Visningar

Torsdag 5 Oktober KL: 17:45 - 18:15 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Umedalen, Umeå

Honungsvägen 15

Välkommen till detta fina gavelradhus på rymlig och insynsskyddad tomt, omgärdad av grönskande häck. Tomten ligger i ett fint solfyllt läge och inbjuder till mysiga stunder utomhus. Här finns gott om plats för lek, spring, trädgårdsodling eller att helt enkelt njuta av lata dagar i solen. Området är barnvänligt och lugnt.
Entréplan fördelar sällskapsytorna kök och vardagsrum, där vardagsrummet pryds av en kamin samt ett gavelfönster som ger extra ljusinsläpp. Entréplan disponerar även ett badrum. Övre plan erbjuder 3 sovrum och ett mindre allrum med utgång till balkong, klädkammare samt badrum. Båda badrummen är kaklade och klinkrade där nedre plan även är inredd med tvättmaskin. Här bor ni barnvänligt nära förskola/skola, busskommunikationer med NUS och centrumkärnan, träningsanläggning, restaurang och matbutik. Ni bor också nära skog, natur och Umeås vackra älvspromenad. Bilen placerar ni bekvämt i carport.

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 97 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 376 kvm
Byggnadsår 2005
Pris 3 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Gavelradhus på rymlig tomt!

Honungsvägen 15 BV
Honungsvägen 15 BV
Honungsvägen 15 ÖV
Honungsvägen 15 ÖV
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Honungsvägen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 97 kvm. taxeringsinformation

HALL
Välkommen in till hall med plats för kapp- och skohylla. På golvet ligger en grå klinker, praktiskt och lättstädat för grusiga och blöta skor. Hallen fördelar kök, vardagsrum och badrum i entréplan samt trapp upp till övre plan. Golvvärme genomgående i entréplanet värmer behagligt under fötterna.

KÖK
Till vänster om hall når ni köket. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Köksinredningen är inredd med björkskåp och arbetsytor i grå laminat. Ovan arbetsytorna ligger en ljus mosaik. Hel kyl/frys, spis med ugn och diskmaskin är kökets maskinella utrustning. Invid fönsterpartierna, som vetter mot uteplats och planteringar placeras matplats.

VARDAGSRUM
Rakt fram från hall når ni det ljusa och lättmöblerade vardagsrummet med plats för både soffgrupp och matgrupp. En kamin ger extra mysfaktor till rummet när mörkret och kylan kryper på. På golvet ligger en parkett och väggarna är målade och delvis tapetserade.
Från vardagsrummet når ni den rymliga tomten och altanen som löper runt huset och förlänger soltimmarna fram till kvällen. På gaveln av huset finns en överbyggd altan som delvis är inglasad. Tomten är rymlig med utrymme för lek och spring, aktiviteter, trädgårdsodlingar och lata dagar i solen. Längst ner finner ni ett kallförråd. Tomten omgärdas av en insynsskyddande häck.

BADRUM 1
Bekvämt finner ni två badrum i bostaden, planerade på vardera planet. Badrummet i entrévåningen är kaklat och klinkrat i vitt och grått, klassiskt och modernt. Dusch, wc, tvättställ med skåp och spegel samt tvättmaskin (kombinerad med torktumlare) är badrummets inredning.

ÖVRE PLAN

ALLRUM/MÖBLERBAR HALL
Mindre allrum, idag inrett med mindre soffa, Tv-bänk och Tv. Rummet går utmärkt att använda som kontor alternativt skärma av för att skapa ytterligare ett avskilt rum exempelvis som gästrum eller barnkammare, behoven och önskemålen får styra. Från denna del nås en solfylld balkong i västerläge.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med flertalet garderober. På golvet ligger en parkett och väggarna är ljust målade.

SOVRUM 2
Sovrum 2 har plats för säng och skrivbord och passar utmärkt som barnrum. Rummet har parkett på golv och väggarna är ljust målade.

SOVRUM 3
Även detta rum har plats för säng och skrivbord. Parkettgolv och ljust målade väggar ramar in rummet.

BADRUM 2
Badrummet på övre plan är klädd i ljusgrå mosaik. Dusch, wc, tvättställ och spegel är badrummets inredning. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter.

ÖVRIGT
2020 Ny tvättmaskin
2018 Ny kyl/frys
2016 Fasad ommålad, ny diskmaskin
2015 Ny fläktmotor


ÖVRIGT
Bredband 3 120 kr/år

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Fastighet Styvmorsviolen 43
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 2005
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Kallförråd/trädgårdsförråd på tomten. Kallförråd i gemensam förrådslänga.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-05-26
Energikonsumtion 144 kWh/m2 år.
Primärenergital 87

Ekonomi

Pris 3 595 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 240 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 753 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 487 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 487 000 kr
Värdeår 2005
Summa inteckningar 2 150 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Driftkostnad 32 384 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 12 384 kr
  • Vatten/avlopp: 3 100 kr
  • Hushållsström: 6 500 kr
  • Sotning: 400 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 10 000 kr

I samfälligheten ingår; Snöröjning, sophämtning, renhållning, gemensamma ytor och belysning, Vatten; Debiteras via samfällighetsföreningen, undermätare finns. Fjärrvärme 10 732 kwh senaste 12 månaderna. Fast avgift 4 217kr/år(ingår i ovan), fjärrvärme 76,1 öre/kwh. Hushållsel 3 571 kwh senaste 12 månaderna. 16 A säkring 2 301 kr/år (ingår i ovan). Samtliga uppgifter hämtade från säljaren. Utöver ovan angivna kostnader tillkommer fastighetsskatt och hemförsäkring.

Tomt

Tomtarea 376 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Altan samt altan delvis överbyggd
Parkering Carport i länga

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Styvmorsviolen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Styvmorsviolen GA:2 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Samfällighet: Umeå Styvmorsviolen S:1
Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledningar, 2480K-04/115.2

Planbestämmelser Detaljplan (2003-05-14)

Dokument

Området

Umedalen är beläget 5 km väst om Umeå centrum. Här finns det ett utbud av både natur och kultur. Varför inte ta en eftermiddag och strosa runt i skulpturparken eller ta en tur ner till strandpromenaden.

Närområde

IKSU-spa, förskola, skola, bibliotek, tandläkare, elljusspår, lekpark, livsmedelsbutik, restaurang, skulpturpark och även närhet till köpcentrum klockarbäcken.

Kommunikation

Bussförbindelserna är mycket bra med flera avgångar i timmen mot centrum. Linje 1 är den som tar dig till och från centrum, för mer information kring busstider gå till www.tabussen.nu. Det finns även bra cykel- och bilvägar.

Räkna på ditt nya boende