• Dela via:
UMEÅ

Hermelinvägen 153

Upptäck denna ljusa och välplanerade markplanstrea, perfekt belägen på Mariedal. Denna lägenhet erbjuder ett moderniserat kök med matplats, ett stort vardagsrum med rikligt naturligt ljus, ett badrum och två genomtänkta sovrum. En rymlig uteplats med utsikt över ett grönskande område och lekplats bidrar till en känsla av ett mindre radhus. Föreningen är ekonomiskt stabil med låga avgifter som inkluderar alla nödvändigheter, samt tillgång till utmärkta gemenskapsfaciliteter såsom bastu och tvättstugor.

Bostadsrättsföreningen är känd för sin stabila ekonomi och hemtrevliga känsla och erbjuder en attraktiv månadsavgift som inkluderar bekvämligheter som värme, vatten, el, kabel-TV och supersnabbt internet med en hastighet på 1000 Mbit/s. Föreningen stoltserar med välutrustade tvättstugor och en generös samlingslokal som medlemmarna fritt kan använda. För gäster som kommer långväga ifrån finns det en gästlägenhet med fyra bäddar som kan bokas. För de som är intresserade av fritidsaktiviteter erbjuds ett aktivitetsrum, en boulebana, en välutrustad snickarbod och en avkopplande bastu.

Folk som bor i föreningen talar gott om känslan av gemenskap, många upplever det som ett litet eget samhälle. Dessutom finns det flera lekplatser inom promenadavstånd för barnens underhållning.

I närheten ligger naturreservaten Mariehemsängarna och Gammliaskogen, vilka bjuder på vackra grönområden, promenadstigar och olika motionsalternativ. För den sportintresserade finns här möjligheter till bland annat discgolf, längdskidåkning, samt att Bräntberget erbjuder skidåkning under vintermånaderna. Bostaden ligger även nära handelsplatsen Stora Birk, där all nödvändig service finns tillgänglig samt utmärkta transportförbindelser till centrala Umeå. Inom området finns förskola och grundskola är belägen på säkra gångavstånd.

Ni är varmt välkomna att kontakta den ansvarige mäklaren för ytterligare information om detta tilltalande boende!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4134 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1974
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig trea på markplan med två uteplatser på eftertraktade Mariedal!

tryck
tryck

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hermelinvägen 153

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2

Välkomna till denna ljusa och välutformade trea med markplansläge, belägen i ett attraktivt och barnvänligt område. Denna lägenhet erbjuder ett stilrent kök, ett rymligt vardagsrum med naturligt ljus, två välplanerade sovrum och ett modernt badrum. En rymlig uteplats med utsikt över ett grönområde och en närliggande lekplats, tillför en avkopplande radhuskänsla. Föreningen är välskött och avgiften inkluderar alla nödvändigheter.

- Radhuskänsla
- Genomtänkt planlösning
- Privat uteplats med utsikt över grönområden och lekplats
- Egen entré med omfattande förvaringsmöjligheter

ENTRÉ
Inbjudande entré med gott om plats för ytterkläder och skor. Interiören är ljus med elegant grått klinkergolv som sträcker sig vidare in i hallen, där väggarna är ljus tapetserade för en varm och välkomnande känsla. Härifrån finns även tillgång till ett stort och praktiskt förrådsutrymme.

SOVRUM 1
Direkt till vänster från hallen ligger detta sovrum med ljusgrå målade väggar och en behaglig matta på golvet, skapar en lugn och avkopplande atmosfär. Rummet är rymligt nog för en dubbelsäng och extra möbler efter behov.

KÖK
Modernt och funktionellt kök med vita luckor, en mörk laminatbänkskiva och ljusgrått kakel som skapar en fräsch känsla. Köket är fullt utrustat med moderna vitvaror inklusive kyl/frys, spis, diskmaskin och fläkt. Plats finns för ett matbord vid fönstret, perfekt för måltider i dagsljus. Golvet är belagt med grått klinker som kompletterar de ljusa väggarna.

VARDAGSRUM
Detta stora vardagsrum erbjuder flexibilitet för möblering med både en matsalsgrupp och en soffgrupp. Stora fönster ger rikligt med dagsljus och direkt tillgång till den inbjudande uteplatsen med vacker utsikt över områdets grönska och lekplats. Ljust parkettgolv och neutrala väggfärger förstärker rummets öppna känsla.

SOVRUM 2
Nära vardagsrummet finns ytterligare ett sovrum som pryds av en dekorativ blå tapet med elegant mönster. Rummet är utrustat med laminatgolv och har gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler. En rymlig klädkammare erbjuder praktisk förvaring, och ett stort fönster ger rikligt med naturligt ljus.

BADRUM
Badrummet är rymligt och funktionellt med vita kaklade väggar och en mörk matta på golvet. Det är utrustat med moderna bekvämligheter som wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, dusch och tvättmaskin, vilket gör det både praktiskt och stilrent.

FÖRRÅD
Tillgång till ett stort förråd i angränsande byggnad ger extra förvaringsutrymme.

BRA ATT VETA

2024: Målning av alla väggar och tak.
2024: Byte av fläkt och innerdörrar.
2018: Ny altan på baksidan.
2017: Nya golv och tapeter i stora sovrummet.
2010-2012: Stambyte och badrumsrenovering.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 76 kvm
Byggnadsår 1974
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader Till lägenheten ingår ett separat förråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-11
Primärenergital 128

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0153
Pris 2 095 000 kr
Avgift 4134 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, el, kabel-tv, internet, bostadsrättstilläggsförsäkring.
Andel i förening 0,433412%
Andel av årsavgift 0,433412%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 73 790 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknat på senaste årsredovisningen

Förening

Föreningsnamn Brf Hartassen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-4356
Gatuadress Hermelinvägen
Ort Umeå
Hemsida www.hartassen.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Hartassen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 235 st lägenheter belägna på fastigheten Hartassen 3 med adresserna Hermelinvägen 1-234. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt förutom en lägenhet som upplåtes med hyresrätt till landstinget. Föreningen förvaltas både ekonomiskt och tekniskt av Castor. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna.
I avgiften ingår VÄ/VA, internet, kabel-tv och el. Det finns inget beslut om höjning av månadsavgiften, enligt ordförande 2024-03-26.

HUSENS SKICK
2023-2024 Förbättringsåtgärder på fjärrvärme. Utbyte av garageportar.
2022 Förbättring av fasader. Gemensamma miljösorteringsutrymmen. Byte av dörrar. Nytt bokningssystem för tvättstugorna. Förbättring fasader, grönytor, buskar. Träd på gårdarna.
Asfalt och stenplattor. Översyn av eldistribution. Översyn av luftbehandlingssystem.
2019-2020 Målning av tvättstugan, byte av torktumlare. Ventilationsåtgärder efter OVK.
Huskropp utvändig. Renovering gästrum.
2018 Samtliga utebelysningar har bytts ut till LED-lampor.
2017-2016 Nya fönster. 2016 Målning fasader.
2014 Uppfräschning av gårdar och uppgradering fibernät (IT).
2010-2012 Stambyte och badrumsrenovering.
2007 Uppgradering IT-nät.
2000-1999 Fastighetsnät för IT. Byte fasadpanel och ventilation.

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer underhållsplanen och inga större renoveringar är planerade.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns på Hermelinvägen 92 A och 202 A. I tvättstugan belägen på Hermelinvägen 92 A finns två tvättstugor samt en grovtvättstuga som bokas separat. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 centrifug, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa Alltid från 8 april 2019, digitalt basutbud ca 20 kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband 1000 GB via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 152 st carportplatser (275 kr/månad).
78 st parkeringsplatser i varmgarage (470 kr/mån).
Det finns även MC-garage (235 kr/månad).
Det finns ett fåtal parkeringsplatser lediga nu, kort kö, 2024-03-26 och historiskt sett har det inte varit några långvariga problem med tillgång av plats.
Föreningen har även ordnat 22 st carportplatser med laddning för elbil/hybrid för 545:-/mån (ink. el).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN (webbaserad bokningstavla)
Bastu finns belägen på Hermelinvägen 202A. Föreningen har även cykelrum på de flesta husgavlar. Det finns också gemensamma förråd på området. Dessa är till för boende på samma gård.
På Hermelinvägen 132B har föreningen ett gästrum att hyra för 250:-/natt (2 rum med kök, dusch/WC). Föreningen har lokaler för enklare hobbyverksamhet som snickeri på Hermelinvägen 146 och målning på Hermelinvägen 64. Föreningen har en samlingslokal på Hermelinvägen 202A som går att hyra.

ÖVRIGT
Föreningen har odlingslotter upp mot Gammliaskogen som medlemmarna får bruka. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring i Länsförsäkringar medan hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Elhandelsavtal har tecknats med Umeå Energi som garanterar att 100 % av den el som köps in är miljöcertifierad och ursprungsmärkt vattenkraft. Med detta gör bostadsrättsföreningen ett aktivt miljöval och tar ansvar för minskade utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser. Hemsida www.hartassen.se Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening, 2024-03-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Uteplats Två uteplatser varav den ena stor mot lägenhetens baksida

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende