Visningar

Fredag 31 Mars KL: 12:00 - 12:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Söndag 2 April KL: 14:00 - 14:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Sagovägen 2C

NYTT LÄGRE PRIS, FANTASTISK MÖJLIGHET ERBJUDS!
Nu saluförs denna moderna 3:a med öppen och social planlösning i bottenplan med både uteplats och inglasad balkong!
Lägenheten erbjuder ett väl tilltaget kök med gott om förvaring och bra arbetsytor med öppen planlösning mot både matplatsen och vardagsrummet, ett helkaklat badrum, en gäst-wc samt två sovrum i bra storlekar.
Här kan man njuta av både morgon- och eftermiddagssol då det finns både en rymlig uteplats där man kan grilla på sommaren och en balkong. Genomgående hög standard i hela lägenheten, här är det bara att flytta in och njuta!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 88 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6375 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2012
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Simon Lundström
Reg. Fastighetsmäklare
0705-64 82 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern 3:a med öppen och social planlösning i bottenplan

Sagovägen 2C Säljarens sommarbilder Säljarens sommarbilder Säljarens sommarbilder Säljarens sommarbilder Säljarens sommarbilder

Sagovägen 2C
Sagovägen 2C
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder
Säljarens sommarbilder

Planritning

Simon Lundström

Simon Lundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sagovägen 2C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 88 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Bottenplan

NYTT LÄGRE PRIS, FANTASTISK MÖJLIGHET ERBJUDS!
Nu saluförs denna moderna 3:a med öppen och social planlösning i bottenplan med både uteplats och inglasad balkong!
Lägenheten erbjuder ett väl tilltaget kök med gott om förvaring och bra arbetsytor med öppen planlösning mot både matplatsen och vardagsrummet, ett helkaklat badrum, en gäst-wc samt två sovrum i bra storlekar.
Här kan man njuta av både morgon- och eftermiddagssol då det finns både en rymlig uteplats där man kan grilla på sommaren och en balkong. Genomgående hög standard i hela lägenheten, här är det bara att flytta in och njuta!

- ÖPPEN OCH SOCIAL PLANLÖSNING

- UTEPLATS OCH INGLASAD BALKONG

- HELKAKLAT BADRUM SAMT GÄST-WC

- GENOMGÅENDE HÖG STANDARD

HALL
Inbjudande hall med plats för avhängning och gott om förvaring i tre stycken garderober. Vitmålade väggar och parkettgolv.

KÖK
Modernt och väl tilltaget kök med gott om skåpförvaring och arbetsyta. Köket har vita skåpluckor, granitbänkskiva, och ett mörkt kakel. Utrustningen som finns att tillgå är kyl och frys med ismaskin, inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin, häll och fläkt. Intill köket ryms en matplats för ca 8 personer. Härifrån nås en rymliga och inglasade balkongen där man kan njuta av eftermiddagssolen!
Parkettgolv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
I öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet. Här rymmer man en soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang. Från vardagsrummet nås den härliga uteplatsen som vetter mot innergården, här kan man sitta och njuta av morgonkaffet i solen och även grilla på sommaren.
Rummet har vitmålade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med mörkt klinker på golv och vitt kakel på alla väggar utom en som har kakel i samma nyans som golvet. Badrummet är utrustat med WC, dusch med vikbara duschväggar, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkskiva ovan och skåp för förvaring. Dessutom utrustat med golvvärme.

GÄST-WC
Gäst-WC med vitt kakel på väggarna och en grå matta på golvet. Utrustat med WC, handfat och spegel.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng, sängbord och byråer. Här finns förvaringsmöjligheter i tre garderober. Rummet har vitmålade väggar varav en har en mönstrad tapet i en lila nyans, på golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum som fungerar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Rummet har vitmålade väggar varav en vägg är tapetserad, på golvet ligger ett parkettgolv och förvaring erbjuds i två garderober.

OMRÅDE
Tomtebo är en av Umeås nyaste stadsdelar som ligger väldigt fint i närhet av Nydalasjön ca 5 kilometer från Umeå centrum. Området kring Nydalasjön är ett omtyckt område med promenadvägar, grillplatser, badstrand, motionsslingor och äventyrslekpark. Till och med ett naturreservat, Grössjön, ligger inom promenadavstånd.
Det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu.
I området finns pizzeria Ruccola, café Crosta, frisör, Nordic Wellness samt Stora Coop. Inte långt bort når ni Ålidhems centrum med större matbutiker, restauranger samt café. Det finns flera förskolor och skolor i området.

BRA ATT VETA
Tillträde möjligt från och med mitten av april.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 88 kvm
Byggnadsår 2012
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2015-07-08
Energikonsumtion 79 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212341001-0020
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 6375 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Andel i förening 2,70787%
Andel av årsavgift 2,70777%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 903 025 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Tavlesjön
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769618-4261
Gatuadress Sagovägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Tavlesjön är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2008. Föreningen äger fastigheten Slöjan 3 i Umeå kommun vilka uppfördes 2012 och finns belägna på adresserna Sagovägen 2 A-D. Föreningen förfogar över 39 stycken lägenheter, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Överlåtelseavgiften betalas av säljare, pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Avgiften höjdes med 5% vid årsskiftet och eventuellt ska föreningen investera i laddmöjligheter för elbilar men detta tas ur kassan och ska inte innebära ytterligare höjningar (ordförande 2023-02-10).

HUSENS SKICK
Huset är i mycket bra skick då det byggdes 2012. Sedan dess har en tvåårsbesiktning gjorts och anmärkningarna håller på att åtgärdats. En obligatorisk ventilationskontroll (OVK) har gjorts och är godkänd. Fågelskydd har satts upp runt huset.

Under vår/sommar 2020 målades carportarna om.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV, bredband och fast del IP-tel. finns via Telia Trippleplay (ca 25 kanaler) samt bredband 250/250 Mbit inkluderas i den angivna månadsavgiften.

PARKERING
På föreningens fastighet finns 39 stycken carportplatser med förråd som kostar 500 kr/mån. Separat kö tillämpas och köhanteringen sköts av föreningen. Det finns även ett antal gästparkeringar. Det är inskrivet i föreningens stadgar att vi ska tillgodose att om behov finns att varje lägenhet har tillgång till en carportsplats.

GEMENSAMMHETSUTRYMMEN
Ett övernattningsrum finns högst upp i ett av husen, vilket man som medlem i föreningen får hyra för 100 kr/natt. Föreningen har uppfört en grillkåta som kan bokas kostnadsfritt, den rymmer minst 15 personer.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett varmförråd som nås via trapphuset. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg som avser preliminär avgift för hushållselen. Den redovisas separat i månadsavin. Avräkning av elen sker i slutet av året. Den obligatoriska avgiften på elen är beroende på vilken storlek som lägenheten har. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningen har ingen hemsida utan de använder sig av Riksbyggens kundwebb för att informera medlemmar, och uppdaterar aktuella dokument som då medlemmarna kan ta del av.

Övrigt

Allmänt om bostaden Uteplats med morgonsol.
Balkong med eftermiddagssol.
Ett varmförråd hör till lägenheten.
Balkong/uteplats Uteplats mot innergård, inglasad balkong i söderläge

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende