Visningar

Måndag 15 Augusti KL: 17:30 - 18:15 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Mariehem, Umeå

Rödhakevägen 64

Med mycket insynsskyddad och lummig tomt finns denna välskötta och rymliga villan på ett av Mariehems bästa lägen! Här finns plats för den stora familjen!

Huset erbjuder bland annat ett renoverat kök med halvöppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Här finns även en vridbar kamin som gör så man kan njuta av brasan både från matplatsen och vardagsrummet. Från matplatsen nås den underbara altanen där man kan njuta av solen från morgon till kväll. Entréplanet disponerar även 4 sovrum, ett badrum och en toalett.

Källarplanet erbjuder ett renoverat badrum (2017) med anslutande bastu, tvättstuga och sovrum.
Här finns även stora utrymmen som kan anpassas efter era egna behov. Är det ett extra vardagsrum för mysiga filmkvällar som saknas? Eller kanske ett lekrum till barnen? Eller varför inte fler sovrum? Bara fantasin sätter gränserna.

Mycket populärt och barnvänligt område med närhet till all service du behöver. I området finns ICA Kvantum, Coop, restauranger, apotek, café, träningsanläggningar och förskola/skola. Ett stenkast från huset nås Mariehemsängarna med elljusspår, beachvolleybollplaner, konstgräsplan, frisbeegolfbana, utegym och vintertid slalombacke. Cykelavstånd till Universitet, NUS och fantastiska Nydalasjön med dess rekreationsområde och motionsspår, grillplatser och badstrand. Goda kommunikationer till centrum.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 114 kvm + 114 kvm
Rum 7 varav 5-7 sovrum
Tomt 936 kvm, friköpt
Byggnadsår 1969
Pris 5 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välskött, rymlig villa på ett av Mariehems bästa lägen och med insynsskyddad och lummig tomt!

Dubbel RödhakeV 64 Rödhakev 64 Fastighetskarta

Dubbel
Dubbel
RödhakeV 64
RödhakeV 64
Rödhakev 64
Rödhakev 64
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rödhakevägen 64

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5-7 sovrum
Boarea 114 kvm. taxeringsinformation

ENTRÉPLAN

HALL
Öppen och välkomnade hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Gråmålade väggar och mörkt laminatgolv.

TOALETT
Rakt fram från hallen nås toaletten som renoverades 2012 med mönstrad plastmatta på golv och vitmålad väv på väggarna. Inredningen består av WC-stol, handfat med kommod, spegel med belysning och ett litet väggskåp.

SOVRUM 1/KONTOR
Direkt till vänster från hallen nås entréplanets första sovrum. Detta rum passar även perfekt som kontor eller gästrum. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

KÖK & MATPLATS
Stilrent kök som renoverades 2016 med vita köksluckor, vitt kakel och en ljus bänkskiva i laminat med dekorativ kant. Utrustningen som finns att tillgå består av en extra bred induktionshäll, fläktkåpa, integrerad diskmaskin, inbyggd micro och ugn och fullstor kyl och frys i rostfritt utförande. Samtliga väggar i köket är kaklade och golvet är samma praktiska laminatgolv som i hallen.
I halvöppen planlösning från köket nås den generösa matplatsen där det finns gott om plats för ett stort matsalsbord. Gråa tapeter på väggarna och ekparkettgolv. Från matplatsen nås även altanen.

ALTAN
Insynsskyddad altan på ca 50 kvm där man kan njuta av solen från morgon till kväll. Här finns utrymme för både matbord, solsängar och loungemöbler, allt man kan önska sig av en altan helt enkelt.

VARDAGSRUM
Från matplatsen nås det härliga vardagsrummet. Vitmålade väggar, varav den ena väggen kläs effektfullt av stenplattor. På golvet ligger ett ekparkettgolv. Stora fönster som vetter mot altanen. I vardagsrummet finns även den vridbara kaminen som ger hög mysfaktor oavsett om man sitter i vardagsrummet eller matplatsen.

BADRUM
Halvkaklat badrum med vitt och grått kakel och vitmålad väv på väggarna och grå plastmatta på golvet. Badrummet är inrett med badkar med dusch, handfat med kommod, spegelskåp och WC-stol. Fönster ger ett härligt ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Det största sovrummet på entréplanet erbjuder utrymme för dubbelsäng och sängbord. Klädförvaring erbjuds i sex inbyggda garderober. Ytskikten kläs av ekparkettgolv och väggarna vitmålade, förutom på ena väggen som har en dekorativ fondtapet med mönster från Marimekko.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum som även detta har plats för dubbelsäng om så önskas. Två inbyggda garderober erbjuder förvaring. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 4
Entréplanets fjärde sovrum ligger vägg i vägg med sovrum 3 och är i princip identiskt i storlek. Två inbyggda garderober finns även i detta rum. En randig tapet klär väggarna och på golvet ligger ett ekparkettgolv.

KÄLLARE

BADRUM
Badrum med anslutande bastu som renoverades 2017 med nya yt-och tätskikt på väggarna och inredning (yt- och tätskikt golv från 2000). Ytskikten i badrummet kläs av ett vitt kakel på väggarna och en ljusgrå plastmatta på golvet. Inredningen består av dusch med vikbara duschväggar, wc-stol, handfat med kommod samt spegel med inbyggd belysning. I den anslutande bastun finns utrymme för upp till 6 personer.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och praktisk tvättho. Här finns även el-pannan.

SOVRUM
Väldigt generöst sovrum som rymmer både dubbelsäng och vardagsrumsdel. Det perfekta tonårsrummet! Vitmålade betongväggar och härligt grå heltäckningsmatta.

GILLESTUGA, HOBBYRUM, FÖRRÅD
Dessa stora utrymmen kan verkligen anpassas efter era egna behov. Är det ett extra vardagsrum för mysiga filmkvällar som saknas? Eller kanske ett lekrum till barnen? Eller varför inte fler sovrum? Bara fantasin sätter gränserna.

I källaren finns även en matkällare där möjligheten finns att förvara all marmelad, sylt och saft som kan tillverkas av trädgårdens alla bär, vinbär, krusbär och hallon.

RENOVERINGAR
Braskamin 2006
Öppning vardagsrum 2007
Fönster källare 2008
Garage ytterpanel 2008
Dränering hus 2010
Sockelisolering grund 2010
Uteplats Ytterpanel 2010
Uteplats trädäck 2010
Läckagelarm 2011
Lilltoa renovering 2012
Ekgolv Bottenplan 2012
Luftvärmepump uppe 2013
Fönster Bottenplan 2013-2016
Elcentral 2015
Tvättmaskin + torktumlare 2015
Köksrenovering 2016
Renovering duschrum källare 2017
Luftvärmepump nere/källare 2021

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Fastighet Vårkvittret 10
Boarea 114 kvm
Biarea 114 kvm
Byggnadsår 1969
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä, Betong
Fasad Tegel/Träpanel
Fönster 3-glasfönster med isolerkassetter
Tak Papp
Grundläggning Källare
Uppvärmning Direktverkande el, luft-luftvärmepump
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-07-01
Primärenergital 117

Ekonomi

Pris 5 395 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 165 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 778 000 kr
  • Småhusmark: 1 387 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 778 000 kr
Värdeår 1969
Summa inteckningar 1 830 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 45 732 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 28 894 kr
  • Vatten/avlopp: 9 990 kr
  • Försäkring: 3 000 kr
  • Renhållning: 3 848 kr

Vattenförbrukning senaste 12 månaderna 178 kubik. VA kostnad är inkl. dagvatten Elförbrukning senaste 12 månaderna 23 460 kwh, 20 A säkring 3388 kr/år fast avgift (inkluderat i ovan kostnad). I uppvärmningskostnaden är även hushållselen inräknad. Försäkring enligt schablon. Kostnaderna är baserad på nuvarande ägares förbrukning och kan därför komma att ändras.

Tomt

Tomtarea 936 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Stadsliden GA:13 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende