VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Korpralsvägen 32B

Med insynsskyddat läge och ljuvlig utsikt över trädtopparna presenteras snart denna välplanerade tvåa med inglasad balkong i bästa västerläge! Lägenheten har en genomgående fin standard med vackert parkettgolv, stilsäker färgsättning och då bostaden är belägen näst högst upp i huset på våning 7 blir lägenheten påfallande ljus. I harmoni fördelas modernt planerat kök med öppet läge mot gästvänligt vardagsrum, mysigt sovrum med stor skjutdörrsgarderob, duschrum med klinkers och tvättmaskin samt hall med bra klädavhängning.

På Teg bor ni optimalt med närhet till allt! Cykelavstånd till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv samtidigt nära älven, Bölesholmarna och naturen, en perfekt kombination. I området finns matbutiker, träningsanläggningar, restauranger samt god busskommunikation. För dig med hockeyintresse kan du inte bo med bättre avstånd till Winpos arena som ligger ett stenkast bort. Inom några minuter nås även köpcentrumet Avion och IKEA.

En riktig pärla som måste upplevas på plats, kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3289 kr/mån
Rum 2
Våning 7 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2015
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Korpralsvägen 32B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 7 av 8, Högt och insynsskyddat läge!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 2015
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-12-09
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212368001-0075
Avgift 3289 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 1 374 kWh/år
Driftkostnad 2 288 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 288 kr

Driftkostnaden när beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,07109%

Förening

Föreningsnamn Brf Tegshöjden 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-2098
Gatuadress Korpralsvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Tegshöjden 1 (org.nr 769629-2098) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2014. Föreningen förfogar över 84 st lägenheter belägna på adress Korpralsvägen 32B och 34B, fastighetsbeteckning Mungon 15 och Mungon 16. Lägenheterna är fördelade på tvåor och treor i varierande storlekar. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

HUSETS SKICK
Föreningens underhållsplan är den ekonomiska planen, som upprättades vid föreningens bildande. Då husen är nyproducerade stenhus förväntas inga större underhåll under den närmaste 10-årsperioden. Avsättning per år enligt ekonomisk plan är 108.537 kr. Föreningen påbörjade under hösten 2017 ombyggnation av två förråd, som byggdes om till två nya bostadsrätter (på plan 8 i hus 32B). Detta gynnade föreningens ekonomi tack vare intäkterna från försäljningen 2018. Föreningen har även fått godkänt bygglov om att glasa in balkonger. Kostnad ca 20.000-40.000 kr.

GÅRDEN
På gården finns det fina gräsytor med buskar samt lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND TV
Bredband och telefoni via Telia Triple Play, inkluderas i angiven månadsavgift men specificeras som ett obligatoriskt tillägg. Vid överlåtelse av bostadsrätt lämnas digitalbox och router i lägenheten.

TVÄTTSTUGA
I föreningens huskroppar finns var sin tvättstuga på entréplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt tvättbänk för klädvård. Bokningstavla med nyckelbokning.

P-PLATS
29 st carportplatser för 650 kr/månad (Kö per 2023-09-15). 6 st parkeringsplatser med motorvärmare för 450 kr/månad (Kö per 2023-09-15). Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Endast medlemmar med lägenhet i föreningen som sin huvudsakliga bostad kan hyra bilplats. Max en parkeringsplats eller carportplats per lägenhet tillåts och överlåtelse av bilplats tillåts ej i samband med överlåtelse av bostad. Andrahandsuthyrning av bilplats tillåts inte av föreningen.

Kallgarage med motorvärmare kan hyras i grannhuset för ca 800 kr/månad via LEAB Fastigheter.

ÖVRIGT
Månadsavgifterna höjdes med 6% i början av året. På föreningens mark finns väl tilltaget soprum med källsortering och behållare för matavfall. Barnvagnsförråd finns belägna på entréplan. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen.

Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Styrelsen tillåter inte andelsköp annat än för sambor och gifta. Föreningen tillåter inte köp av juridisk person.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-09-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.