Visningar

Fredag 31 Maj KL: 12:00 - 12:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Haga, UMEÅ

Östra Kyrkogatan 63A

Välkommen till Östra kyrkogatan 63A – en unik souterränglägenhet med imponerande takhöjd och en egen underbar uteplats! Den här lägenheten är inte bara ett hem, det är en livsstil du inte vill missa.

När du kliver in genom den egna ingången till denna bostad möts du av en imponerande öppen planlösning där kök och vardagsrum samspelar i en harmonisk enhet. Lägenheten har en fantastisk takhöjd som direkt inbjuder till kreativa tankar! Badrummet är nyligen renoverat och strålar av modernitet och stil. I det stora sovrummet finns gott om plats för avkoppling och vila, med en rymlig klädkammare för dina klädbehov.

Men det är inte bara insidan som imponerar – den privata uteplatsen erbjuder möjlighet till en egen oas där du kan njuta av soliga dagar och skapa minnen med nära och kära. Perfekt för avnjutning av morgonkaffet eller trevliga grillkvällar med vänner.

Denna unika lägenhet är belägen i en mycket populär förening, vilket gör den till ett eftertraktat val för den kräsna köparen som söker en bostad som sticker ut.
Tvättstuga finns i källaren och bastu finns för medlemmarna att nyttja. Parkeringsplats med motorvärmare finns ledig.

Här bor ni bekvämt med gång och cykelavstånd till Universitetet, NUS och centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Ett stenkast från lägenheten finns fräscht Tenton-gym, matbutik, den populära restaurangen ÖK 59, busshållplats och grönskande park. Nära beläget nås Gammlia med fina motionsspår och under vintertid fina skidspår. Kom och upplev allt detta fantastiska hem har att erbjuda – Vi ses på visningen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61.2 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3866 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Hiss Nej
Byggnadsår 1947
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Inspirerande bostad med generös takhöjd och egen uteplats!

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra Kyrkogatan 63A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 61.2 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning , Souterrängvåning med egen ingång

HALL:
Vi välkomnas in i en hall, försedd med klinker på golvet och avhängning mot vägg samt i garderober. Ett par steg in i hallen öppnar denna spännande bostad upp sig. På golvet ligger enstavig ekparkett och väggarna är vitmålade med en fondvägg målad i grå kalkfärg.

BADRUM:
Fräscht, helkaklat badrum med golvvärme, handfat med kommod, duschhörn samt tvättmaskin och WC.

VARDAGSRUM/KÖK
Mycket inbjudande och inspirerande social yta med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här finns plats för större soffa med tillhörande möblemang samt ett matbord med plats för många! Köket är ljust och neutralt. Väggarna är vitmålade.

SOVRUM:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt gott om förvaringsutrymme i väl tilltagen klädkammare.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 61.2 kvm
Byggnadsår 1947
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-05-24
Primärenergital 105

Ekonomi

Lägenhetsnummer 82
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 3866 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv Tillkommer: nätavgift och elförbrukning
Elförbrukning 4 247 kWh/år
Driftkostnad 3 482 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 482 kr

Andel av årsavgift 1,27494%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 281 770 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn RB Brf Montellsgärdet 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769625-6465
Gatuadress Solvändan 2-6
Postnummer 90302
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Montellsgärdet 2 (org.nr 769625-6465) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 85 st lägenheter samt 1 st lokal och är belägna på fastigheten Montellsgärdet 2 med adresserna Östra Kyrkogatan 59 A-B, 63 A-b, Solvändan 2 A-B, 4 A-B samt 6 A-C. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Av lägenheterna är 84 st upplåtna med bostadsrätt och 1 st med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I dagsläget inga avgiftsändringar planerade (ordförande 2024-02-16).

PLANERADE PROJEKT
Föreningen har påbörjat en ombyggnad av ventilationen, i dagsläget är Solvändan 2 och 4 klar och Östra Kyrkogatan 59 beräknas starta under vårvintern 2024. Föreningen kommer att modifiera elstolparna till att innehålla elbilsladdning, detta arbeta startas under våren 2024 (ordförande 2024-02-16).

HUSENS SKICK
2023-2024 Fortsatt jobb med ventilationen och installation av elladdstolpar.
2021-2022 Påbörja vägvalsutredning inkl. kostnadsanalys för investering av nytt ventilationssystem.
2019 Nya balkonger, samtliga har byggts om och blivit väsentligt större - Solvändan 4 har dränerats.
2018 Solvändan 6 har dränerats.
2017 Kompletterande relining i ca 20-talet lägenheter.
2016 Ny tvättmaskin, torktumlare och torkskåp i tvättstuga.
2015 Östra kyrkogatan 59A-B har dränerats och utvändigt isolerats på grund av fuktgenomslag.
2014 Målat husen.
2013 Nya entréportar.
2012-2013 Tvättstugorna har renoverats, alla yttertak renoverade, alla elektriska installationer fram till lägenheterna moderniserade.
2012 Nya källardörrar och förrådsdörrar monterade.
2011-2012 Säkerhetsdörrar samt nytt låssystem, målning av trapphus samt källare.
2011 Ventilationsfläktar ovan tak bytta samt spiskåpor/fläkt, termostater och ventiler på element utbytta 2011, undercentralt utbytt. Relining av stammar mellan lägenheter och källare 2011. Fönsterbyte 2011.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i varje byggnads källare.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud Telia lagom) 131 kr/mån och bredband via Telia 235 kr/ mån redovisas som ett obligatoriskt tillägg på avgiften men ingår i angiven månadsavgift.

PARKERING
Föreningen har följande parkeringsplatser:
55 st p-platser med motorvärmarstolpe (310 kr/mån)
5 st p-platser utan el (220 kr / månad)
6 st parkeringsplatser i garage (650 kr/mån).
I dagsläget finns 8 stycken p-platser lediga, varav 2 av dom är utan el. Det är 6 stycken i kö till garage (ordförande 2024-02-16).
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Styrelsen kan utfärda tillfälligt parkeringstillstånd, som gäller på gästparkeringen, under förutsättning att man registrerat sig i kösystemet hos Riksbyggen.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam bastu finns på adressen Solvändan 2.

ÖVRIGT
I månadsavgiften tillkommer att balkongtillägg på 310 kr/mån som ingår i den månadsavgift som angivits. Bostadsrättsinnehavare har eget avtal med Umeå Energi.
Radonmätning utförd 2016 och 2021. Mätningarna är inom toleransnivåerna för samtliga mätningar.
Föreningen äger lokalen där restaurangen Östra Kyrkogatan håller till. För lokalen får föreningen in hyresintäkter.
Föreningen har byggt två källarlägenheter under år 2018 (1:or på Solvändan 2 A) i form av bostadsrätter, som innebar ett kapitaltillskott till föreningen. Dessa bostadsrätter är sålda.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-02-16.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Uteplats Uteplats tillhör bostaden med nyttjanderätt

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende