Visningar

Söndag 10 December KL: 14:30 - 15:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Haga, Umeå

Östra Kyrkogatan 23

NYTT PRIS
Rymlig och ljus 4:a om 107 kvm med genomtänkt planlösning och sociala ytor, perfekt för umgänge med familj och vänner. Lägenheten disponerar en rymlig hall med klädförvaring, gästtoalett, tre sovrum, kök med egen tvättavdelning, öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum samt en inglasad balkong i västerläge och ett kaklat badrum med badkar. Utsikt mot den grönskande innergården med gungor och gemensam uteplats.
Här bor ni på ett attraktivt läge med kort promenadavstånd till centrum, lugnt och stadsnära. En perfekt kombination! I området finns fina parker, skog och natur med motions och rekreationsutbud, matbutik samt restauranger. Med gång-/cykelavstånd når ni Universitetet, NUS, Iksu sport, simhall, tågstation samt träningsanläggningar. I området finns även goda busskommunikationer.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 107 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5493 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1967
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Lina Bennervall
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 36
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

4.a om 107 kvm på nedre Haga med social planlösning!

entre
entre

Planritning

Lina Bennervall

Lina Bennervall

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra Kyrkogatan 23

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 107 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Rymlig och ljus 4:a om 107 kvm med genomtänkt planlösning och sociala ytor, perfekt för umgänge med familj och vänner. Lägenheten disponerar en rymlig hall med klädförvaring, gästtoalett, tre sovrum, kök med egen tvättavdelning, öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum samt en inglasad balkong i västerläge och ett kaklat badrum med badkar. Utsikt mot den grönskande innergården med gungor och gemensam uteplats.
Här bor ni på ett attraktivt läge med kort promenadavstånd till centrum, lugnt och stadsnära. En perfekt kombination! I området finns fina parker, skog och natur med motions och rekreationsutbud, matbutik samt restauranger. Med gång-/cykelavstånd når ni Universitetet, NUS, Iksu sport, simhall, tågstation samt träningsanläggningar. I området finns även goda busskommunikationer.

-TVÅ TOALETTER

-ETT NÄTFÖRRÅD OCH ETT KYLT MATFÖRRÅD

-SOCIAL PLANLÖSNING

-INGLASAD BALKONG I VÄSTERLÄGE

HALL
Ljus hall med vitmålade väggar och en mönstrad fondtapet samt parkettgolv. Här finns utrymme att hänga av sig ytterkläderna och inbyggda garderober.

KÖK
Ena delen av köket består av torkskåp och tvättavdelning bakom skjutdörrar där tvättmaskin, städ och goda förvaringsmöjligheter finns. Vit köksinredning med grått kakel och goda arbetsytor på trä- och granitbänkskivor. Vita väggar och ett exklusivt golv i naturmaterialet kork. Här finns diskmaskin, rostfri diskbänk, spis, fläkt, inbyggd ugn och mikro samt kyl och frys. Från köket nås matplatsen och vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Härligt stort och luftigt vardagsrum med ljusinsläpp från två sidor av huset. Närmast köket finns matplatsen med utgång till balkong. Balkongen är inglasad och erbjuder förutom utsikt mot gården, eftermiddagssol. Vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1
Större sovrum med korridor till intilliggande klädkammare och badrum. Utsikt mot gården. Ljusa tapeter på väggarna och parkettgolv.

BADRUM
Kakel och klinker i vitt kakel och tegelfärgat klinker med golvvärme. Här finns badkar, kommod, spegel med belysning, väggskåp och WC.

SOVRUM 2
Parkettgolv och ljusa tapeter på väggarna. Även detta sovrum ligger i anslutning till korridor med badrum och klädkammare.

GÄSTTOALETT
Placerat i anslutning till hallen. Tegelfärgat klinker på golvet och vitmålade väggar. Här finns kommod, spegel med belysning, högskåp och WC.

SOVRUM3
Vitmålade väggar och fondtapet på väggen samt parkettgolv.

ÖVRIGT:
Inglasad balkong i öppet västerläge och utsikt över innergården. Två förråd varav ett nätförråd och ett förråd i kylt utrymme för matförvaring.
2015: Nytt golv på balkong. Målat väggarna i vardagsrum/matplats. Äldre heltäckningsmatta togs bort i korridor för att få fram originalgolv.
2016: Fondtapet hall. Badkar installerat i badrum.
2019: Målat väggar hall. Målat väggarna och ny fondtapet i sovrum 3. Justerat strömbrytarna i korridor så de släcks och tänds från båda håll.
2022: Ny vattenlåsinsats till golvbrunn för enklare rengöring badrum.
2023: Fjärrstyrd givare för värmeoptimering i lägenheten. Ny blandare och nytt handfat med underskåp gästtoalett. Ny blandare och nytt handfat med underskåp i badrum. Ny svängbar badkarspip till dusch- och badkarsblandare. Ny termostat för golvvärme installerad av elektriker i badrum. Ny tvättmaskin, installerad av rörmokare. Ny strömbrytare med dimmerfunktion till matrum, installerad av elektriker.
Uppgifter från tidigare ägare:
2004: Nya golv i alla sovrum, hall och kök. Alla tak och väggar målade och tapetserade. Duschdörrar uppsatta i badrum. Nya köksluckor och skåp i kök. Skjutdörrar i köksdelen vid tvättavdelningen. Ny fläkt och kakel i kök. Ny kyl, frys, diskmaskin och tvättmaskin.
2010: Inglasning av balkong. Inbyggd mikro och ugn i kök.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 107 kvm
Byggnadsår 1967
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-03-29
Primärenergital 86

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212314002-0004
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 5493 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Elförbrukning 2 657 kWh/år
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 200 kr

Säkring: 16A

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 2,51358%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 165 530 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad utifrån föreningen senaste Årsredovisning 2022.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus 14
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1881
Gatuadress Östra Kyrkogatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Umeåhus 14 (org.nr 794000-1881) är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheterna Spjutet 9 och Triangeln 16. Föreningen förfogar över 36 st lägenheter belägna på adresserna Östra Kyrkogatan 21 och 23, Riddargatan 9, 11, 12, 14 samt ett kontorshus på Hagaplan 1.
Alla lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 17% f o m 1/7 2023. Beslut om nya höjningar tas vid nästa budgetmöte nästa år, enligt ordförande 2023-10-12.

HUSENS SKICK
2022-Byte av dörrar.
2021- Ett större cykelskjul sätts upp på den stora gården.
2017-2020 Relining av stammar. Ventilationsarbeten.
2015 Ventilationssystem, rengöring samtliga kanaler och injustering. Fasadrenovering, Hydroforbering. Ny tvättstuga på Riddaregatan 12-14.
2014 Bredband, uppgradering utrustning, 1000 Mbit.
2012 Asfaltering innergårdar.
2011 Byte ventiler och termostater.
2010 Byte till treglasfönster. Byte av cirkulationspumpar för värme. En del brand och ventilationsåtgärder i kontorshuset på Hagaplan 1.
2006 El-rot arbete och ombyggnad av parkeringar med motorvärmarstolpar.
2005-2006 Byte lägenhetsdörrar.
2002-2003 Alla badrum renoverades.

GÅRDEN
Till huset hör en stor, insynsskyddad innergård med gräsmatta, träd och buskar. På gården finns grillplats med sittgrupp och lekplats med två gungor.

TVÄTTSTUGA
Föreningen förfogar över två tvättstugor. ÖK 21-23: Belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, två torkrum, mangelrum samt strykrum. Det finns tre tvättpass per dag, vilka bokas via listan som sitter utanför tvättstugans dörr.
RG 12-14: Nybyggd tvättstuga som togs i drift sommaren 2015. Den är utrustad med en tvättmaskin, torkskåp med värmepump, vilket innebär att tvätten torkar extremt snabbt m.m. Det finns tre tvättpass per dag vilka bokas via listan som sitter utanför tvättstugans dörr.

PARKERING
35 st p-platser med motorvärmare som kostar 200 kr/månad (finns mv-platser lediga 2023-10-12).
15 st garage som kostar 500 kr/månad. (kö 2023-10-12).
Köansvarig är styrelsen, därefter administrerar Riksbyggen i Västerås.
Vi har installerat 5 platser för EL- bil. P-plats för EL-bil kostar 400 kr/mån + elkostnad. Rabatterad kostnad för att tanka för de som äger lägenhet. Så länge de finns lediga stolpar kan vem som helst ladda för marknadspris.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-tv och Bredband (100MB) via Tele2, basutbud ingår som en specifierad kostnad på 168:- i månadsavgiften.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matförråd. I föreningens utrymmen finns det lokaler i olika storlekar att hyra för extra förvaring mot kostnad. I varje bostadshus finns ett eller flera rum för cykelförvaring. På Riddaregatan 12-14 finns dessutom ett cykelförråd i det tidigare sophuset.
Cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. Vid entrén finns också ett barnvagnsutrymme.
I föreningen finns även samlingslokal med pentry, toalett och gillestuga.

BRA ATT VETA
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang för hushållselen. Hemsida www.umeahus14.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-10-12). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Balkong Till lägenheten hör en balkong, förråd samt ett kylt förrådsutrymme i källaren.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende