Visningar

Tisdag 7 Februari KL: 17:30 - 18:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Teg, UMEÅ

Jägarvägen 5A

VISNING TISDAG! Nu erbjuds denna mysiga trea med ett underbart läge på populära Teg! Här bor ni på 73 väl utnyttjade kvadratmeter med stort och lättmöblerat vardagsrum, helkaklat badrum fr 2018, renoverat kök fr 2018 med plats för matgrupp samt två sovrum. Bra förvaring erbjuds i form av klädkammare, garderober och stort förråd i källaren.
Lägenheten ligger mycket attraktivt till på halvtrappa med ett utmärkt läge mellan broarna på Teg med närhet till stadens puls samt vackra älvspromenaden.
Från balkongen har ni till och med älvsutsikt! I närheten finns livsmedelsbutiker, restauranger, gym, A3 Arena samt goda bussförbindelser.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information: johanna.asplund@mohv.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 73 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5376 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1955
Pris 2 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

VISNING TISDAG! Gavellägenhet med älvsutsikt!

Planritning

Planritning
Planritning
Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Jägarvägen 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Halvtrappa

FEM SNABBA:

- RYMLIG OCH VÄLPLANERAD

- ÄLVSUTSIKT FRÅN BALKONG

- NÄRHET TILL CENTRUM

- SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT

- MOTORVÄRMARPLATS FINNSHALL
Du välkomnas in i denna trevliga lägenhet genom en hall som binder samman lägenhetens samtliga rum. På golvet ligger ett snyggt svart klinker och där det tar slut tar parkettgolv vid. Vitmålade väggar.

SOVRUM 1
Lägenhetens stora sovrum tillhandahåller gott om utrymme för dubbelsäng samt tillhörande sovrumsmöblemang. Här inne har ni även bra med förvaring genom garderober samt en inredd klädkammare. Enstavig ekparkett på golvet och ljusa tapeter.

VARDAGSRUM
Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för rymlig soffa med tillhörande möblemang samt matsalsbord för 4-6 pers framför gavelfönstret! Väggarna är vitmålade och tapetserade med en grå mönstrad fondtapet och på golvet vilar enstavig ekparkett. Från vardagsrummet når ni även den uppfräschade balkongen med eftermiddags- och kvällssol som erbjuder älvsutsikt, kan det bli bättre?

BADRUM
Rakt fram i hallen finns det helkaklade badrummet (2018). Det är kaklat i modernt mörkgrått/vitt. Här inne finns dusch, handfat, golvvärme, WC samt spegelskåp. Utrymme för installation av mindre tvättmaskin finns.

SOVRUM 2
Mysigt, luftigt sovrum med ljust tapetserade väggar och enstavig ekparkett på golvet. Här finns plats för säng, skrivbord och tillhörande sovrumsmöblemang. Utrustat med garderober.

KÖK
Lägenheten erbjuder ett fint, renoverat IKEA kök (2018). Gott om förvaringsutrymme i skåp med matta, vita luckor och goda arbetsytor. Bänkskiva i laminat och stilrent vitt kakel ovan. Här finns även gott om plats med matgrupp för 4 – 6 personer. Köket är fullt utrustat med modern maskinpark. Diskmaskin helt ny (2022). Målade väggar med vitmålad bröstpanel och enstavig ekparkett på golvet.


BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett stort källarförråd.
Snabbt tillträde möjligt.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 73 kvm
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Källarförråd tillhör lägenheten

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-05-14
Primärenergital 140

Ekonomi

Lägenhetsnummer 03
Pris 2 595 000 kr utgångspris
Avgift 5376 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabeltv. Individuell elmätning samt internet (170 kr/mån) tillkommer
Elförbrukning 3 967 kWh/år
Driftkostnad 3 015 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 015 kr

Hushållsel ingår ej i månadsavgiften utan eget elavtal tecknas.

Andel i förening 3,20227%
Andel av årsavgift 3,31519%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 786 558 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Lavskrikan 678 i Umeå
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769633-5590
Gatuadress Jägarvägen
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Lavskrikan 678 i Umeå är en äkta bostadsrättsförening, som registrerades hos Bolagsverket 2016-12-16. Föreningen förfogar över 38 bostadsrätter och 3 hyresrätter belägna på fastigheten Lavskrikan 6, 7 och 8 med adresserna Jägarvägen 5, Tjärhovsgatan 18 och Orrvägen 8. Husen byggdes 1955, 1958 och 1968. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår EJ bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Hemförsäkring bekostas av bostadsrätts-/hyresrättsinnehavaren och är ett krav för medlemskap. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen, trappstädning och inre renhållning utförs av HSB Norr. Föreningen har fastställt en höjning av avgifterna på 32,6% för 2023, enligt ordförande i föreningen 2022-12-20.

HUSENS SKICK
2023 - Börja renovera fasader på två av husen.
2022 - Byte av ventiler etc. på samtliga radiatorer (Tjärhovsgatan).
2020 - Renovering av förråd och cykelskjul.
2018 - Åtgärdat belysning parkering vid Orrvägen, övergång till källsortering av hushållsavfall, vilket minskar kostnader för sophantering.
2017 - Investerades i två avfuktare till tvättstugorna på Tjärhovsgatan och Orrvägen. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-02-10.
2015 - Relining
2013 - Fönsterbyte

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via fasta, markbundna nätet ingår på Jägarvägen och Tjärhovsgatan. På Orrvägen ingår Com Hem-abonnemang, som kommer att avslutas vid abonnemangsperiodens slut.
Gemensamt bredbandsavtal via Riksnet, kostnaden (ca 170 kr/månad) läggs på månadsavgiften. Hastighet ca 250 Mbit.

TVÄTTSTUGA
En tvättstuga per adress inrymmande tvättmaskin, torktumlare, avfuktare (Tjärhovsgatan och Orrvägen) och tvättbänk. Det finns även tvättlinor utomhus samt piskställning på gården.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Nej

PARKERING
Det finns totalt 35 motorvärmarplatser, som kostar 385 kr/månad. Det finns en/två lediga parkeringsplatser, enligt ordförande 2022-12-20.

FÖRRÅD
Tjärhovsgatan – förråd antingen i källaren eller på vinden.

AVGIFT
I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband. Gemensamt bredbandsavtal via Riksnet.
Kostnad 170 kr/mån. Hastighet 250 Mbit.

ÖVRIGT
Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr.
Bostadsrättsinnehavaren ha eget avtal med Umeå Energi.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-12-20. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSINFORMATION
Tjärhovsgatan 18
Fastighetsbeteckning: Lavskrikan 7
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1958
Uppvärmning: Fjärrvärme
Fönster: 3-glas
Ventilation: Självdrag

PLANERADE INVESTERINGSPROJEKT
2023 - Upprustning av fasad på Jägarvägen
2023 - Besiktning samt upprustning av balkonger
2023 - Byte av ventiler etc. på samtliga radiatorer Orrvägen
2024 - Byte av ventiler etc. på samtliga radiatorer Jägarvägen
2026 - Upprustning av fasad på Orrvägen
2030 - Upprustning av fasad på Tjärhovsgatan
Överlåtelseavgift 1163 kr
Pantsättningsavgift 465 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Parkering Separat kö
Balkong Balkong, västläge

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende