VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sandåkern, UMEÅ

Sandåkersgatan 15A

Belägen högt upp i huset erbjuder denna lägenhet en härlig kombination av modern design och praktisk funktionalitet. Den öppna planlösningen skapar känsla av luftighet och gemenskap där det är lätt att umgås. Med en balkong i väster kan du njuta av sol och behagligt ljusinflöde som fyller varje rum. Från balkongen har du också en fantastisk utsikt över området. Här finns också gott om förvaringsmöjligheter, vilket gör det enkelt att hålla ordning och organiserar ditt hem på ett smidigt sätt. Stabil förening.
Här bor du med gång- och cykelavstånd till centrum, busskommunikationer, grönområden, strandpromenaden och service.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2711 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljuset, höjden, utsikten!

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandåkersgatan 15A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 65 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 65 kvm

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-02-27
Primärenergital 58

Ekonomi

Lägenhetsnummer 462
Avgift 2711 kr/mån
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,35877%
Andel av årsavgift 1,32889%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 369 703 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Räknat på 2022 års årsredovisning

Förening

Föreningsnamn Brf Barken 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769624-6573
Gatuadress Sandåkersgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Barken 2 är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 66 st lägenheter och en övernattningslägenhet belägna på fastigheten Barken 2. Byggnaderna är uppförda 2014 och har adressen Sandåkersgatan 15 A-D. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är mycket god, enligt ordförande 2022-04-04.Inga kommande ökningar inplanerat enligt ordförande 2022-04-04

FASTIGHETEN
Föreningen har sedan byggnadsåret 2014 besiktigat hissarna, utvecklat innergården som delas med grannföreningen Barken 1 och uppfört gästparkeringar. Föreningen har inget behov av någon renovering eller större underhåll på fastigheten.

INNERGÅRDEN
På gården framför fastigheten finns en gemensam uteplats. Här finns utrymme för lek, sandlådor, sittgrupper, grill och fina bärbuskar.

TV OCH BREDBAND
TV, Internet och IP telefoni finns via Telia Triple Play och ingår i angiven månadsavgift. Kostnaden specificeras upp på månadsavin som ett obligatoriskt tillägg. Hastigheten på internet är 100/10 MB och basutbudet är det kanalpaket som ingår.

PARKERING
Föreningen förfogar över 12 st mv-platser (kostnad 250 kr/månad), 0 st mv-plats ledig per 2022-04-04. 50 st carportplatser med motorvärmare (450 kr/månad), 10 st i kö per 2022-04-04. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. 7 st gästparkeringar, som f.n är gratis, 2 gästparkeringskort per lägenhet.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en övernattningslägenhet rustad med kök och badrum. Här finns sängar, soffa, fåtöljer och tv. Medlemmar får hyra lägenheten för 200 kr/dygn. Den som hyr lägenheten tar med sig sängkläder och städar efter sig.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd beläget på bottenplan. Varje lägenhet har en individuell vattenmätare. Den faktiska förbrukningen av kall- och varmvatten debiteras bostadsinnehavaren med 4 månaders eftersläpning.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Dina Försäkringar och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-04-04. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.