Visningar

Torsdag 30 Maj KL: 16:45 - 17:15 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Haga, Umeå

Korsgatan 13D

Välkommen till detta hemtrevliga och klassiskt väldisponerade radhus i populärt område. Här finns alla bekvämligheter och funktioner som behövs för en bekväm och trivsam vardag. På de två planen och källaren finns gott om plats för hela familjen att växa och trivas. Den flexibla planlösningen gör det möjligt att skapa rum och ytor efter behov och önskemål. Fina förvaringsmöjligheter gör att hemmet kan hållas snyggt och organiserat utan problem. Balkong i söderläge, altan uteplats med fin eftermiddagssol samt gemensam grönområde och uteplats. Flertalet renoveringa är gjorda vilket gör att du kan bo tryggt och ekonomiskt.

Eget garage i länga, parkering nära och bekvämt samt gemensamt förråd/cykelförråd.

Haga, ett charmigt och populärt område känt för sin historiska miljö. Ett område som präglas av en mix av bostäder, mysiga innergårdar, grönskande parker och vackra trädalleér. Här finns butiker och restauranger, förskola/skola, träningsanläggningar gångavstånd till skog och natur. Det är inte enbart de historiska kvarteren eller grönområdena som gör Haga attraktivt, utan också dess direkta närhet till Umeå centrum, Universitet, NUS, Gamliaområdet, förskolor och skolor. Tänk att få bo här, i ett underbart område med charm, vackra omgivningar och nära stadens puls med dess kompletta utbud!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 128 kvm + 64 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 117 kvm
Byggnadsår 1975
Pris 4 850 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Gavelradhus nedre Haga!

export
export

Planritning

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Korsgatan 13D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 128 kvm. enligt uppskattning i energideklarationen

HALL MED WC
Välkommen in till en ljus yttre halldel med plats för ytterkläder i kapphylla och inbyggd garderob. Klinker med golvvärme är både praktiskt och bekvämt. Hallen öppnar trivsamt upp till en inre möblerbar hall och till entréplanets övriga rum, samt till trappa upp till övre plan och ner till källarplan. Väggarna är ljusa med härligt ljusinsläpp från fönstret på gavelväggen. I den inre hallen ligger ett ljust laminatgolv som enhetligt löper vidare in i köket.

Från hallen når ni en renoverad wc inredd med toalettstol, spegel och tvättställ. Två av väggarna kaklade med huvudsakligen vita plattor. på golvet ligger likadant klinker som i hall (med golvvärme). Här finns också dörrar till två inbyggda garderober, varav en utgör städskåp.

KÖK
Från den inre hallen nås köket via en välkomnande öppning. Det renoverade köket är praktiskt inrett med rymliga väggskåp upp till tak, bekväma lådsystem i underskåp och generösa arbetsytor, vilket underlättar matbestyren. Köksskåpen är vita med fina trädetaljer i ek och under överskåpen finns ett ljusgrått kakel som matchas fint mot den grå arbetsbänken. Väggarna är tapetserade i en vitmönstrad tapet. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, ugn med glaskeramikhäll, diskmaskin och fläkt.

Vid fönster ut mot framsidan av huset finns en väl tilltagen matplats.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har plats för både matgrupp och soffgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Då kök och vardagsrum länkar samman är det enkelt vid större middagsbjudningar att servera maten från köket. Rummet ramas in av ljust tapetserade väggar och ett parkettgolv. Från vardagsrummet når ni egen altan med eftermiddags-/ kvällssol. Inte långt bort når ni radhuslängans gemensamma grönyta och altan i de fall att dagen eller kvällen övergår till exempelvis kubbspel, krocket eller andra roliga aktiviteter?

ÖVRE HALL
Trapp från inre hall i entréplanet leder er upp till övre möblerbar hall som i sin tur fördelar fyra sovrum samt ett rymligt och renoverat badrum. Nuvarande ägare har möblerat hallen med en arbetsplats, vilket går utmärkt då det finns ett gavelfönster som släpper in trivsamt dagsljus. Skulle ett större allrum önskas kan detta ordnas relativt enkelt genom att en eller två väggar tas bort. Hela övervåningen har Tarkettgolv i lönn och ljusa väggar.

SOVRUM 1
Sovrum 1 har plats för en bredare säng och arbetsplats. Detta rum har utgång till balkong i söderläge med fin utsikt över omgivningarna. Rummet har dubbla garderober i fullhöjd.

SOVRUM 2
Sovrum 2 är lite mer avlångt och passar utmärkt som barnrum eller kanske kontor? Rummet har också dubbla garderober upp till tak och ett härligt ljusinsläpp från fönstret i söderläge.

SOVRUM 3
Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng, tre fullhöjdsgarderober och extra utrymme för byråer, samt vetter mot den lugna baksidan av huset.

SOVRUM 4
Sovrum 4 liknar sovrum 2 med god plats för både säng, fåtölj och arbetsplats. Även detta rum har en dubbelgarderob upp till tak.

BADRUM
Trivsamt finns här ett rymligt och renoverat badrum med kakel och klinker i vitt och beige. Badrumsinredningen i ek blir fin mot den beigefärgade klinkern. Generöst tvättställ med tillhörande kommod med två lådor och eluttag, spegel med inbyggd reglerbar LED-belysning, väggskåp med laddstation för exempelvis eltandborstar, takdusch samt handdusch med duschdörrar och wc är badrummets inredning. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter.

GILLESTUGA
Är inte detta ett fantastiskt rum! Det mest flexibla och användbara efter familjens behov och önskemål. Lekrum, tonårsrum, gästrum, tv-rum eller en kombination? Rummet har vitmålade träväggar och en vägg med synligt tegel. Två fönster släpper in ljus. En väl fungerande öppen spis ger extra mysfaktor till rummet. På golvet ligger en ljus matta.

DUSCHRUM MED BASTU
Husets andra badrum disponeras i källarplanet. Badrummet är renoverat med kakel och klinker i vitt och ljus ockra. Här finns dusch med duschdörrar, inbyggd handdukshylla och en härlig bastu att tillgå när mörkret och kylan kryper på. Golvvärme ger god komfort. Badrummet nås från tvättstugan via skjutdörr i frostat glas.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är rymlig och praktiskt inredd med flertalet skåp, arbetsytor samt hänganordningar för klädtork, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda. Här finns även en tvättho och självklart en tvättmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger likadan klinker som i duschrummet med bastun, också här med golvvärme som ger skön komfort och snabb torkning.

WC
Även källarplanet har tillgång till wc, vilket gör detta boende bekvämt och komfortabelt för både familj och eventuella gäster. Wc;n i källarplan är inredd med toalettstol, tvättställ och spegel, samt har vitmålade väggar och blå matta på golv. Ett fönster släpper in dagsljus.

FÖRRÅD
I källarplan finns två förråd. Ett större med effektiv och praktisk inredning i form av två breda garderober med dubbeldörrar samt hyllplan på övriga väggar. Det mindre förrådet är utrustat för klädförvaring. Det finns också möjligheter för förvaring i utrymmet under trappan ner till källarvåningen – eller kanske blir det en spännande koja?

ÖVRIGT
Taxerad boarea 126 kvm och biarea 64 kvm

1997 Byte av tak till betongpannor i radhuslängan
1998 Byte av tak till falsad plåt i garagelängan
2000 Byte av ytterpanel i garagelängan
2004 Garageport-utbyte i garagelängan
2004 Inläggning av Tarkett trägolv 8,5 mm i samtliga rum i övervåningen, utom badrum
2006 Fjärrvärme- och optofiberkabel-installation, utbyte av 10 radiatortermostatventiler
2009 Renovering/ ombyggnation av tvättstuga, duschrum och bastu i källarvåning
2010 Utbyte/ ombyggnation av kök inkl. utbyte av spis, köksfläkt, kyl och frys
2011 Renovering av hall och toalett i entre’-plan. Inläggning av Pergo laminatgolv i kök och hall i entre’-plan. Omlackering av garderobsdörrar i hall och toalett i entre’-plan
2018 Utbyte av alla fönster samt altan-/ balkong-dörrar i övervåning och entre’-plan
2020 Ommålning trädelar av fasaden. Lackering av innerdörrar
2021 Renovering av badrum övervåning. Nytt gemensamt staket mot gatan. Ommålning altan-avskiljare
2022 Renovering och ommålning balkongräcke

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Fastighet Svärdet 27
Boarea 128 kvm
Biarea 64 kvm
Byggnadsår 1975
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong
Fasad Tegel/Träpanel
Fönster 3-glas
Bjälklag Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Bredband Fiber via Umenet

Rum

Radhus

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2024-04-18
Primärenergital 60

Ekonomi

Pris 4 850 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 137 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 113 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 024 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 024 000 kr
Värdeår 1975
Summa inteckningar 1 354 900 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 33 940 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 13 584 kr
  • Vatten/avlopp: 5 180 kr
  • Renhållning: 2 435 kr
  • Hushållsström: 9 935 kr
  • Sotning: 286 kr
  • Övrigt: 2 520 kr

Fjärrvärmeförbrukning 2023, 12 300 kwh Hushållsel förbrukning 2023, 5 300 kwh, 16A säkring Snöskottning 920 kr/år, kan variera El till garage 1 600 kr/år, kan variera Till driftkostnaden tillkommer hemförsäkring och fastighetsskatt

Tomt

Tomtarea 117 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Altan
Parkering Garage i länga

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Svärdet GA:1, Samfällighet: Umeå Svärdet S:1

Planbestämmelser Stadsplan (1965-02-22) Tomtindelning (1929-08-31)

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende