VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Korpralsvägen 32B

Högt upp i huset på våning 6 med insynsskyddad och underbar utsikt över trädtopparna blir denna fina tvåa snart tillgänglig för dig! Här möts du av sober färgsättning, ekparkettgolv och av ljuset som strömmar in genom fönstren. Den inglasade balkongen i optimalt västerläge ger dig möjlighet att njuta av solens strålar tills den går ned. Det genomtänkta köket harmoniserar med det inbjudande vardagsrummet och skapar en öppen och trevlig atmosfär. Det mysiga sovrummet har generösa förvaringsmöjligheter genom flera garderober. Badrummet erbjuder klinker och är utrustat med dusch.

Området på Teg erbjuder optimal bekvämlighet med närhet till allt du behöver. Cykelavstånd till centrum, goda kommunikationer, matbutik, träningsanläggning, elljusspår utanför huset med skidspår på vintern och motionsspår på sommaren och restauranger finns inom bekvämt avstånd, samtidigt som du har naturen och älven nära till hands. För den sportintresserade finns Winpos Arena bara ett stenkast bort, vilket gör detta till den idealiska platsen för hockeyentusiaster. Dessutom når du Avion köpcentrum och IKEA inom några minuter, vilket förhöjer områdets attraktivitet.

Varmt välkommen att boka din visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3379 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2015
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin tvåa på Teg med inglasad balkong i västerläge!

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Korpralsvägen 32B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 6 av 8, Högt och insynsskyddat läge!

Bostaden presenteras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till att hänga av sig kläder genom flertalet garderober. Här möts man av en grått klinkergolv och därefter tar ett fint parkettgolv vid som enhetligt löper vidare in genom samtliga rum och ger en fin helhetskänsla. Den känslan förstärks ytterligare av de genomgående ljusa ytskikten. Hallen öppnar upp till den integrerade planlösningen kök, matrum och vardagsrum i en trivsam och social disposition.

KÖK
Det stilrena klassiskt vita köket med öppen planlösning mot vardagsrum och matplats skapar en social och trevlig atmosfär. Här får man ett generöst ljusinsläpp från flertalet fönster. Under köksskåpen sitter ett vitt kakel och arbetsbänken av grå laminatskiva. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll med ugn och fläkt. Förberett för diskmaskin.

MATPLATS
I anslutning till köket finns utrymme för matplats för 4- 6 personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrumsdelen har utrymme för soffgrupp, TV-möbel och övrigt möblemang. Från vardagsrummet nås lägenhetens inglasade balkong i västerläge där man kan njuta av kvällens solstrålar tills den går ned.

SOVRUM
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och är inrett med två garderober.

BADRUM
Badrummet erbjuder grått klinkergolv och delvis kaklade/målade väggar. Inredningen består av wc, dusch, handfat och spegelskåp. Här finns förberett att sätta in en tvättmaskin.

BRA ATT VETA
-I föreningsinformation/mäklarbild står det våning 5 men är våning 6 i hiss i bostadshuset.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 2015
Fönster 3-glas

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-12-09
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212368001-0069
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 3379 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 710 kWh/år
Driftkostnad 2 196 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 196 kr

Driftkostnaden när beräknad på nuvarande ägares elförbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,13413%
Andel av årsavgift 1,07109%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 474 485 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Tegshöjden 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-2098
Gatuadress Korpralsvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Tegshöjden 1 (org.nr 769629-2098) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2014. Föreningen förfogar över 84 st lägenheter belägna på adress Korpralsvägen 32B och 34B, fastighetsbeteckning Mungon 15 och Mungon 16. Lägenheterna är fördelade på tvåor och treor i varierande storlekar. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgifterna höjdes med 3% i början av året 2024.

HUSETS SKICK
Föreningens underhållsplan är den ekonomiska planen, som upprättades vid föreningens bildande. Då husen är nyproducerade stenhus förväntas inga större underhåll under den närmaste 10-årsperioden. Avsättning per år enligt ekonomisk plan är 108.537 kr. Föreningen påbörjade under hösten 2017 ombyggnation av två förråd, som byggdes om till två nya bostadsrätter (på plan 8 i hus 32B). Detta gynnade föreningens ekonomi tack vare intäkterna från försäljningen 2018. Föreningen har även fått godkänt bygglov om att glasa in balkonger. Kostnad ca 20.000-40.000 kr.

GÅRDEN
På gården finns det fina gräsytor med buskar samt lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND TV
Bredband och telefoni via Telia Triple Play, inkluderas i angiven månadsavgift men specificeras som ett obligatoriskt tillägg. Vid överlåtelse av bostadsrätt lämnas digitalbox och router i lägenheten.

TVÄTTSTUGA
I föreningens huskroppar finns var sin tvättstuga på entréplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt tvättbänk för klädvård. Bokningstavla med nyckelbokning.

P-PLATS
29 st carportplatser för 650 kr/månad (Kö per 2024-01-22 enligt vice ordf).
6 st parkeringsplatser med motorvärmare för 450 kr/månad (Kö per 2023-09-15 enligt vice ordf).
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.
Endast medlemmar med lägenhet i föreningen som sin huvudsakliga bostad kan hyra bilplats.
Max en parkeringsplats eller carportplats per lägenhet tillåts och överlåtelse av bilplats tillåts ej i samband med överlåtelse av bostad. Andrahandsuthyrning av bilplats tillåts inte av föreningen.
En ny ordningsregel har införts angående carportsinnehavare, att den som införskaffat en laddbil ska få byta till laddplats som ej nyttjas för laddning. Enligt turordningen sist in först ut.
Kallgarage med motorvärmare kan hyras i grannhuset för ca 800 kr/månad via LEAB Fastigheter. Kontakt 090-715822

ÖVRIGT
På föreningens mark finns väl tilltaget soprum med källsortering och behållare för matavfall. Barnvagnsförråd finns belägna på entréplan. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen.
Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Styrelsen tillåter inte andelsköp annat än för sambor och gifta. Föreningen tillåter inte köp av juridisk person.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-01-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende