Visningar

Tisdag 28 Juni KL: 09:15 - 09:45 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Teg, UMEÅ

Riksvägen 52A

På omtyckta Teg erbjuds denna trevliga tvåa i mycket stabil förening! Lägenheten har en välplanerad planlösning och erbjuder solfylld balkong som nyligen byggts ut och kommer även glasas in, kök med matplats, socialt vardagsrum, renoverat och helkaklat badrum med tvättmaskin, sovrum med inbyggda garderober samt rymlig hall.

Här bor du bekvämt med närhet till mataffärer, träningsanläggningar, Winpos arena, restauranger, naturskön miljö och mycket trevliga strövarområden. Föreningen har stark ekonomi och erbjuder fina faciliteter som bastu, relax och samlingslokal. Månadsavgift som inkluderar allt!
Varmt välkommen att boka din visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 53.5 kvm
Avgift 3243 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1955-1957
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trevlig och rymlig tvåa på omtyckta Teg med balkong i söder i stabil förening!

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Riksvägen 52A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

På omtyckta Teg erbjuds denna trevliga tvåa i mycket stabil förening! Lägenheten har en välplanerad planlösning och erbjuder solfylld balkong som nyligen byggts ut och kommer även glasas in, kök med matplats, socialt vardagsrum, renoverat och helkaklat badrum med tvättmaskin, sovrum med inbyggda garderober samt rymlig hall.

Här bor du bekvämt med närhet till mataffärer, träningsanläggningar, Winpos arena, restauranger, naturskön miljö och mycket trevliga strövarområden. Föreningen har stark ekonomi och erbjuder fina faciliteter som bastu, relax och samlingslokal. Månadsavgift som inkluderar allt!
Varmt välkommen att boka din visning!

- SOLFYLLD BALKONG I SÖDER SOM KOMMER GLASAS IN

- VÄLPLANERAD PLANLÖSNING

- RENOVERAT, HELKAKLAT BADRUM

- STABIL FÖRENING

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Välkomnande och rymlig hall med praktiskt klinkergolv och ljusa målade ytskikt. Här finns plats för att hänga av sig ytterkläder samt möblerbara ytor.

KÖK
Rakt fram från hallen finns köket som erbjuder turkosa köksluckor, mosaikkakel och bänkskiva av laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn och fläkt. Här finns plats för ett mindre matbord. Väggarna är tapetserade och parkettgolv.

SOVRUM
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring erbjuds i inbyggda garderober. Rummet har målade ljusa ytskikt. På golvet ligger laminatgolv.

VARDAGSRUM
Det härliga vardagsrummet ger utrymme för stor variation. Här får man plats med både soffgrupp- och matsalsbord. Rummet har vitmålade väggar och vackert parkettgolv. Här når man den underbara balkongen med sol från tidig morgon till middagstid.

BADRUM
Renoverat (2013/2014) och helkaklat badrum. Inredningen består av: wc, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch och tvättmaskin.

BRA ATT VETA
- Balkongen har precis byggts ut och kommer inom kort att glasas in. Detta kommer leda till ett balkongtillägg på avgiften på 438 kr/mån.
- Två förråd. Ett stort på vinden och ett i källaren.
- I samma hus finns tvättstuga och cykelförråd i källaren.
- I föreningen finns bastu med relax, snickarrum, frysboxrum och övernattningsrum som får nyttjas av föreningens medlemmar.
- Det finns en repfond på 1118 kr som man kan nyttja för att renovera i lägenheten.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 53.5 kvm
Byggnadsår 1955-1957
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-09-28
Primärenergital 70

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212401001-0113
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 3243 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv och hushållsel. (Inom kort kommer ett balkongtillägg på 438 kr att läggas på avgiften.)
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,4875%
Andel av årsavgift 0,48723%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Tegshus 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1758
Gatuadress Bryggargatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Riksbyggen Tegshus 1 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Lodjuret 9.
På fastigheten står 6 st byggnader med 193 lägenheter och 9 lokaler vilka uppfördes mellan 1955-57 på adressen Bryggargatan, Riksvägen och Tegsvägen. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och är fördelade på 1:or - 4:or och lokalerna med hyresrätt vilka används som förråd och övriga källarutrymmen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Inga höjningar är planerade i nuläget men vid budgetgenomgång beslutas om behov finns att höja månadsavgiften 2022. I så fall blir det från 1 juli 2022 enligt vice ordförande 2022-06-08.
El, vatten och värme ingår i avgiften.

HUSENS SKICK
2021-2022 Husunderhåll, vindskivor m.m
2018 Digital kabel-TV (gruppanslutning).
2016-2017 Rensat ventilationskanaler, bytt till nya stolparmaturer utomhus med LED-belysning, nedsäkrat huvudsäkringar som ger lägre fasta kostnader, underhållsmålat cykelförråd och uteplatser, nedklippning buskar, tagit bort vissa buskar och gjort nyplanteringar, bytt en del tvättstugeutrustningar, vilket sker löpande när något äldre går sönder.
2016 Värmeinstallationer.
2015 Fönsterbyte.
2013 Renovering av källare.
2012 Bastu, motions- och övernattningsrum renoverades.
2012-2013 Hela utemiljön får en renovering och uppfräschning.
2011- 2013 Relining av avloppsstammar i källare samt garage.
2011 Låssystem.
2010 Trapphusrenovering och nya lägenhetsdörrar.
2007-2010 Markprojekt, dränering, kulvertbyten, utemiljö, skärmtak, bilar/cyklar, soprum, yttre el. 1995-96 Stambyte, ny el, renovering badrum.

BALKONGPROJEKT
Balkongprojektet startade maj / juni 2021 och kommer att pågå till hösten 2022. Detta innebär utbyggda balkonger och inglasning. Balkongavgifterna för detta projekt beror lite på om lägenheten har balkong i dagsläget eller om det blir en nybyggnad. Balkongavgiften är planerad till 321 kr/månad för lägenhet med balkong tidigare, fransk balkong - nybyggnation är 438 kr/månad, enligt ordförande 2022-06-08. Avgiften läggs på månadsavgiften, ej beslutat när det blir aktuellt.

TV OCH INTERNET
Kabel-tv ingår i månadsavgiften. Från 2018-04-01 har föreningens gruppanslutningsavtal med Telenor (f.d Canal Digital & Bredbandsbolaget) uppgraderats: Analogt basutbud med 20-tal kanaler via antennuttaget, digitalt basutbud motsvarande analoga kanaler (digital HD-box/CA-MODUL behöver anslutas och lånas ut/avropas från Telenor), Telenor Stream med digitalt basutbud som kan ses var helst i Sverige via dator, surfplatta, mobil med TV via Apple TV eller Google Chromecast. Internet ingår i månadsavgiften och levereras av A3 (100 mb).

BILPLATSER
Föreningen förfogar över 41 st garage (335 kr/månad) 64 st i kö enligt Riksbyggen 2022-06-08.
34 st carportar (ca 234 kr/månad) 65 st i kö enligt Riksbyggen 2022-06-08.
96 st motorvärmarplatser (ca 156 kr/månad) 30 st i kö, enligt Riksbyggen 2022-06-08.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GÅRDEN
Fin innergård som för några år sedan renoverades helt med planteringar, stensättningar, sittgrupper och lekytor.

TVÄTTSTUGOR
I föreningen finns tvättstugor, en belägen i varje huskropp. Tvättstugorna är rustade med stora tvättmaskiner, torktumlare och yta för klädvård.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har samlingslokal, motionsrum, relax och bastu, övernattningsrum, cykelrum och hobbyrum till föreningens medlemmar. F.n ingen kostnad för bostadsrättsinnehavaren att använda gemensamhetsutrymmen. Föreningen hanterar bokning av samlingslokal och övernattningsrum. Depositionsavgift tas ut, som återfås vid återlämnande av nyckel. Bastu/relax bokas vid bokningstavla utanför lokalen. Lägenhetsnyckel ger tillträde. Övrigt ingen bokning.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett matkällarförråd och ett större förråd på vind. I föreningens soprum tillämpas sortering av hushållsavfall, glas och tidningar.
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring från 1 januari 2018. Hemförsäkring bekostas av lägenhetsinnehavaren.
Några lokaler hyrs ut till externa företag.

Övrigt

Balkong Inglasad balkong i söderläge

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende