VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Berghem, UMEÅ

Rågången 1B

Elegant uppfräschad och perfekt utformad etta i hjärtat av Berghem, med ett idealiskt läge!
Denna genomtänkta bostad erbjuder ett smidigt möblerbart vardagsrum med en mysig sovhörna, ett fräsch och ljust kök, ett badrum med kakel, samt en hall med snyggt klinkergolv och en närliggande garderob. I månadsavgiften ingår allt, och till lägenheten hör även två förråd samt en tillgänglig parkeringsplats. Föreningen är mycket stabil och erbjuder lyxiga bekvämligheter såsom gästrum, festlokal, bastu och ett gym. Njut av ett bekymmersfritt boende med gångavstånd till universitetet, sjukhuset, butiker och IKSU i det populära Berghem. Missa inte chansen att se detta hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 29.6 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2102 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1952-1954
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig etta med toppenläge i eftertraktade Berghem!

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rågången 1B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 29.6 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Elegant uppfräschad och perfekt utformad etta i hjärtat av Berghem, med ett idealiskt läge!
Denna genomtänkta bostad erbjuder ett smidigt möblerbart vardagsrum med en mysig sovhörna, ett fräsch och ljust kök, ett badrum med kakel, samt en hall med snyggt klinkergolv och en närliggande garderob. I månadsavgiften ingår allt, och till lägenheten hör även två förråd samt en tillgänglig parkeringsplats. Föreningen är mycket stabil och erbjuder lyxiga bekvämligheter såsom gästrum, festlokal, bastu och ett gym. Njut av ett bekymmersfritt boende med gångavstånd till universitetet, sjukhuset, butiker och IKSU i det populära Berghem. Missa inte chansen att se detta hem!

- Låg månadsavgift
- Kort promenad till Universitetet och sjukhus
- Välplanerad och lättmöblerad
- Stabil förening med fina faciliteter
- Genomgående renoverad

HALL
Inbjudande entré med plats för avhängning och en smart garderob för extra förvaringsutrymme. Rummet präglas av målade väggar och elegant klinkergolv.

VARDAGSRUM
Effektivt planerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stora fönster. Vardagsrummet, som inkluderar en mysig sovhörna, erbjuder plats för soffa, säng, matplats och en arbetsplats. En diskret och mysig sovhörna med en loftbädd maximerar ytan. Rummet har vita väggar med en stilfull accentvägg och ett vackert parkettgolv.

KÖK
Modernt kök med högblanka vita luckor och stilrent vitt kakel över den mörka laminatarbetsbänken med infälld diskho. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, spis, ugn och fläkt. Väggarna är klädda med en modern grå tapet, och golvet täcks av praktiskt laminat, vilket skapar en enhetlig look.

BADRUM
Ett behagligt badrum med en inredning av kakel och klinker i grått och vitt. Här finns wc, handfat, spegelskåp och dusch, som tillsammans skapar en trivsam och funktionell helhet.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 29.6 kvm
Byggnadsår 1952-1954
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Bredband Bredband via Bredbandsson Kabel-tv via Sappa

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-11-24
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212309001-0131
Pris 1 495 000 kr
Avgift 2102 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Andel i förening 0,4405%
Andel av årsavgift 0,4402%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 52 657 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt årsredovisning från 2022

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 9
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1774
Gatuadress Rågången
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av NABO (nabo.se).
Fastighetsförvaltningen sker via föreningen med en vicevärd.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Ingen höjning av månadsavgiften för 2024 är beslutad i dagsläget, enligt styrelsen 2024-04-10.

HUSENS SKICK
2023-2024: Ny markdränering, samt förbättring av utemiljön. Installera elbilsladdning till ett antal p-platser ute och inne.
2020/2021: Byte av lamparmaturer i allmänna lokaler till närvarostyrda LED-lampor. Renovering av bastu. Inspektion av balkonger.
2017/2018: Solceller har installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering är klar.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen. 2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången. 2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu. Ca 1994: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERING
2024: Standardhöjning av utemiljöer med hjälp av landskapsarkitekt bl.a.
2024: När markdräneringen är avslutad behöver man kapa ner balkongerna och upp nya, detta då betongplattan åldrats. Man kan då sätta upp likvärdig balkong men det blir inte dyrare att förstora balkongerna något. Ett annat alternativ är inglasning. All förändring från nuvarande tillstånd kräver stämmobeslut och bygglov, så det är en process som lär ta sin tid. Utförande blir inte aktuellt förrän 2024 tidigast.

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har följande parkeringsmöjligheter:
68 st p-platser med motorvärmarstolpe, 155 kr + 100 kr schablondebitering för el /per månad beroende om det är med eller utan el. Det är en tillfällig lösning tills dess elbilsladdare finns på plats, då kommer medlem betala för sin faktiska användning. Det är 4 st i kö till parkeringsplatserna utomhus, enligt NABO 2024-04-10.
21 st p-platser i garage, 900 kr per månad. 2 st i kö, enligt NABO 2024-04-10.
4 st mc-platser i garage, 130 kr/mån. 1 st i kö, enligt NABO 2024-04-10.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-04-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Till denna bostad tillhör ett stort förråd på vinden samt ett mindre förråd i källaren.

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende