VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Berghem, UMEÅ

Orienteringsstigen 6C

Välkommen till denna charmiga tvårummare på eftertraktade Berghem, perfekt för dig som söker en mix av stil och bekvämlighet. Med sina luftiga 260 cm i takhöjd och fönster som släpper in gott om dagsljus, erbjuder denna lägenhet en ljus och inbjudande atmosfär från stund ett.

Steget in genom dörren tar dig till en rymlig hall med skandinaviska parkettgolv som leder rakt in i köket. Här har varje måltid potential att bli en fest – köket är fullproppat med finesser, från de höga skåpen i vacker ek till de eleganta grå bänkskivorna och det stilrena kaklet. Och ja, här finns all modern utrustning du kan önska, inklusive inbyggda vitvaror i rostfritt stål samt diskmaskin.

Burspråket är en särskild pärla i detta kök, där du kan arrangera mysiga middagar för sex personer medan ni njuter av utsikten. Och när det är dags att koppla av, glid bara vidare in i det rymliga vardagsrummet där plats finns för både en stor matgrupp och en skön loungehörna. Med direkt access till en solig balkong i sydvästläge är det enkelt att få till den där perfekta balansen mellan inne och ute.

Sovrummet är en lugn tillflyktsort med smart förvaring bakom eleganta skjutdörrar och ett badrum som kombinerar stil med funktion.

Denna lägenhet är inte bara en plats att bo på, det är ett hem att älska – en plats där varje detalj är tänkt för att göra livet lite ljusare och mycket mer bekvämt.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4130 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1952-1954
Pris 2 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Härligt ljus och välkomnande tvåa i Berghem – där hemtrevnad möter modern komfort!

sta¦èende
sta¦èende
Lågupplöst
Lågupplöst

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Orienteringsstigen 6C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 61 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL & INRE HALL
Stig in i en hall som omedelbart känns som hemma. Parkettgolvet i skandinavisk stil och väggarna tapetserade i en varm, välkomnande ton är som en kram när du kommer in. De funktionella garderoberna med sina smarta skjutdörrar är inte bara snygga utan också speglar dagen ljus, vilket ger en öppen och luftig atmosfär som är svår att motstå. Denna entré ger en försmak av allt det härliga som väntar i resten av denna charmiga bostad.

KÖK
Det här köket är en riktig pärla, både funktionellt och estetiskt. Skåpen i rik ekfinish ger en varm och välkomnande känsla och sträcker sig ända upp till det höga taket på 260 cm, vilket maximerar förvaringsutrymmet. Den eleganta bänkskivan i djup grå ton står i vacker kontrast till den ljusa inredningen och kompletteras av ett distinkt kakel i grå och vita nyanser som ger en modern touch. Integrerade vitvaror i rostfritt stål, inklusive mikrovågsugn, ugn och diskmaskin, erbjuder modern bekvämlighet och smidighet. Burspråket är en ljus och luftig del av köket där en matplats för sex personer rymligt inbjuder till måltider i goda vänners lag. Det är verkligen en plats där både morgonens första kaffe och kvällens middag blir minnesvärda upplevelser.

VARDAGSRUM
Detta rymliga vardagsrum är perfekt för både avslappning och underhållning, med gott om plats för en omfattande matplats som rymmer många gäster samt en bekväm soffgrupp och mediamöbler. Den höga takhöjden på 260 cm och de stora fönstren ger en känsla av luftighet och rymd, medan den mjuka, neutrala färgpaletten skapar en inbjudande och avkopplande atmosfär. Från vardagsrummet leder dörrar ut till en charmig balkong i sydvästläge, perfekt för att njuta av solen från tidig eftermiddag till kväll.

BADRUM
Badrummet i lägenheten är fräscht och funktionellt, de klassiskt vita kakelplattorna på väggarna kompletteras av det ljusgrå klinkergolvet. En elegant handfatsskål vilar på en mörkbrun kommod med en bänkskiva i marmorliknande material, som tillsammans erbjuder både stil och praktisk förvaring. Detta tillsammans med en duschhörna så har du allt du behöver.

SOVRUM
Avsluta dagen i detta sovrum, en skön retreat där de mörkgrå väggarna möter det ljusa golvet för att skapa en balanserad miljö för återhämtning. Med en hel vägg av garderober kommer organisationen bli er nya bästa vän. Och när det är dags att dra sig tillbaka, är detta rum en sann fristad för själen.

Känn hur denna lägenhet välkomnar er med öppna armar, där varje rum är en inbjudan till komfort och de höga takhöjderna bidrar till en känsla av frihet och rymd. Det här är inte bara en plats att bo, det är en plats att leva och skapa minnen som varar livet ut.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 61 kvm
Byggnadsår 1952-1954
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Bredband Bredband via Bredbandsson Kabel-tv via Sappa

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-11-24
Primärenergital 77

Ekonomi

Pris 2 295 000 kr
Avgift 4130 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Andel i förening 0,87714%
Andel av årsavgift 0,87679%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 104 853 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 9
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1774
Gatuadress Rågången
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av NABO (nabo.se).
Fastighetsförvaltningen sker via föreningen med en vicevärd.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Ingen höjning av månadsavgiften för 2024 är beslutad i dagsläget, enligt styrelsen 2024-04-10.

HUSENS SKICK
2023-2024: Ny markdränering, samt förbättring av utemiljön. Installera elbilsladdning till ett antal p-platser ute och inne.
2020/2021: Byte av lamparmaturer i allmänna lokaler till närvarostyrda LED-lampor. Renovering av bastu. Inspektion av balkonger.
2017/2018: Solceller har installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering är klar.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen. 2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången. 2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu. Ca 1994: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERING
2024: Standardhöjning av utemiljöer med hjälp av landskapsarkitekt bl.a.
2024: När markdräneringen är avslutad behöver man kapa ner balkongerna och upp nya, detta då betongplattan åldrats. Man kan då sätta upp likvärdig balkong men det blir inte dyrare att förstora balkongerna något. Ett annat alternativ är inglasning. All förändring från nuvarande tillstånd kräver stämmobeslut och bygglov, så det är en process som lär ta sin tid. Utförande blir inte aktuellt förrän 2024 tidigast.

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har följande parkeringsmöjligheter:
68 st p-platser med motorvärmarstolpe, 155 kr + 100 kr schablondebitering för el /per månad beroende om det är med eller utan el. Det är en tillfällig lösning tills dess elbilsladdare finns på plats, då kommer medlem betala för sin faktiska användning. Det är 4 st i kö till parkeringsplatserna utomhus, enligt NABO 2024-04-10.
21 st p-platser i garage, 900 kr per månad. 2 st i kö, enligt NABO 2024-04-10.
4 st mc-platser i garage, 130 kr/mån. 1 st i kö, enligt NABO 2024-04-10.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-04-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Balkong Balkong i bästa sydvästläge!

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende