VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ersboda, Umeå

Mjölkvägen 148

Nu har du chansen att förvärva en av Ersbodas i särklass finaste tvåor! Lägenheten har genomgått en totalrenovering senaste 5 åren och den som gjorde det hade onekligen smak!
Köket är uppdaterat med modern färgsättning och fullständig utrustning. Vardagsrummet är trevligt och har en generös uteplats, medan sovrummet innehåller en praktisk walk-in closet. Badrummet är fräscht och kaklat med tvättmöjligheter. Dessutom finns det två uteplatser för avkoppling och tillgång till sol på dygnets alla timmar

Bostaden ingår i en stabil och aktiv förening med faciliteter som samlingslokal, bastu, hobbyrum, övernattningsrum och förråd. Området är lugnt med närhet till natur, lekplatser och motionsspår. Ersboda handelsområde med butiker och restauranger är också bekvämt beläget. För dem som reser med buss så finns hållplatsen endast 100 meter från dörren och det finns utmärkta förbindelser till centrum, universitetet och sjukhuset.

Välkomna att anmäla er till visning och utforska vad denna bostad har att erbjuda!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 63.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5135 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1990-1991
Pris 1 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig och modernt renoverad tvåa på Ersboda!

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölkvägen 148

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 63.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2


HALL:
Den inbjudande och möblerbara hallen erbjuder utmärkta möjligheter för avhängning av ytterkläder. På golvet ligger ett stilrent grått laminatgolv, och väggarna är målade i en ljusgrå ton. Denna färgsättning skapar en enhetlig och modern atmosfär som fortsätter enhetligt genom hela lägenheten. Dessutom har ni direkt utanför hallen tillgång till en trevlig uteplats.

BADRUM:
Det mycket fräscha och totalrenoverade badrummet ligger i direkt anslutning till hallen. Badrummet gick igenom en helrenovering 2019 med hög standard och moderna färgval. Badrummets inredning inkluderar WC, takdusch med snygga duschväggar, handfat, inbyggd tvättmaskin samt en praktisk arbetsbänk. Kakelplattorna pryder ytskikten och harmoniserar elegant med resten av lägenheten.

KÖK:
Lägenhetens hjärta, köket, är tidlöst renoverat år 2019 och nås direkt från hallen. Ett IKEA-kök med vita skåpluckor, grå bänkskiva i laminat och vitt kakel ovanför bänkskivan skapar en stilren atmosfär. Kökets maskinpark inkluderar induktionshäll, mikrovågsugn och ugn i arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Golvet pryds av samma stilrena laminatgolv som i hallen, och väggarna är målade i en tidlös grå ton. Ett stort fönster ger fint ljusinsläpp.

VARDAGSRUM:
Det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet får generöst ljus från fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för en stor soffmöbel, matgrupp eller skrivbordshörna. Från vardagsrummet når ni också den underbara och rymliga uteplatsen, perfekt för soliga dagar. Golvet är täckt av grått laminatgolv, och väggarna är målade i en behaglig beigegrå ton.

SOVRUM:
Det mysiga sovrummet rymmer en dubbelsäng, förvaring och en snyggt inredd walk-in closet. Golvet är belagt med laminat, och väggarna är målade i en ljusgrön ton, vilket ger en lugn och avslappnad atmosfär.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 63.5 kvm
Byggnadsår 1990-1991
Uppvärmning Fjärrvärme och el (luftburen)
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-07-14
Primärenergital 153

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212331001-0001
Pris 1 295 000 kr
Avgift 5135 kr/mån
Kommentar till avgiften ink värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 1 093 kWh/år
Driftkostnad 1 617 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 617 kr

Andel i förening 0,65239%
Andel av årsavgift 0,65239%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 384 644 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från Årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Umeåhus nr 31
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-8004
Gatuadress Mjölkvägen
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Umeåhus nr 31 är en äkta bostadsrättsförening som äger 21 byggnader som är uppförda mellan 1990-1991 och belägna på fastigheten Krukan 2 med adresserna Mjölkvägen 64-148 (jämna nummer), Ersbodavägen 13-107 (udda nummer) och Filgränd 139-213 (udda nummer) i Umeå. Föreningen förfogar över 122 lägenheter vilka är fördelade mellan 2:or, 3:or, 4:or, 5:or samt radhus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Pantsättnings- och överlåtelsesavgift betalas enligt föreningens stadgar. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Avgiften höjdes med 7% f o m 2024-01-01, inga andra större förändringar är på gång (ordförande 2024-01-10).

HUSEN
2024: Måla om husen.
2022-2023: Bygga ut elbilsladdningen med ytterligare 10 platser. Dränering.
2021: Ventilationsbytet är klart. Målning trapphus.
2020: Byte av ventilation till FTX-system samt fläktar
2017: Underhåll garage och p-platser samt utvändigt underhåll av huskropparna
2016: Allmän uppfräschning av gemensamma grönytor samt anläggning av större plantering och gemensam uteplats på Filgränd.
2015: Renovering av gemensamma utrymmen. Föreningen har för några år sedan också borrat för bergvärme som till större del värmer uppföreningens byggnader.

PARKERINGSPLATSER
Föreningen förfogar över 90 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe samt 51 st garageplatser. Kostnaden för garage är 380 kr/mån och för parkeringsplats med el är 190 kr/mån.
I dagsläget finns det inga lediga parkeringsplatser med motorvärmare och inga lediga garageplatser, och till garageplats är ca 2 års kö, enligt ordförande 2023-10-31.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-tv finns via Telenor och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bredband 2 med en hastighet på 1 GB och ingår i angiven månadsavgift.

TVÄTTSTUGA
På fastigheten finns en tvättstuga per gård och en grovtvättstuga.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en stor samlingslokal med plats för upp till 70 personer, övernattningsrum med kokvrå och plats för 4-6 gäster, bastu med anslutande relaxrum och två duschar, hobbyrum samt cykelförråd. Sortering av hushålls- och matavfall sorteras i föreningens miljörum.

GÅRD
Föreningen har fina grönytor, en lekplats på varje gård samt uteplatser. Liten fotbollsplan och grillplats finns vid Filgränd.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Varje bostadsrättsinnehavare sluter eget avtal med valfri elleverantör.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-10-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Uteplats Två uteplatser

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende