VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ersboda, UMEÅ

Mjölkvägen 116

Välkommen till detta trevliga och mycket välrenoverade radhus i två plan om 116 kvm. Vid entrén finns en större altan med härligt västerläge med fri utsikt över området och ytterligare en altan i österläge på baksidan av huset. Entréplan har ett helkaklat badrum med dusch, välplanerat kök med köksö och större vardagsrum som skapar möjlighet för umgänge i stora sällskap. Vardagsrummet går även att dela av till ytterligare sovrum om behov finns. Nedre plan har mycket bra förvaring via förråd, badrum med badkar, tvättstuga, två rymliga sovrum och ett allrum/gästrum med golvvärme som även kan nyttjas till ett extra stort förråd.

Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både lekplatser och skog. Bra förening med faciliteter som samlingslokal, bastu med relax, hobbyrum och övernattningsrum. Härlig natur och fina motionsspår runt knuten. Nära beläget finns Ersboda handelsområde, affärer, restauranger, förskolor och skola. God kommunikation till centrum.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 116 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 8411 kr/mån
Rum 4 varav 2 sovrum
Våning 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1991
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trevligt radhus ytterst i längan i två plan om 116 kvm med dubbla altaner.

export
export

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölkvägen 116

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 2 sovrum
Boarea 116 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1, Bottenplan


ENTRÉPLAN/HALL
Ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. På golvet ligger en matta i grå ton och ljusa väggar. Här finns även gott om förvaring i flertalet garderober och även ett förråd.

BADRUM
Badrummet ligger direkt från hallen till höger med kakel i grått på vägg och klinkers i grått. Här finns kommod med tvättställ och en lyxig detalj som en vattenfallskran, spegel med belysning, dusch med vikväggar i glas, handdukstork och wc. Kristallkrona i tak.

KÖK
Köket har en vit köksinredning med rostfria handtag och kakel i melerad ljus grå/vit ton med en glittrande touch ovanför arbetsbänken i laminat. Här finns det gott om både arbetsytor och förvaring och belysning under skåp ger extra ljus till arbetsytorna. Praktisk köksö med ytterligare möjlighet till förvaring och plats att duka upp buffén på när gästerna kommer. Mönstrad matta på golv i grå ton och ljusa väggar. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin(2022), induktionshäll, inbyggd ugn, fläkt (2020), hel kyl och hel frys (självavfrostande).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet nås både från hallen och från köket. Detta rum inbjuder verkligen till stora möbleringsmöjligheter och har plats för den större soffan, tv-bänk, matgrupp och övrig möblering. Detta rum kan enkelt delas av till ytterligare sovrum om behov finns. I anslutning till vardagsrummet finns utgång till den härliga altanen byggd 2021 på framsidan i bästa västerläge med sol från förmiddag till sent in på kvällen. Här finns plats för både matgrupp och loungemöbler.

NEDRE PLAN/HALL
En trappa ner kommer vi till en hall som fördelar tre sovrum, tvättstuga och badrum. Genomgående golv i grå laminat och ljusa väggar ger en bra helhetskänsla. Förvaring via utrymme under trapp.

SOVRUM 1
Detta sovrum har plats för en dubbelsäng och sängbord. Grått laminatgolv och ljust grå matchande väggar. Fönster släpper in ett bra ljusflöde till rummet och förvaring i skjutgarderober.

SOVRUM 2/RELAX
Detta rum används i dagsläget till ett kontor och här finns garderober till förvaring, golv i grå laminat och ljusa väggar. Från detta rum nås även relax med plats för fåtöljer och utgång till ytterligare en altan i österläge med morgonsol inramad av staket.

ALLRUM/FÖRRÅD
Detta rum har inretts till ett sovrum/allrum, utan fönster och kan med fördel även bli ett stort förråd. Ljusa väggar och grått klinkers på golv med golvärme (el) och förvaring i garderober.

BADRUM
Badrum med klinkers på golv med golvvärme (el) samt matta på vägg i grå toner. Tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, handukstork, wc och badkar med tassar.

TVÄTTSTUGA
Utrustad med tvättmaskin, torktumlare (2021) och arbetsyta ovanför i mörkare laminat. Hyllplan till förvaring.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 116 kvm
Byggnadsår 1991
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Övrigt om byggnaden 2024: Måla om husen.
2022-2023: Bygga ut elbilsladdningen med ytterligare 10 platser. Dränering.
2021: Ventilationsbytet är klart. Målning trapphus.
2020: Byte av ventilation till FTX-system samt fläktar
Övriga byggnader På fastigheten finns en tvättstuga per gård och en grovtvättstuga.
Föreningen har en stor samlingslokal med plats för upp till 70 personer, övernattningslägenhet med kokvrå och plats för 4-6 gäster, bastu med anslutande relaxrum och två duschar, hobbyrum samt cykelförråd.
Bredband Ingår i månadsavgiften

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-07-14
Primärenergital 138

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212331001-0017
Pris 1 995 000 kr
Avgift 8411 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår värme, vatten, bredband, tv. Hushållsel tillkommer.
Driftkostnad 3 167 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 167 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,04748%
Andel av årsavgift 1,04748%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 599 204 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad via årsredovisningen 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Umeåhus nr 31
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-8004
Gatuadress Mjölkvägen
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Umeåhus nr 31 är en äkta bostadsrättsförening som äger 21 byggnader som är uppförda mellan 1990-1991 och belägna på fastigheten Krukan 2 med adresserna Mjölkvägen 64-148 (jämna nummer), Ersbodavägen 13-107 (udda nummer) och Filgränd 139-213 (udda nummer) i Umeå. Föreningen förfogar över 122 lägenheter vilka är fördelade mellan 2:or, 3:or, 4:or, 5:or samt radhus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Pantsättnings- och överlåtelsesavgift betalas enligt föreningens stadgar. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Avgiften höjdes med 7% f o m 2024-01-01, inga andra större förändringar är på gång (ordförande 2024-01-10).

HUSEN
2024: Måla om husen.
2022-2023: Bygga ut elbilsladdningen med ytterligare 10 platser. Dränering.
2021: Ventilationsbytet är klart. Målning trapphus.
2020: Byte av ventilation till FTX-system samt fläktar
2017: Underhåll garage och p-platser samt utvändigt underhåll av huskropparna
2016: Allmän uppfräschning av gemensamma grönytor samt anläggning av större plantering och gemensam uteplats på Filgränd.
2015: Renovering av gemensamma utrymmen. Föreningen har för några år sedan också borrat för bergvärme som till större del värmer uppföreningens byggnader.

PARKERINGSPLATSER
Föreningen förfogar över 90 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe samt 51 st garageplatser. Kostnaden för garage är 380 kr/mån och för parkeringsplats med el är 190 kr/mån.
I dagsläget finns det inga lediga parkeringsplatser med motorvärmare och inga lediga garageplatser, och till garageplats är ca 2 års kö, enligt ordförande 2023-10-31.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-tv finns via Telenor och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bredband 2 med en hastighet på 1 GB och ingår i angiven månadsavgift.

TVÄTTSTUGA
På fastigheten finns en tvättstuga per gård och en grovtvättstuga.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en stor samlingslokal med plats för upp till 70 personer, övernattningsrum med kokvrå och plats för 4-6 gäster, bastu med anslutande relaxrum och två duschar, hobbyrum samt cykelförråd. Sortering av hushålls- och matavfall sorteras i föreningens miljörum.

GÅRD
Föreningen har fina grönytor, en lekplats på varje gård samt uteplatser. Liten fotbollsplan och grillplats finns vid Filgränd.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Varje bostadsrättsinnehavare sluter eget avtal med valfri elleverantör.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-10-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Överlåtelseavgift 1.313:- betalas av köpare.
Parkering Föreningen förfogar över 90 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe samt 51 st garageplatser. Kostnaden för garage är 380 kr/mån och för parkeringsplats med el är 190 kr/mån. Separat kö.
Uteplats Två uteplatser varav en i västerläge och en i österläge.

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende