VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Väst på stan, UMEÅ

Kungsgatan 17A

På lugnt och centralt läge presenteras nu denna tidlösa skönhet med en takhöjd på 2,50 cm som är renoverad med god smak och stil. Lägenheten har en tilltalande planlösning med enhetligt parkettgolv och genomgående fräscha ytskikt. Detta är det perfekta hemmet för dig som söker både charm och modern komfort. I harmoni fördelas rymlig hall med god förvaring, kök med stilsäkert uttryck med ljusa grå luckor och generösa arbetsytor, rymligt vardagsrum med utgång till mysig balkong, tre sovrum med god förvaring varav ett med klädkammare och ett helkaklat stambytt badrum med golvvärme och förberett för tvättmaskin. Förråd på ca 8 kvm på vinden.

Fin och välskött bostadsrättsförening med nyrenoverad tvättstuga med bra maskinpark, mysig gård med utegrupp på innergården samt möjlighet till odling i pallkragar. Till lägenheten hör ett förråd och motorvärmarplats ingår.
Här bor du vid en grönskande oas på lugnt kvarter med några minuters promenad till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Nära nås även vackra älvspromenaden och grönskande park. God kommunikation till universitet, sjukhus och övriga stadsdelar med busshållplats efter gatan bakom fastigheten. En pärla som måste upplevas på plats.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 87 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5294 kr/mån
Rum 4 varav 3 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1962
Pris 3 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad och rymlig fyra endast ett stenkast från centrum med en takhöjd på 2,50 cm.

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kungsgatan 17A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 87 kvm. föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej.
Våning 1 av 3, 1 trp upp.

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt ytterligare förvaring i skjutdörrsgarderober i den inre hallen vid köket. Ljusa väggar och på golvet ligger ett vitlaserat parkettgolv i ek som enhetligt löper vidare genom lägenheten. En fin glasvägg delar av hallen mot köket vilket ger ett bra ljusflöde till hallen.

KÖK
Lägenhetens hjärta köket är trivsamt och består av ljust grå skåpluckor med rostfria handtag, ljusgrått kakel och matchande marmorerad ljus arbetsbänk i laminat vilket ger köket en modern stil. Här ges både en bra arbetsyta och även goda förvaringsmöjligheter. Kökets maskinella utrustning i rostfritt består av hel kyl och hel frys, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, fläkt och integrerad diskmaskin. Alla vitvaror från 2018. Här finns matplats med utrymme för flera personer samt utrymme för övrig möblering.

VARDAGSRUM/BALKONG
Lägenhetens vardagsrum är påfallande ljust och härligt via de större fönsterpartierna. Rummet är lätt att möblera med variation och rymmer såväl soffa, tv-möbler, matgrupp eller skrivbordshörna om så önskas. Ljusa väggar och vackert parkettgolv i ek ger en varm känsla till rummet.
Härifrån nås även lägenhetens mysiga balkong med sol under hela dagen i bästa söderläge.

SOVRUM 1
Detta sovrum ligger placerat direkt från hallen på höger sida med utrymme för dubbelsäng och övrig möblering. Stor garderob med dubbla dörrar ger fin klädförvaring. Väggarna har en ljus grå ton och på golvet ligger ett vitlaserat parkettgolv. Förvaring finns i två garderober.

SOVRUM 2
Till vänster från hallen ligger detta sovrum placerat och även här finns det fina vitlaserade parkettgolvet och väggarna är ljust beiga. God förvaring finns i klädkammare som ligger i direkt anslutning i rummet.

SOVRUM 3
Detta sovrum ligger placerat vägg i vägg med köket och här finns utrymme för dubbelsäng, sängbord och övriga möbler. Även här finns det vackra vitlaserade parkettgolvet och väggarna har en varm grön/grå ton. Förvaring finns i skjutdörrsgarderob med spegel.

BADRUM
Lägenhetens badrum är stambytt och stilsäkert inrett med stora vackra vita kakelplattor och ett snyggt mörkare klinkers. Badrummets inredning består av wc, tvättställ med kommod, väggskåp, spegelskåp och dusch med vikdörrar i glas. Förberett för tvättmaskin till vänster om tvättstället.

ÖVRIGT
Förråd finns på vinden , ca 8 kvm.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 87 kvm
Byggnadsår 1962
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärr-bergvärme
Ventilation Frånluft och självdrag
Övrigt om byggnaden 2024 Underhållsspolning av stammarna.
2022 Byte av armaturer utomhus. Renovering av dagvattenbrunn och stammar. Lagning av plåtskador på taket.
2020 Byte av ytterdörrar, installation av nytt låssystem, en del målningsarbeten spolning av dagvattenledningar.
KOMMANDE RENOVERINGAR
År 2023-2024: Mindre underhåll.
Övriga byggnader Föreningens tvättstuga finns belägen på markplan och är väl tilltagen samt utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och mangel. Samtliga maskiner är utbytta 2020-2021. Snickerilokal finns i källaren, tillgång till lokal för styrelsemöten och andra sammankomster.
På fastighetens baksida finns cykelförråd och en uteplats.
Bredband Via Tele 2 (ingår i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-01-27
Primärenergital 116

Ekonomi

Lägenhetsnummer 17A201
Pris 3 095 000 kr
Avgift 5294 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv. Hushållsel tillkomer.
Driftkostnad 3 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 600 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 4,66154%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 562 809 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad efter årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Safiren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769623-4512
Gatuadress Kungsgatan 15
Postnummer 90321
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Safiren är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2011. Föreningen förfogar över 30 lägenheter (alla bostadsrätter) samt tre affärslokaler belägna på fastigheten Safiren 7 med adress Kungsgatan 15-17A-B (udda nummer). Föreningen förvaltas ekonomiskt av Simpleko och tekniskt av Logistikgrupp i Umeå AB vilket inkluderar fastighetsskötsel. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är fortsatt mycket god. Månadsavgiften höjdes senast med 16% f o m 1/1 2023. I dagsläget finns inget beslut om eventuell höjning av månadsavgiften under 2024, enligt ordförande 2024-02-15.

FASTIGHETENS SKICK
2024 Underhållsspolning av stammarna.
2022 Byte av armaturer utomhus. Renovering av dagvattenbrunn och stammar. Lagning av plåtskador på taket.
2020 Byte av ytterdörrar, installation av nytt låssystem, en del målningsarbeten spolning av dagvattenledningar.
2019 OVK genomförd även genomgång av el, renovering av pannrum.
2018 Golvvård trapphus, renovering av fasaden.
2017 Renovering av balkonger, målning av trapphus, nya säkerhetsdörrar och installation av postfack.
2015-2016 Stambyte med badrumsrenovering, ny bergvärmepump.
2013 Renovering av samlingslokal, snickerilokal inredd.
2012 Takrenovering och värmeväxlare.

KOMMANDE RENOVERINGAR
År 2023-2024: Mindre underhåll.
År 2022: Endast underhållsarbete, inga större renoveringar enligt vår underhållsplan. Installation av ventilationsaggregat i en affärslokal.
År 2020: Byte av ytterdörrar, installation av nytt låssystem, en del målningsarbeten, spolning av dagvattenledningar.
År 2019: Mindre projekt.

GÅRDEN
På fastighetens baksida finns trevlig gård. Här finns grönyta samt trädgårdsförråd. Under sommarhalvåret finns mycket trevlig uteplats med sittgrupp.

TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga finns belägen på markplan och är väl tilltagen samt utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och mangel. Samtliga maskiner är utbytta 2020-2021.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV, bredband och telefoni ingår i angiven månadsavgift. Specificeras på månadsavin som ett obligatoriskt tillägg på 249kr/månad (Tele2).

PARKERING
Föreningen har 15 st motorvärmarplatser för 452 kr/mån och 12 st parkeringsplatser i garage för 745 kr/mån. Föreningen sköter parkeringarna. För tillfället är det ingen kö till motorvärmarplatserna. Det finns inget ledigt garage, enligt ordförande 2024-02-15.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Snickerilokal finns i källaren, tillgång till lokal för styrelsemöten och andra sammankomster.
På fastighetens baksida finns cykelförråd och en uteplats.

ÖVRIGT
Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos Länsförsäkringar Västerbotten. I avtalet ingår styrelseförsäkring och bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Hemförsäkring tecknas av bostadsrättsinnehavaren. Till lägenheten hör ett förråd. Hemsida www.brfsafirenumea.se.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-02-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Föreningens syn på ekonomin är fortsatt mycket god. Månadsavgiften höjdes senast med 16% f o m 1/1 2023. I dagsläget finns inget beslut om höjning av månadsavgiften under 2024, enligt ordförande 2024-02-15.
Parkering Föreningen har 15 st motorvärmarplatser för 452 kr/mån och 12 st parkeringsplatser i garage för 745 kr/mån. Föreningen sköter parkeringarna. Just nu så finns det lediga p-platser med motorvärmare. Det finns inget ledigt garage, enligt ordförande 2024-03-12 (3 st i kö).
Balkong Balkong i söderläge med plats för sittgrupp.

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende