Visningar

Måndag 15 Augusti KL: 16:20 - 17:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Mariedal, Umeå

Mårdvägen 70

Välkommen till detta hemtrevliga radhus i solvänligt västerläge med gavelläge och hörntomt! Radhuset är genomgående väl omhändertaget med stilrena färg- och materialval och ett totalrenoverat badrum i mycket gott skick. I anslutning till vardagsrummet finner ni en rymlig uteplats som tillhandahåller fantastisk eftermiddags- och kvällssol!

Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område nära skog och natur, handelsområde, förskola/skola, träningsanläggning och busskommunikationer. Cykelavstånd till Universitet, NUS och Umeå Centrum. Varmgarage i länga.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 79 kvm
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 227 kvm, friköpt
Byggnadsår 1976
Pris 2 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Simon Lundström
Reg. Fastighetsmäklare
0705-64 82 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Gavelradhus på Mariedal!

Mårdvägen 37 Fastighetskarta

Mårdvägen 37
Mårdvägen 37
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Simon Lundström

Simon Lundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mårdvägen 70

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 79 kvm. taxeringsinformation

Välkommen till detta hemtrevliga radhus i solvänligt västerläge med gavelläge och hörntomt! Radhuset är genomgående väl omhändertaget med stilrena färg- och materialval och ett totalrenoverat badrum i mycket gott skick. I anslutning till vardagsrummet finner ni en rymlig uteplats som tillhandahåller fantastisk eftermiddags- och kvällssol!

Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område nära skog och natur, handelsområde, förskola/skola, träningsanläggning och busskommunikationer. Cykelavstånd till Universitet, NUS och Umeå Centrum. Varmgarage i länga.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

- HÖRNTOMT MED VÄSTERLÄGE

- RENOVERAT BADRUM

- STILRENA YTSKIKT

- LUGNT OCH TRIVSAMT LÄGE

- VARMGARAGE

HALL
Hall med avhängningsplats och plats för att installera garderober. Väggarna är ljusgråa och golvet ligger ett fint laminatgolv i ljusgrått som enhetligt löper vidare in till kök.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med utrymme för soffgrupp och matplats utan att rummet känns övermöblerat. Stora fönsterpartier i väster släpper in gott om naturligt ljus. På golvet ligger ett ekparkettgolv. Från detta rum nås den trivsamma uteplatsen i optimalt västerläge, här kan man gärna spenderar årets varma dagar med god mat och dryck! Från uteplatsen når ni även gräsmattan som tillhandahåller gott om utrymme för lek och aktiviteter tack vare hörntomten.

KÖK
Ljust och stilsäkert kök med vita skåpluckor och svarta handtag. Ovanför arbetsbänken sitter ett ljust kakel. Maskinparken består av hel kyl och frys, spis/ugn samt diskmaskin. Här finns även gott om utrymme för matplats. På golvet ligger samma laminatgolv som i hallen och väggarna är tapetserade i en ljusgrå ton. Härligt ljusinsläpp via fönster i två väderstreck.

SOVRUM 1
Från vardagsrum nås huvudsovrummet med plats för dubbelsäng och diverse annat möblemang som t.ex. spjälsäng eller byråer. Rummet har en praktisk klädkammare med bra förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett snyggt laminatgolv och väggarna är tapetserade blått.

SOVRUM
Sovrum två har bra storlek och passar utmärkt som barnrum, gästrum alt kontor. Rummet nås från hallen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger samma snygga laminatgolv som i huvudsovrummet.

BADRUM
Helrenoverat badrum med kakel, klinker och golvvärme. Färgvalen går stilsäkert i klassiskt och modernt vitt och grått. Badrummet är inrett med tvättdel via tvättpelare, WC, tvättställ med tillhörande skåp, högskåp, spegelskåp samt badkar med dusch. Infällda spottar i taket lyser upp det fina badrummet.

RENOVERINGAR
Omtapetserat i samtliga rum, lagt nytt golv i samtliga rum utom vardagsrummet, målat om skåpsluckorna i köket samt bytt samtliga handtag, målat om taken i alla rum, bytt golvlister och dörrfoder, målat om fasaden, byggt altan, installerat värmepump, bytt elcentral samt uttag och kompletterat med skyddsjord, bytt spisfläkt och kopplat in den på eget utblås, bytt frånluftsdon i kök och badrum, klädkammaren är ommålad samt installerat elfasystem. Utomhus har säljaren tagit bort en vildvuxen buske samt sått gräsmatta. Installerat tvättmaskin och torktumlare (2020), bytt diskmaskin (2021) samt spisfläkt (2022).
Badrum renoverat 2018 av tidigare ägare.

Huset har ett kallförråd i direkt anslutning till huset samt ett rymligt överbyggt vindfång som fungerar utmärkt som altan/uteplats eller förvaringsutrymme. Till fastigheten finns ett varmgarage i länga.

Gå gärna in på föreningens hemsida www.bjornens.se och läs mer om samfälligheten och området.

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Fastighet Björnramen 1
Boarea 79 kvm
Byggnadsår 1976
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Bjälklag Trä
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Två gemensamhetslokaler med tvättstuga och fritidslokal.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-11-05
Energikonsumtion 118 kWh/m2 år.
Primärenergital 96

Ekonomi

Pris 2 695 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 906 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 754 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 152 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 152 000 kr
Värdeår 1976
Summa inteckningar 1 865 750 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 40 426 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 8 446 kr
  • Övrigt: 31 980 kr

I den angivna samfällighetsavgiften som specificeras under "övrigt" ingår; värme, vatten, garage, viss fastighetsskötsel, Kabel TV, renhållning samt möjlighet att nyttja två gemensamhetslokaler. Lokalerna inrymmer bl a tvättstuga. Samfälligheten äger tak och stuprör, samt vatten och värmerör fram till gropen som är i hallen/ garderob. Ytterbelysning på förråd är samfällighetens. Bredband: Umeå Energi Bredband Huvudsäkring: 16 A (2 263 kr/år fast avgift) Driftkostnaden baseras på nuvarande ägares förbrukning och kan därav ändras. Bör därför ses som ett exempel.

Tomt

Tomtarea 227 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering Varmgarage i länga

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Stadsliden GA:7 ändamål: Vägar, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt

Planbestämmelser Stadsplan

Övrigt

Allmänt om bostaden Kontakt Samfällighet Björnen Ordf: Tage Einarsson takkonsult@hotmail.com 070-206 45 75 Styrelsen mejl:styrelsen@bjornens.se
Övrigt Kontakt Samfällighet Björnen Ordf: Tage Einarsson takkonsult@hotmail.com 070-206 45 75 Styrelsen mejl:styrelsen@bjornens.se

Dokument

Området

Mariedal är beläget ca 4 km norr om centrala Umeå. Området uppfördes på mitten av 70-talet fram till 80-talets början. Här finns radhus med äganderätt och bostadsrättlägenheter i radhusliknande utförande. Mariedal är ett naturskönt område men är samtidigt beläget intill affärsområden där all närservice du behöver finns. Gamliaskogen vid radhusen erbjuder fina motionsspår sommar och vintertid. I området bor både äldre och barnfamiljer och attraherar samtliga målgrupper.

Närområde

Affärsområdet på Mariedal innehåller allt ifrån livsmedelsbutiker, klädaffärer, sportaffärer, möbelaffärer, husgerådsbutiker, frisörer, restauranger, bowling, bank och pizzerior. Med bara några minuters promenad tar du dig lätt till Ersbodas handelsområde som erbjuder ytterligare närservice. Beläget på Mariaområdet finns Mariebergsskolan som har förskoleklasser upp till sjätte klass och på Bräntbergsskolan finns högstadium. I Gamliaskogen beläget precis intill området finns motionsspår med elljus och skidspår på vintern. På Bräntberget finns en slalombacke och nedanför de fantastiska Mariehemsängarna. De består av stora gräsängar med fotbollsplaner och plats för aktiviteter och lek. Inte långt ifrån Mariedal finns populära Nydala som erbjuder bland annat stränder, bad och fiske.

Kommunikation

Till Mariedal tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via Östra kyrkogatan eller efter gamla E4an. Bra kommunikation med buss går dagligen till Mariaområdet. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende