Visningar

Onsdag 4 Oktober KL: 17:30 - 18:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Sandåkern, Umeå

Sandåkersgatan 11C

Stilren och välplanerad trea med genomgående fin standard på populära Sandåkern! Lägenheten har fantastiskt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, har genomgående parkettgolv i ek och är modernt inredd i ljusa toner. Här disponeras inbjudande större vardagsrum med utgång till stor inglasad balkong på hela 13 kvm i söderläge, kök med all maskinell utrustning och öppet läge mot vardagsrum, två fina sovrum, rymligt helkaklat badrum med egen tvättutrustning och golvvärme, hall med klinkers samt klädkammare.

På Sandåkern bor ni bekvämt med bra kommunikationer samt gång- och cykelavstånd till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service, nära grönområden och fantastiska strandpromenaden. På området finns busshållplats med direktlinje till Universitetet. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4107 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2014
Pris 2 850 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Mycket fin trea på vån 5 med inglasad balkong på hela 13 kvm.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandåkersgatan 11C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns
Våning 5 av 8

HALL
Välkomnande och rymlig hall med praktiskt mörkare klinkergolv och ljusa väggar. Här finns utrymme för avhängning i hatthylla för både kläder och skor. Vackert parkettgolv i ek löper enhetligt vidare till resterande delar av lägenheten.

KÖK
Välplanerat kök i modernt utförande. Vita skåpluckor med fina handtag i silver, mörkt grå arbetsbänk i laminat och vitt kakel ger köket en tidlös karaktär. Köket har härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, bra arbetsytor med belysning via spotlights och fin plats för matgrupp vid fönster. Från köket blickar du ut över det gästvänliga och rymliga vardagsrummet. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, glashäll, inbyggnadsugn- och micro, integrerad diskmaskin samt fläktkåpa.

VARDAGSRUM
Generöst och lättmöblerat vardagsrum med vackert ljusinsläpp från stora fönster. Härifrån når du lägenhetens pärla, den härliga inglasade balkongen med utmärkt söderläge och sol större delen av dagen. Den ca 13 kvm stora balkongen blir en naturlig förlängning av vardagsrummet och ett extra rum under många av årets månader.

BADRUM
Komfortabelt och generöst badrum med kakel i vitt och mörkare klinkers på golv i klassisk stil. Badrummets inredning består av WC, tvättställ med kommod, spegelskåp och dusch med vikbara väggar av glas. Praktisk arbetsbänk för klädvård, överskåp till förvaring ovan arbetsbänken, tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen. Golvvärme värmer frusna fötter och trevligt fönster släpper in härligt ljus och ger vädringsmöjligheter.

SOVRUM 1
Mycket ljust och inbjudande sovrum med utsikt över balkongen. Här ges plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring i flertalet garderober. Vitmålade väggar och vackert parkettgolv ramar fint in rummet.

KLÄDKAMMARE
Mellan lägenhetens två sovrum finns praktisk klädkammare för god förvaring med hyllplan och klädstänger.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har även det plats för säng och förvaring i garderober. Parkettgolv i ek, ljusa väggar och lika stilrent inrett. Detta rum passar alldeles utmärkt till ett barnrum eller kontor.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 76 kvm
Byggnadsår 2014
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övrigt om byggnaden 2022 - rengöring av ventilation. OVK med flödesjustering.
2021-2022 - färdigställande av mc-parkering och någon rabatt/gräsyta. OVK.
2020 - Under augusti / september har förebyggande underhåll skett, stamspolning, samt en del mindre projekt utomhus.
2017 - Förbättrat brandsäkerheten genom att installera brandvarnare och brandsläckare i entré-/trapphus samt pulverkula i soprum. Inglasning av samtliga balkonger i föreningen.
Inga renoveringar inplanerade för 2023.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2016-06-03
Primärenergital 76

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1501
Pris 2 850 000 kr
Avgift 4107 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår värme, internet och tv. Kostnaden för hushållsel, varm och kallvatten debiteras efter förbrukning via föreningen.
Driftkostnad 7 644 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 140 kr
  • Hushållsström: 3 504 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,6109%
Andel av årsavgift 2,6109%

Förening

Föreningsnamn Brf Hiske Backe 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769619-9764
Gatuadress Sandåkersgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Hiske Backe 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2009 men inflyttningen var 2014. Föreningen förfogar över 41 st lägenheter belägna på adress Sandåkersgatan 11C och D. Föreningen har ett nära samarbete med grannföreningen på 11A och B. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgifterna höjdes 2023-01-01 och det finns en chans att de även höjs 2024-01-01, men ingenting är spikat ännu (styrelsen 2023-08-03).

HUSENS SKICK
2022 - rengöring av ventilation. OVK med flödesjustering.
2021-2022 - färdigställande av mc-parkering och någon rabatt/gräsyta. OVK.
2020 - Under augusti / september har förebyggande underhåll skett, stamspolning, samt en del mindre projekt utomhus.
2017 - Förbättrat brandsäkerheten genom att installera brandvarnare och brandsläckare i entré-/trapphus samt pulverkula i soprum. Inglasning av samtliga balkonger i föreningen. Infört att internet och IP-telefoni ingår i månadsavgiften, vilket innebär en avgiftssänkning med 233 kr/månad för respektive lägenhet. Skapat två nya gästparkeringsplatser till föreningen och närliggande föreningar (betalning sker via Parkster och delar av inkomsten från denna tillfaller föreningen). Arbetat med att få avsluta de punkter som återstår från 2-årsbesiktningen (genomförs av Skanska).

GÅRDEN
Mysig innergård med lekpark, två stora cykelskjul, grönytor och grillplats. Soprum med källsortering finns vid parkeringen.

KABEL-TV OCH INTERNET
Tv (tv mellan), hemtelefon (ip telefoni), internet (250/250mb/s) ingår i månadsavgiften. 3play - Telia. Teckna separat avtal med Telia för aktivering och Koder.

TVÄTTSTUGA M.M
Tvättstuga finns ej. Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.

P-PLATS
25 carportar (600:-/månad) samt 16 motorvärmarplatser (350:-/månad). I dagsläget är det inget ledigt och en person i kö för carportplatserna och motorvärmarplatserna, enligt HSB 2023-08-03.
HSB sköter kön. Finns en gästparkering som hör till föreningen och tillgång till 2 parkeringar med betalning via Parkster.

ÖVRIGT
Alla lägenheter har eget förråd, antingen på bottenplan eller på plan 8 i respektive trapphus.
Alla lägenheter har inglasad balkong. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam.
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Individuell mätning av hushållsel och vatten, debiteras 3 mån i efterskott.
Hemsida www.hiskebacke.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-08-03). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 41

Övrigt

Övrigt Inglasad balkong om 13 kvm i härligt söderläge! Till lägenheten finns ett förråd i entréplan. Månadsavgifterna höjdes 2023-01-01 och det finns en chans att de även höjs 2024-01-01, men ingenting är bestämt ännu (styrelsen 2023-08-03). Föreningen håller på att ansöka om medlemskap i HSB.
Parkering 25 carportar (600:-/månad) samt 16 motorvärmarplatser (350:-/månad). I dagsläget är det inget ledigt och en person i kö för carportplatserna och motorvärmarplatserna, enligt HSB 2023-08-03.
Balkong Rymlig inglasad balkong i söderläge mot innergård.

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende