VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ersboda, Umeå

Ostvägen 23C

Välkommen till denna renoverade 3: a med egen ingång från markplan! Bostaden har ett modernt och rymligt kök samt ett totalrenoverat badrum inrett med kakel och klinker. Två rymliga sovrum med mycket förvaring. En lägenhet med radhuskänsla i en stabil förening på ett lugnt område. Välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 81.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4435 kr/mån
Rum 3
Våning 1.2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1984-85
Pris

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ostvägen 23C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Välkommen till denna renoverade 3: a med egen ingång från markplan! Bostaden har ett modernt och rymligt kök samt ett totalrenoverat badrum inrett med kakel och klinker. Två rymliga sovrum med mycket förvaring. Hallen i markplan har både skjutdörrsgarderob och utrymme under trappan.
En lägenhet med radhuskänsla i en stabil förening på ett lugnt område. Välkommen!

- EGEN INGÅNG I ENTRÉPLAN

- KAKLAT OCH KLINKRAT BADRUM

- BALKONG

- MODERNT KÖK

- BRA FÖRVARING

- LUGNT OMRÅDE

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Egen entré från bottenplan. Hallen erbjuder utrymme att hänga av sig ytterkläderna och bra förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob och utrymme under trappen. Hallen har ljusa väggar med mörkt klinkergolv och elgolvvärme. Rakt fram är den ljusa trappan med matta på trappstegen.

KÖK
Modernt kök med högblanka vita skåpluckor. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl, frys samt integrerad diskmaskin. Här får man plats med en rymlig matgrupp och utsikt mot innergården. Mönstrad tapet på väggen och mörkt laminatgolv.

BADRUM
Rymligt badrum inrett med ljust kakel och klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel, skåp samt dusch med vägg i glasbetong. Det är förberett för tvättmaskin och elgolvvärme finns.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utrymme för både sittgrupp och matplats. I anslutning till vardagsrummet finns utgången till balkongen med trallgolv och infravärme och erbjuder solläge hela dagen. Mörkt laminatgolv och mönstrad tapet på väggarna.

SOVRUM
Nås från vardagsrummet och är inrett med parkettgolv och ljusa tapeter. Här finns en rymlig garderob med skjutdörrar i frostat glas.

SOVRUM
Lägenhetens andra sovrum når man från köket och har ljusa väggar och parkettgolv. Garderob.

ÖVRIGT
Köket och badrummet renoverades ca 2012.
Lägenhetens kallförråd finns på gården utanför bostaden.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 81.5 kvm
Byggnadsår 1984-85
Fönster 2+1-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd Ja, 2009-10-29
Energikonsumtion 97 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212323001-0057
Avgift 4435 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Elförbrukning 2 752 kWh/år
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 2 kr
Andel i förening 0,58111%
Andel av årsavgift 0,5811%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen brf Hömyran
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-2220
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen brf Hömyran är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 163 st lägenheter belägna på fastigheten Tråget 2 med adresserna Ostvägen 1-71. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Från 1 januari 2020 gjordes en höjning av månadsavgiften med 1,5 %, ingen ytterligare höjning är planerad under 2021, enligt ordförande 2021-04-16.

HUSENS SKICK
2019 Målning av garagelängor och soprum. Lagning och uppsättning av fasadskivor på balkongernas betonggavlar.
2018 Målning av balkonger samt uppgradering av internet till fiber.
2017 Renoverat och fräschat upp relax-avdelningen.
2016 Uppdaterat tvättstugor. 2015 Renoverat föreningens gästrum, ny belysning trapphus samt utomhus. 2009-2010 Utemiljö.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Innergården på gård 2 planeras att göras om. Det finns tankar på att börja se över hustaken. I övrigt följer föreningen löpande underhåll

GÅRDEN
Föreningen har tre innergårdar. Där finns det sittplatser, lekplatser och härlig grönska. Hömyran har sin alldeles egen boulebana, vilken ligger placerad längs en av garagelängorna vid gård 1 & 3.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns en grovtvättstuga placerad på markplanet med nummer 21A. Där finns även torkskåp, torktumlare och mangel. I källarplanet på 45A och 69A finns tvättstugor. Mindre tvättstugor finns även på 19A , 21C, 47B och 71B.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband (fiber) via Bredband2 där avgiften är inräknad i månadsavgiften.

PARKERING
Motorvärmarplats 160 kr/månad. Kallgarage 350 kr/månad. Varmgarage 1.200 kr/månad. I dagsläget finns motorvärmarplatser lediga enligt ordförande 2021-04-16. Aktuellt läge finns utlagt på hemsidan, homyran.se, och uppdateras regelbundet.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningens bastu/relax/gym ligger i källarplanet på Ostvägen 69A och kan nyttjas kostnadsfritt av boende i föreningen. Lokalen består av en gymdel och en bastu/relaxdel. I gymdelen finns motionscyklar och styrketräningsredskap. I bastu/relaxdelen finns både omklädningsyta och dusch. Föreningen har en väl utrustad snickarbod vilken är belägen i förrådshuset vid Ostvägen 25. Hömyrans samlingslokal finns i källarplanet på Ostvägen 45A. Här finns möbler för olika möbleringar och i anslutning till lokalen finns ett välutrustat kök som man kan nyttja. I föreningen finns ett bordtennisrum på Ostvägen 45A:s källarplan som kan bokas kostnadsfritt. Gästrum finns på 21A och kostar 100 kr/dygn att hyra. Förvaringsrum för cyklar och barnvagnar hittar du på 45A och 71B.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. El ingår inte i månadsavgiften. Föreningen står för kostnaden av byte av golvbrunn vid badrumsrenovering. Hemsida www.homyran.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-04-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.