VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Carlslid, Umeå

Kopparvägen 42P

Välkommen till detta charmiga gavelparhus som karaktäriseras av omsorgsfullt underhåll och välkomnande atmosfär. Här erbjuds en perfekt balans mellan funktionalitet och bekvämlighet, vilket gör det till det perfekta hemmet för en familj eller någon som söker ett lugnt och trivsamt boende i fin miljö.

På entréplan välkomnas du av en rymlig hall där du omedelbart känner dig hemmastadd. Här finns gott om plats för förvaring. Det ljusa och luftiga vardagsrummet blir ett naturligt samlingsrum för familj och vänner och via altandörr nås det härliga uterummet som förlänger årstiderna. Badrummet är rymligt, utrustat med dusch. Sovrummet kan anpassas efter behov, som kontor eller gästrum eller kan med fördel delas av till ytterligare sovrum. Köket är utformat med tanke på funktionalitet och stil och erbjuder plats för större matbord. Här finns också en praktisk tvättstuga som underlättar vardagsbestyren.

Det övre planet erbjuder ytterligare tre generösa sovrum varav ett med klädkammare. Badrummet erbjuder ett avkopplande badkar där du kan varva ner efter en hektisk dag. Dessutom finns också ett stort förråd på detta plan, perfekt för att förvara säsongens kläder eller andra föremål och även en balkong.

Den lummiga trädgården skapar en naturlig och avkopplande miljö med uteplats där du kan njuta av soliga dagar. Här finns utrymme för barn att leka på och för trädgårdsentusiaster att förverkliga sina gröna drömmar. Här finns också en bod vid altanen vilket ger extra förvaringsutrymme och en lekstuga. Området är barnvänligt med närhet till förskola, skola och bussförbindelser. Kallgarage finns i länga med laddbox tillhörande fastigheten. Ett antal parkeringsplatser finns utanför garagen för de boende och besökande.

Huset är förbesiktat.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 128 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 276 kvm
Byggnadsår 1980
Pris 4 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmigt gavelparhus med lummig trädgård på barnvänligt område!

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kopparvägen 42P

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 128 kvm. taxeringsinformation

HALL
Här möts du av en varm och välkomnande atmosfär med gott om plats för att hänga av sig familjens kläder. Ljusa tapeter och laminatgolv ger en ombonad känsla. Hallen fördelar resterande utrymmen på bottenplan.

KÖK
Klassiskt och stilfullt vitt kök med vita köksluckor och rostfria handtag, ljusa tapeter varav en fondvägg och golv i ek. Ovanför arbetsbänken som består av trä pryds väggen av ett beigemelerat kakel. Med spotlights under köksskåp får du den perfekta belysningen på arbetsytorna. Här finns det gott om förvaringsutrymmen för att hålla köket prydligt och organiserat. Matplatsen är rymlig och perfekt att samla familj och vänner runt bordet. stora fönster ut mot skogsparti och lekpark. Maskinparken består av hel kyl, hel frys,inbyggd micro, spis med induktionshäll och ugn, fläktkåpa samt diskmaskin.

TVÄTTSTUGA
Intill köket hittar du den praktiska tvättstugan. Här finns alla nödvändiga faciliteter, tvättbänk med ho, väggskåp, fjärrvärmecentral och tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust och luftigt med ett generöst ljusinsläpp från flera fönster. Rummet är lättmöblerat och här får man plats med soffgrupp, matgrupp och övrigt möblemang. Väggarna har ljusa tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Via altandörren når man det härliga uterummet med utsikt mot bakgården som omges av grönska.

UTERUM
Underbart uterum som blir ett extra rum att nyttja från tidig vår till sent in på hösten. Målad väggpanel, altangolv med matta ger skön komfort. Genom de helglasade dörrarna kommer vi ut till solaltanen och kallförrådet. Fin tomt som ramas in av buskar, planteringslådor och med utsikt över skogsparti.

SOVRUM 1/ALLRUM
Det första sovrummet ligger till vänster från hallen och passar perfekt som allrum eller sovrum. Detta rum går att dela av till ytterligare sovrum om behov finns. Rummet är inrett med ljusa tapeter och golv i laminat och här finns två garderober till förvaring.

BADRUM
Badrum med matta på golv och vägg. Inredningen består av wc, dusch med vikväggar i glas, tvättställ, spegel och väggskåp med spegel till förvaring.

ÖVRE PLAN:
Här fördelas en möblerbar hall, tre sovrum, badrum och större förråd.

HALL
Möblerbar hall med ljusa tapeter och golv i laminat. Utgång till balkong i österläge med utsikt över lekpark.

SOVRUM 2
Detta sovrum har plats för säng, sängbord och övrig möblering. Detta rum används i dagsläget till kontor. Rummet är inrett med ljusa tapet och golv i laminat.

SOVRUM 3
Detta sovrum är lite större och har även det plats för säng, sängbord och övrig möblering. Här finns garderober till förvaring. Ljus tapet och golv i laminat.

SOVRUM 4
Det fjärde sovrummet har plats för dubbelsäng, sängbord och har ljusa tapeter och golv i laminat. Här finns praktisk skjutdörrsgarderob och även en klädkammare som rymmer gott om förvaring med både hyllplan och klädstänger.

BADRUM
Fint badrum som är inrett med ljusa våtrumstapeter och matta på golv. Badrummet erbjuder wc, badkar, vägghängt skåp, tvättställ och spegelskåp.

FÖRRÅD
Rymligt förråd där man får plats med hela familjens förvaringsbehov.

BRA ATT VETA
Fiber indraget till fastigheten via Carlslid bredbandsförening och tv. Kostnad: 197 kr/mån.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Kopparn 38
Boarea 128 kvm
Byggnadsår 1980
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till och frånluft Rexovent.
Övrigt om byggnaden 2011 - Genomgång av av samtliga isolerrutor och undermåliga utbytta. (ej balkongdörrarna och lilla fönstret i övre hall.)
2012 - Byggt uterum.
2014 - Byte av panel på norra och östra ytterväggen och skapat luftspalt bakom panelen samt byte av fönster i allrummet/sovrum nere.
2018 - Byte av panel på södra sidan med luftspalt och byggt redskapsbod med grannen.
2020 - Installation av skjutdörr vid entré.
2022 - Laddboxar installerade i garagen.
Övriga byggnader Lekstuga på baksidan som delvis står på kommunens tomt.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-10-30
Primärenergital 69

Ekonomi

Pris 4 395 000 kr
Taxeringsvärde 2 674 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 877 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 797 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 797 000 kr
Värdeår 1980
Summa inteckningar 2 341 600 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Driftkostnad 39 040 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 18 018 kr
  • Vatten/avlopp: 5 319 kr
  • Hushållsström: 4 123 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 9 000 kr
  • Övrigt: 2 580 kr

I samfällighetesavgiften ingår renhållning, sandning, plogning, kallgarage i länga.

Tomt

Tomtarea 276 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering Garageplats i gemensamt kallgarage med elbilsladdare. Var och en betalar sin egen elförbrukning.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Kopparn GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt, Samfällighet: Umeå Kopparn S:1

Planbestämmelser Stadsplan (1977-05-27)

Dokument

Området

Carlslid ligger ca 5 km från centrum och ca 2 km till universitet och sjukhus. Carlslid består endast av villor samt parhus. Carlslid är en del av tre områden där namnen Carlslid, Carlshem och Carlshöjd kommer från värdshuset Carlslund som i slutet av 1700-talet låg vid, vad som idag är, Tomtebogårds skola, ungefär där Älvans väg i stadsdelen Tomtebo ligger idag.

Närområde

Köpcentrumet Ålidhemscentrum ligger med cykel och gångavstånd. Där erbjuds matbutiker, restauranger och post. Strömpilen ligger ca 1 km från bostaden och där finns allt man kan behöva som matvarubutik, apotek, systembolag, klädbutiker och cafe. I området finns även bensinstation, förskola, skola, Nydalasjön med motionsspår samt spår med konstgjord snö för längdskidåkning under vintertid.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss till universitet, sjukhus och centrum. Med lokalbussen stannar linje 5 på Carlslid vilken även tar dig vidare till Strömpilen.

Räkna på ditt nya boende