VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Öst på stan, UMEÅ

Järnvägsgatan 18C

Välkommen till denna rymliga lägenhet disponerad i två plan och trevligt belägen på gaveln. Hela lägenheten har ett fint ljusinsläpp och fritt läge ut mot parkområde och in mot föreningens innergård, ett ogenerat och trivsamt läge. Här erbjuds generösa och öppna sällskapsytor i entréplan samt ett allrum på övre plan, tre sovrum med möjlighet till fyra (original 6 rok) samt två badrum placerade på vardera våningsplan. Två balkonger förgyller varma dagar med sol från morgon till kväll. Till lägenheten tillhör ett mycket rymligt förråd om ca 25 kvm.

Arkitekten Ralph Erskine har ritat bebyggelsen i föreningen och träsnidaren Emil Sandberg har givit namn till både gata och förening, spännande arkitektur och historia i ett fint möte! En viktig strävan i byggprocessen var att skapa en intim och trivsam miljö med små torg, gränder och gröna gårdsytor mellan husen - viket arkitekten verkligen lyckats med. Brf Träsnidaren är en omtyckt och fin förening med mysiga innergårdar och trivsam atmosfär och erbjuder dessutom fina faciliteter exempelvis bastu med relax, gym, hobbyrum och gästrum. Läs mer om historien på föreningens hemsida www.trasnidaren.nu

Här bor ni nära stadens puls med dess kompletta utbud och samtidigt nära lugnet vid fantastiska älvspromenaden, ett optimalt läge helt enkelt. Här bor ni också nära Universitet, Nus, Iksu, busskommunikationer samt förskola/skola.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 130 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7454 kr/mån
Rum 5
Våning 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1991
Pris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Öst på stan på gaveln, rymlig 5:a!

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Järnvägsgatan 18C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 130 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5

2010 renovering av kök och hall samt slipning av golv i vardagsrum/matrum
2006 båda badrummen renoveras med kakel och klinker

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 130 kvm
Byggnadsår 1991
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-03-10
Primärenergital 101

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212325001-0229
Avgift 7454 kr/mån
Andel av årsavgift 0,6619%

Förening

Föreningsnamn RB Brf Träsnidaren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-3392
Gatuadress Riksbyggen, Box 3013
Postnummer 90302
Ort Umeå
Hemsida www.trasnidaren.nu
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF BRF Träsnidaren-Östermalm äger fastigheten Duvan 15 bestående av 23 byggnader med 231 st bostadsrättslägenheter belägna på adresserna Östermalmsgatan, Skolgatan och Järnvägsgatan. Lägenheterna byggdes 1988-1991. Riksbyggen förvaltar fastigheterna tekniskt och ekonomiskt. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
I avgiften ingår: VA, internet och kabel-tv. Värme fast tillägg, obligatoriskt ingår i den angivna avgiften. Hushållsel debiteras 3 månader i efterhand, individuell mätning.
Månadsavgiften höjdes med 5% och bilplatserna med 17,6% f o m 1/2 2023, enligt ordförande 2023-04-12.

Föreningen har en intressant historia om bl.a träsnidaren Emil Sandberg som givit namn åt både gata och föreningen samt omtalade arkitekten Ralph Erskine som ritat bebyggelsen. En viktig strävan i byggprocessen var att skapa en intim och trivsam miljö med små torg, gränder och gröna gårdsytor mellan husen. Läs mer om historien på föreningens hemsida www.trasnidaren.nu

HUSENS SKICK
2023 Styrelsen följer den upprättade underhållsplanen när det gäller underhållet varje år.
2020-2022 Byte av ytterdörrar till säkerhetsdörrar.
2019 Besiktning har utförts på alla våtrum och att information och åtgärder har gjorts. Ett nytt elektroniskt bokningssystem för kvarterslokalen, gästrummen, bastun, gymmet och i en tvättstuga Östermalmsg 28 har installerats.
2018 Spolning/rensning av samtliga avlopp, översyn av samtliga takpannor och trasiga pannor har ersatts med nya, renovering/rengöring av brunnar på parkeringsdäck har påbörjats samt omfattande renoveringsarbete av vissa fasader p.g.a froståverkan har åtgärdats.
2016-2017 Ventilationen har bytts ut till centrala ventilationsaggregat i de 133 lgh som inte haft det.
2014 Ny belysning i garaget. Styrenheterna i undercentralerna har bytts ut och värmeväxlarna har rengjorts.
2012 Sänktes årsavgiften med 4 %.
GÅRDEN
Utemiljön i Träsnidaren är unik; vacker konst, parker, vackra planteringar, lekplatser, sittgrupper och parkbänkar. En aktiv förening som bl.a. sätter stort fokus på en trivsam utomhusmiljö.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Sappa är leverantör för internet, ingår i den angivna månadsavgiften 1000 Mbit/s.
Varje bostadsrättsinnehavare har en IT-router och digitalbox, som tillhör lägenheten och ska lämnas kvar efter försäljning. Kabel TV Sappa, basutbud ingår i den angivna avgiften.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 9 välutrustade tvättstugor.

ÖVRIGA LOKALER
Kvartersgård ligger på Östermalmsgatan 28 F inrymmande expedition, kvarterslokal, gästrum, bastu med relax och gym och tre övernattningsrum. Elektroniskt bokningssystem har installerats.

BILPLATSER
Garage 600 kr/mån, carport 465 kr/mån, MV-plats 335 kr/mån. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Alla bostadsrätter har ett gästparkeringskort som kan användas på Östermalmsgatan till en kostnad av 25 kr/dygn.
Parkeringsplatser har funnits de senaste åren, och det finns 8 st garageplatser lediga i nuläget, men inga lediga carportar och det finns ingen ledig parkeringsplats med el, enligt ordförande 2023-04-12.
I föreningen finns laddboxar installerade vid 10 parkeringsplatser. Kabeldragning i garaget är förberett för eventuella framtida laddboxar. Riksbyggen hanterar köhanteringen till dessa parkeringsplatser, på liknande sätt som köhanteringen till övriga parkeringsplatser. Utöver hyran för p-platsen kommer det att kosta 200 kr/mån i hyra av laddbox. Därtill tillkommer en kostnad för elförbrukning, som debiteras med samma kostnad/kWh som enskild förbrukning i lägenheten.

ÖVRIGT
Porttelefoner har installerats. Nya köpare uppmanas lämna sina telefonnummer till ordförande så de kan aktiveras. Då man får besök ringer man via den för att dörren ska öppnas.
Renoverat och ombyggt soprum med källsortering för hushållssopor. Grovsopor hänvisas till återvinningscentralen på Gimonäs.
Finns möjlighet att hyra extra förråd, hobbyrum samt släpvagn i föreningen.
Digital individuell elmätning, avläses varje månad och debiteras regelbundet med 3 månader i efterhand på månadsavgiften.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av föreningen 2023-04-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa med föreningen samt uppgifter rörande ev lediga bilplatser, kommande renoveringar och ev avgiftshöjningar.

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas.

Dokument

Området

Öst på stan kallas östra delen av gamla Umeå innerstad. Stadsdelen avgränsas av Umeå älven, Östra Kyrkogatan och Östermalmsleden. Stadsdelen karaktäriseras av äldre trähus. Det finns några historiska byggnader belägna i stadsdelen, till exempel gamla Länsresidenset och Gamla fängelset som är ombyggt till hotell och servering. Från området har du nära till både Universitet, NUS, stadskärnan och härliga promenadstråk längst älven.

Närområde

Caféer, restauranger, uteställen, Döbelns Park, förskola, skola, gymnasium, Konstnärligt campus, Iksu och strandpromenad längst älven.

Kommunikation

Kungsgatan löper genom hela området som är den centrala cykelleden till och från centrum och ända upp mot sjukhus och universitet. Du har även närheten till tågstationerna Umeå Centralstation samt Umeå Östra. Det finns mycket goda bussförbindelser, för mer info kring tider gå till www.tabussen.nu