VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ersboda, UMEÅ

Mjölkvägen 149

Välkommen till denna fina och väl omhändertagna 3a! Den välplanerade lägenheten har kök i tidlös stil med utgång till balkongen, rymligt vardagsrum, två sovrum , klädkammare samt badrum. Balkong med söderläge sätter guldkant på bostaden!

Föreningen erbjuder fina faciliteter som flera tvättstugor, fräscht gym, lokal, bastu med relax, hobbyrum och övernattningsmöjlighet.

Lugnt område nära härlig natur, lekplatser och motionsspår runt knuten med närhet till Ersbodas handelsområde som erbjuder både affärer och restauranger. Mycket goda bussförbindelser till centrum, Universitet och sjukhuset.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5589 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1988-1990
Pris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad och fin 3:a på Ersboda!

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölkvägen 149

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Välkommen till denna fina och väl omhändertagna 3a! Den välplanerade lägenheten har kök i tidlös stil med utgång till balkongen, rymligt vardagsrum, två sovrum , klädkammare samt badrum. Balkong med söderläge sätter guldkant på bostaden!

Föreningen erbjuder fina faciliteter som flera tvättstugor, fräscht gym, lokal, bastu med relax, hobbyrum och övernattningsmöjlighet.

Lugnt område nära härlig natur, lekplatser och motionsspår runt knuten med närhet till Ersbodas handelsområde som erbjuder både affärer och restauranger. Mycket goda bussförbindelser till centrum, Universitet och sjukhuset.


- RENOVERAT KÖK

- MYSIG BALKONG MED EFTERMIDDAGSSOL

- RYMLIG OCH VÄLPLANERAD

- GENOMGÅENDE LJUS MED MODERNA MATERIALVAL


Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och i anslutning finns rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. Laminatgolv och ljusa väggar klär ytskikten.

KÖK
Modernt och tidlöst renoverat kök. Vita skåpluckor med handtag i aluminium, vitt kakel och generös arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, spishäll med ugn, fläkt och komfortabel diskmaskin. Gott om förvaring i skåp och utrymme för stor matgrupp. Härifrån nås den mysiga balkongen med soligt läge!

VARDAGSRUM
Inbjudande och ljust vardagsrum med öppet läge mot det trevliga köket. Rummet är lätt att möblera och har plats för soffa, tv-möbel, matgrupp eller skrivbord om så önskas. Vägarna har tapet och klassiskt parkettgolv ramar fint in det gästvänliga rummet. Härligt ljusinsläpp via fönster i vinkel.

SOVRUM 1
Från lägenhetens hall nås det stora sovrummet som har plats för dubbelsäng och erbjuder garderober till förvaring av kläder och plats för annat möblemang. Tapet på väggarna och laminatgolv klär ytskikten.

SOVRUM 2
Det mindre sovrummet nås från köket och här finns plats för säng, förvaring och skrivbord. Väggarna har tapet och på golvet ligger det laminatgolv.

BADRUM
Komfortabelt badrum med delvis kaklade väggar och praktisk matta på golv. Badrummets inredning består av WC-stol, kommod, spegelskåp med belysning och badkar. Förberett för tvättmaskin och fönster släpper in härligt dagsljus.

BRA ATT VETA
- Förråd erbjuds i byggnad intill lägenheten.
- Parkeringsplats finns ledigt 2022-10-05.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 76 kvm
Byggnadsår 1988-1990

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212324001-0072
Avgift 5589 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,55549%
Andel av årsavgift 0,55568%

Förening

Föreningsnamn Brf Trollbacken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-3434
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Trollbacken (org.nr 716415-3434) är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1991. Föreningen äger 31 byggnader som är uppförda mellan 1988-1990 och belägna på fastigheten Smörasken 1 med adresserna Mjölkvägen (udda nummer) och Törelvägen. Föreningen förfogar över 156 lägenheter vilka är fördelade mellan 2:or, 3:or, 4:or samt suterrängradhus, radhus och parhus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Pantsättnings- och överlåtelsesavgift betalas enligt föreningens stadgar. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Generellt brukar föreningen höja månadsavgiften med 1-2% per år för att möta ökande kostnader för vatten, el, värme och underhåll. Detta görs för att undvika en chockhöjning av avgiften vid större renoveringar.

HUSEN
Inga kostsamma renoveringar under år 2019, förutom att alla yttertak renoveras kontinuerligt med cirka 2 hus/år, enligt vice ordförande.
2017 Klart med arbetet att installera nya fläktar i lägenheterna.
2011-2017 Underhåll av ventilation har gjorts kontinuerligt. 2015 Målning av garage.
2014 Installation två bergvärmepumpar och ny utrustning till tvättstugor samt målning av fasader.
2011 Upprustning av träningslokal och bastu samt ventilation i gemensamhetsutrymmen.
2010 Renovering av lekplatser. 2009 Upprustning av parkeringsplatser.
Riksbyggen har besiktigat alla badrum i föreningen och protokoll med klassificering A-C ska finnas i alla lägenheter.

PARKERINGSPLATSER
87 parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (240 kr / månad).
91 st garageplatser med el (375 kr / månad).
4 st lediga p-platser med stolpe (Riksbyggen 2022-10-05).
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-tv finns via Com Hem och basutbudet TV bas HD ingår i angiven månadsavgift. För ytterligare kanalval får varje hushåll teckna eget tilläggsavtal. Internet och uppkopplingen för IP-telefoni finns via Com Hem och 250 MB ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Sex moderna tvättstugor, varav en grovtvättstuga. I tvättstugorna finns tvättmaskin, torkskåp och mangel. Grovtvättstugan kostar 30 kr/tvätt-tillfälle.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en fullt utrustad kvarterslokal som medlemmarna kan hyra för en billig penning för sammankomster eller fest. Föreningen har också en styrketräningslokal, bastu med relax, hobbyrum, målarverkstad samt ett övernattningsrum. Övernattningsrummet inrymmer pentry, wc, tv, dubbelsäng (kostnad 100 kr/natt) och bokas via internet eller på tavla utanför tvättstugan. Sortering av hushålls- och matavfall sorteras i föreningens miljörum.

GÅRD
Föreningen har fina grönytor och lekplatser samt uteplatser med grill.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Föreningen har utsetts till en av Västerbottens främsta föreningar ur miljösynpunkt. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-03-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida www.trollbacken.nu

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.