VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Haga, Umeå

Norra Ersmarksgatan 28A

Välkommen till Norra Ersmarksgatan 28A – ditt egna krypin nära Umeås puls!

Denna vindslägenhet presenterar en charmig planlösning som genomsyras av karaktäristiska takkupor och vrår. Belägen högst upp i huset, erbjuder den inte bara en rofylld utsikt över hustaken, utan också en känsla av lugn och avskildhet. Med en rymlig hiss blir resan upp till din oas enkel och bekväm.

När du kliver in i denna bostad märker du genast de moderna golven som harmoniserar perfekt med ljusinsläppet från öst och väst. Takkuporna ger bostaden extra känsla av rymd och möjliggör en mycket trevlig möblering. Matbord för fyra i köket framför fönster i den ena kupan och en underbar plats för skrivbord i den andra, en perfekt arbetsplats med inspirerande utsikt över omgivningen. Modernt, stilrent badrum från våren 2024!

Utrymmet i denna vindslägenhet är optimalt utnyttjat för att skapa en trivsam atmosfär. Den charmiga planlösningen ger dig möjligheten att inreda och skapa ditt eget drömhem.

Norra Ersmarksgatan 28A ligger i ett omtyckt äldre område nära stadens puls. Här får du en smak av charm samtidigt som du har enkel tillgång till stadens alla bekvämligheter. Det är den perfekta kombinationen av det traditionella och det moderna.

Om du letar efter något speciellt, något med karaktär, är Norra Ersmarksgatan 28A din perfekta match. Kontakta mäklaren för att utforska denna charmiga vindslägenhet och upptäck varför det är just här du vill kalla hem.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2807 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 1946
Pris 1 600 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig lägenhet med helt nytt badrum

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Norra Ersmarksgatan 28A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 42 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 3

HALL
När man kommer in genom dörren kliver man in i mitten av lägenheten som sträcker sig från östra delen av huset till västra, här ligger klinker på golvet som sedan övergår i ett snyggt, mörkt, enstavigt laminatgolv och det finns plats för avhängning innanför dörren. Väggarna är vitmålade.

KÖK
Till höger innanför dörren ligger köket, ett rymligt kök med matplats framför fönster. Köket är av äldre modell men har kompletterats med modern köksdel med arbetsyta och förvaring. Gott om förvaringsutrymme i köksskåp! Utrustningen består av spis med ugn, kolfilterfläkt och bänkdiskmaskin som är placerad under diskhon samt kombinerad ky/frys.

BADRUM
Rakt fram från hallen finns bostadens badrum. Badrummet renoverades under våren 2024 och har mörkgrå plastmatta på golvet och grå plastmatta på väggarna. Badrummet är utrustat med tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare, duschhörn med glasdörrar, handfat med spegelskåp ovan samt WC. Kvalitetsdokument finns.

VARDAGSRUM
Till vänster från hallen finns bostadens vardagsrum. Ett mysigt vardagsrum med snedtak och takkupa! Här finns plats för såväl vardagsrumsmöblemang som skrivbordsplats. Väggarna är vitmålade med fondvägg i grått. Här finns även tre garderober som hjälper till att skärma av sovalkoven från vardagsrummet

SOVALKOV
Supermysig sovalkov som rymmer dubbelsäng om så önskas. Känslan är mer sovrum än sovalkov, anledningen till det kan tänkas vara avskiljdheten men även en takkupa med fint ljusinsläpp från fönster. Här är väggarna målade i vitt och harmoniskt grått.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42 kvm
Byggnadsår 1946
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Förråd finns i källaren

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-09-12
Primärenergital 74

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1017
Pris 1 600 000 kr utgångspris
Avgift 2807 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten, hushållsel. Obligatorisk avgift om 200 kr/mån tillkommer för Kabel-TV och bredband.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,6098%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 362 981 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Haga central
Organisationsnummer 769621-6824
Gatuadress Norra Ersmarksgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Haga Central (org.nr 769621-6824) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2010. Föreningen förfogar över 44 st lägenheter, varav 2 st hyresrätter, belägna på Norra Ersmarksgatan 26, 28, 30 A och B och Gustav Garvares Gata 1. Byggnaderna är uppförda 1945-1947. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften har höjts med 2% f o m 1/1 2024, enligt ordförande 2024-04-08.

HUSENS SKICK
2023: Energioptimering utförd v2 2023. Alla lägenheter, trapphus och källare är optimerade.
2021: Renovering/byte av undercentral för fjärrvärme.
2020: Nya balkonger med inglasning. Nytt ventilationsaggregat (FTX).
2019-2017: Portlås installerat. Bytt termostater på samtliga element, bergvärme installerat i ett av husen på Gustav Garvares gata.
Gjorda renoveringar de senaste 6 åren: Fönsterbyte, dränering, omläggning av garage-/bostadstak, byte av låssystem, byte av garageportar, fasadbyte på garage samt målning av fasad på GGG 1, asfaltering av gård, byggt cykelhus och soprum, besiktning av balkonger, trapphus renoverade.
ca 2013: spolat och filmat stammar. På 80-talet rotrenoverades vissa stammar som var i behov av det.

GÅRDEN/GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med gräsytor och uteplatser samt tillhörande sittgrupper för grillning. Liten samlingslokal finns att tillgå.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem HD, basutbudet ingår i månadsavgiften i form av obligatoriskt tillägg.
Bredband via Telenor (hastighet 250 mbit/s) ingår i månadsavgiften i form av obligatoriskt tillägg.

TVÄTTMÖJLIGHETER
Varje lägenhet har en egen tvättmaskin. Det finns ingen gemensam tvättstuga.

PARKERING OCH GARAGE
Det finns 25 st parkeringsplatser med elstolpe (kostnad 345 kr/månad).
Det finns 14 st garageplatser (kostnad 475 kr/månad). Styrelsen sköter kölistan.
Enligt ordförande finns det 2 st MV-plats lediga men inga lediga garageplatser per 2024-04-08.

ÖVRIGT
Ett förråd tillhör lägenheten. El tecknas och betalas av varje bostadsrättsinnehavare. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Lägenhet med balkong tillkommer 470 kr i obligatoriskt tillägg. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-04-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende