VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sandåkern, UMEÅ

Sandåkersgatan 11D

SNART HÄR
På våning 7 av 8 med vacker vy över Umeå bor ni här modernt och stilrent på bekvämt avstånd till centrumkärnan och älven. Ingen lägenhet ovanför i huset. Trivsam planlösning mellan kök och vardagsrum med ett fint ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck, två sovrum samt kaklat badrum med egen tvättdel. Bra med garderobsförvaring. Lägenhetens pärla, balkongen - generös och inglasad, ligger i fint söderläge och har en fantastisk utsikt över takåsarna. Här finns utrymme för både sittgrupp och matplats.
Enhetligt parkettgolv, ljusa ytskikt och vackert ljusinsläpp ger fin karaktär. Här bor du nära stadens puls med affärer och restauranger och härliga älvspromenaden i ett bekvämt boende.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 67 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3627 kr/mån
Rum 3
Våning 7 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2014
Pris

Ansvarig mäklare
Lina Bennervall
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 36
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

3:a om 67 kvm på våning 7 med stor inglasad balkong i söderläge!

NY Digitalt visitkort
NY Digitalt visitkort

Planritning

Lina Bennervall

Lina Bennervall

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandåkersgatan 11D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 67 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 7 av 8

På våning 7 av 8 med vacker vy över Umeå bor ni här modernt och stilrent på bekvämt avstånd till centrumkärnan och älven. Ingen lägenhet ovanför i huset. Trivsam planlösning mellan kök och vardagsrum med ett fint ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck, två sovrum samt kaklat badrum med egen tvättdel. Bra med garderobsförvaring. Lägenhetens pärla, balkongen - generös och inglasad, ligger i fint söderläge och har en fantastisk utsikt över takåsarna. Här finns utrymme för både sittgrupp och matplats.
Enhetligt parkettgolv, ljusa ytskikt och vackert ljusinsläpp ger fin karaktär. Här bor du nära stadens puls med affärer och restauranger och härliga älvspromenaden i ett bekvämt boende.

- MYCKET GENERÖS INGLASAD BALKONG I SÖDERLÄGE

- HÖGT LÄGE

- SOCIAL OCH GENOMTÄNKT PLANLÖSNING

- LJUSA YTSKIKT

- HISS

- CENTRUM- OCH ÄLVSNÄRA

HALL
Ljus och rymlig hall med utrymme att hänga av sig ytterkläder via platsbyggd hallmöbel med belysning. Praktiskt klinkergolv som längre in går över till ett tidlöst parkettgolv som löper vidare i hela lägenheten.

BADRUM
Från hallen nås det fräscha badrummet som inretts med kakel, klinker och elgolvvärme. Här finns en praktisk bänk för klädvård, flertalet skåp och med egen tvättmaskin och torktumlare, WC, handfat med kommod, spegelskåp med spotlights, dusch med vikbara duschväggar och vikbara klädhängare. Litet fönster ger fint ljusinsläpp.

KÖK
Köksinredning i vitt med stilfulla handtag och vitt kakel matchar arbetsbänken. Hel kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin är kökets maskinella utrustning. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. I köket ryms matplats för 4-6 personer.

VARDAGSRUM
Centralt placerat och socialt vardagsrum invid lägenhetens kök. Stora fönsterpartier i söderläge ger härligt ljusinsläpp och rymd till hela bostaden. Förutom de vitmålade väggarna finns här även en fondtapet på ena väggen. Från vardagsrummet nås bostadens pärla, den generösa, trivsamma och inglasade balkongen i soligt läge. Här kan man njuta av solen hela dagen med trevlig utsikt över innergård och takåsar. Inglasningen går även att öppna upp om man vill passa på att njuta av solens stålar. En platsbyggd soffdel skapar möjlighet till umgänge med vänner och familj.

SOVRUM 1
Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet. Rogivande sovrum med vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns utrymme för dubbelsäng, sängbord och förvaring erbjuds via skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2
Vägg i vägg med sovrum 1 finns lägenhetens andra sovrum. Bra storlek med plats för säng, skrivbord och två garderober. Vitmålade väggar och parkettgolv. Väggarna mellan sovrummen är tilläggsisolerade för bättre ljuddämpning.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd beläget på våningen ovanför i samma hus. Balkong upplåts med bostadsrätt och förrådet med annan nyttjanderätt.
2021: Nytt golv kök.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 67 kvm
Byggnadsår 2014
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2016-06-03
Primärenergital 76

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2701
Avgift 3627 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, kabel-tv, internet
Driftkostnad 10 138 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 629 kr
  • Hushållsström: 5 509 kr

Säkring 16A. Kall- och varmvatten samt hushållsel debiteras individuellt efter avläsning och läggs på avgiften månadsvis. Detta är beräknat på nuvarande ägares förbrukning de senaste 12 månaderna och kan därför komma att ändras.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 2,3059%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 558 508 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkning utifrån föreningen senaste Årsredovisning 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Hiske Backe 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769619-9764
Gatuadress Sandåkersgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Hiske Backe 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2009 men inflyttningen var 2014. Föreningen förfogar över 41 st lägenheter belägna på adress Sandåkersgatan 11C och D. Föreningen har ett nära samarbete med grannföreningen på 11A och B. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgifterna höjdes 2023-01-01 och det finns en chans att de även höjs 2024-01-01, men ingenting är spikat ännu (styrelsen 2023-08-03).

HUSENS SKICK
2022 - rengöring av ventilation. OVK med flödesjustering.
2021-2022 - färdigställande av mc-parkering och någon rabatt/gräsyta. OVK.
2020 - Under augusti / september har förebyggande underhåll skett, stamspolning, samt en del mindre projekt utomhus.
2017 - Förbättrat brandsäkerheten genom att installera brandvarnare och brandsläckare i entré-/trapphus samt pulverkula i soprum. Inglasning av samtliga balkonger i föreningen. Infört att internet och IP-telefoni ingår i månadsavgiften, vilket innebär en avgiftssänkning med 233 kr/månad för respektive lägenhet. Skapat två nya gästparkeringsplatser till föreningen och närliggande föreningar (betalning sker via Parkster och delar av inkomsten från denna tillfaller föreningen). Arbetat med att få avsluta de punkter som återstår från 2-årsbesiktningen (genomförs av Skanska).

GÅRDEN
Mysig innergård med lekpark, två stora cykelskjul, grönytor och grillplats. Soprum med källsortering finns vid parkeringen.

KABEL-TV OCH INTERNET
Tv (tv mellan), hemtelefon (ip telefoni), internet (250/250mb/s) ingår i månadsavgiften. 3play - Telia. Teckna separat avtal med Telia för aktivering och Koder.

TVÄTTSTUGA M.M
Tvättstuga finns ej. Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.

P-PLATS
25 carportar (600:-/månad) samt 16 motorvärmarplatser (350:-/månad). I dagsläget är det inget ledigt och en person i kö för carportplatserna och motorvärmarplatserna, enligt HSB 2023-08-03.
HSB sköter kön. Finns en gästparkering som hör till föreningen och tillgång till 2 parkeringar med betalning via Parkster.

ÖVRIGT
Alla lägenheter har eget förråd, antingen på bottenplan eller på plan 8 i respektive trapphus.
Alla lägenheter har inglasad balkong. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam.
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Individuell mätning av hushållsel och vatten, debiteras 3 mån i efterskott.
Hemsida www.hiskebacke.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-08-03). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 41

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.