avgift 4087 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår värme, vatten, kabeltv och internet. Hushållsel tillkommer.
Andel i förening 1,39%
Andel av årsavgift 1,39%

Förening

Föreningsnamn BoKlok Sandåkern i Umeå
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-1496
Gatuadress Sandåkersgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf BoKlok Sandåkern i Umeå är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Barken 1 innehållande 78 bostadsrätter med adress Sandåkersgatan 1, 3, 5, 7 och 9. Föreningens lägenheter uppfördes i två etapper: Etapp 1 med 42 lägenheter var inflyttningsklara i slutet av maj 2016, etapp 2 bestående av 36 lägenheter var inflyttningsklara i slutet av september 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt av BDO och tekniskt av EMFA. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Avgifterna för 2022 höjdes med 2% vid årsskiftet, inga nya höjningar är i dagsläget planerade. Sommaren 2022 kommer det genomföras en asfaltering av föreningens grusade ytor samt göras ytterligare en uppfräschning av föreningens innergård. Under våren har även offerter för laddning av el- /hybridbilar tagits in så det arbetet ligger i startgroparna (ordförande 2022-04-22).

HUSENS SKICK
Reservering till fond för yttre underhåll görs med 35 kr/kvm/år lägenhetsyta, enligt föreningens stadgar. Eftersom fastigheten är nybyggd finns inga större underhållsåtgärder planerade för den närmaste 5-årsperioden. Undantag för nästa underhåll som sker under 2026 när husen fyller 10 år. Då ska underhåll av avlopp genomföras (ordförande 2022-04-22).

GÅRDEN
Två sandlådor, gungställning, grillplats och grönska i form av växter och träd. Cykelförråd och plats för barnvagn i trapphus.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbudet) och bredband (1000 mbit) via Bahnhof ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Totalt 76 parkeringsplatser: Carport med kallförråd (23 st) kostar 600 kr/månad. (16 st i kö) Carport utan förråd (31 st) kostar 500 kr/månad. (7 st i kö) MV-plats (22 st) kostar 350 kr/månad. Finns även fristående förråd 100:-/månad. Ingen kö på MV-plats, enligt BDO 2022-04-22. Under första kvartalet 2017 infördes Parkster för gästparkeringarna (4 st), vilket innebär att dessa görs mera tillgängliga för medlemmarnas besökare.

KALLFÖRRÅD
Kallförråd finns att hyra från 100 kr/mån. I nuläget är det 11 st i kö enligt BDO 2022-04-22.

ÖVRIGT
Föreningen disponerar över 27 kallförråd (100 kr/månad) placerade på innergården och 23 förråd inkluderade i carport. Tre medlemsaktiviteter, vårstädning i maj, sommaravslutning i augusti och julavslutning i december. Under år 2017 har föreningen tillsammans med de två närmaste bostadsrättsföreningarna (Brf Barken 2 och Brf Hoppet) installerat gemensam bom för att hindra fordonstrafik in på området och gemensam mattställning. Dessutom har föreningen installerat stilren områdeskarta i anslutning till infart och nya stilrena husnummer samt installerat träbommar/bockar för att hindra fordonstrafik inne på området, infört/utmarkerat inomhusparkering för barnvagnar. Under sommaren 2017 köpte föreningen in filter till samtliga bostadsrätters ventilationsssystem, som delades ut till alla medlemmar. Detta första filterbyte bekostades av föreningen och kommer framgent att bekostas av respektive medlem varje år. Under första kvartalet 2017 utökade styrelsen till fullständig källsortering i båda soprummen. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrig post i låst postfack vid entrédörr. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår bostadsrättstillägg. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och förvaltare 2022-04-22.

Övrigt

Övrigt 2020 - Inglasning av altan. 2020 - Ny kyl och frys. 2019 - Nya duschdörrar.
Parkering Carport med kallförråd (23 st) kostar 700 kr/månad. (16 st i kö) Carport utan förråd (31 st) kostar 550 kr/månad. (7 st i kö) MV-plats (22 st) kostar 400 kr/månad. Laddboxar för el/hybridbilar installerades 2022. Under första kvartalet 2017 infördes Parkster för gästparkeringarna (4 st), vilket innebär att dessa görs mera tillgängliga för medlemmarnas besökare.
Balkong Inglasad altan i bästa söderläge. (bottenplan).

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende