VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Berghem, UMEÅ

Orienteringsstigen 6A

I hjärtat av Berghem, perfekt läge nära Universitetet presenteras snart denna ljusa och stilrena tvåa. Lägenheten har en tilltalande planlösning med bra förvaring, genomgående ljus färgsättning och både det höga läget och generösa takhöjden ger fantastiskt ljusinsläpp och rymd. I harmoni fördelas modernt renoverat duschrum med golvvärme, välplanerat kök, mysigt sovrum och stort vardagsrum med vacker Holmsundsparkett. Balkong i solfyllt sydvästläge med utsikt över föreningens gård sätter guldkant på bostaden!

Solid förening med många fina faciliteter som övernattningsrum, bastu, gym och odlingslotter. Tvättstuga och två tillhörande förråd finns praktiskt i samma hus. Månadsavgiften inkluderar allt!
Här bor ni bekvämt med promenadavstånd till Universitetet, sjukhus, välsorterad mataffär, härliga motionsspår och IKSU. God kommunikation till centrum och dess kompletta utbud av affärer, restauranger och nöjen. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 56.2 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3674 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1953
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Orienteringsstigen 6A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56.2 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 56.2 kvm
Byggnadsår 1953
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-24
Primärenergital 75

Ekonomi

Lägenhetsnummer 086
Avgift 3674 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,779746%
Andel av årsavgift 0,78%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 70 061 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 9
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1774
Gatuadress Rågången
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av NABO (maklarservice.com).
Fastighetsförvaltningen sker via föreningen med en vicevärd.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes senast med 3,5% f o m 1/7 2022, ingen höjning är beslutad i dagsläget, enligt ordförande 2023-04-24.

HUSENS SKICK
2022-2023: Ny markdränering, samt förbättring av utemiljön. Installera elbilsladdning till ett antal p-platser ute och inne.
2020/2021: Byte av lamparmaturer i allmänna lokaler till närvarostyrda LED-lampor. Renovering av bastu. Inspektion av balkonger.
2017/2018: Solceller har installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering är klar.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen. 2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången. 2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu. Ca 1994: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERING
2023-2024: Standardhöjning av utemiljöer med hjälp av landskapsarkitekt bl.a.
2023: När markdräneringen är avslutad behöver man kapa ner balkongerna och upp nya, detta då betongplattan åldrats. Man kan då sätta upp likvärdig balkong men det blir inte dyrare att förstora balkongerna något. Ett annat alternativ är inglasning. All förändring från nuvarande tillstånd kräver stämmobeslut och bygglov, så det är en process som lär ta sin tid. Utförande blir inte aktuellt förrän 2024 tidigast.

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har följande parkeringsmöjligheter:
68 st p-platser med motorvärmarstolpe, 155 kr eller 250 kr/per månad beroende om det är med eller utan el. 4 st i kö, enligt NABO 2023-04-24.
21 st p-platser i garage, 500 kr per månad. 9 st i kö, enligt NABO 2023-04-24.
4 st mc-platser i garage, 130 kr/mån. 2 st i kö, enligt NABO 2023-04-24.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-04-24. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu