Mariehem, Umeå

Gökropsvägen 7B

Bostadsrättsradhus i mycket attraktivt och barnvänligt område! Radhuset har ett fint och ogenerat läge med stor uteplats i skyddat västerläge. Bostaden disponerar två våningar med en sovrumsavdelning på övre plan och utrymmen för samvaro på entréplan. Huset har fina förvaringsutrymmen där även ett kallgarage med stor förrådsdel ingår. Föreningen är välskött med en familjär stämning. Här bor ni nära matbutik, friluftsområden, universitet, sjukhus, skolor och förskolor och badplats samt skidanläggning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 101 kvm
Avgift 4293 kr/mån
Rum 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1966/67
Pris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Bostadsrättsradhus i mycket attraktivt och barnvänligt område!

GökrobsV 7b

GökrobsV 7b
GökrobsV 7b
Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gökropsvägen 7B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 101 kvm. säljarens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad BR-radhus
Boarea 101 kvm
Byggnadsår 1966/67
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-11-22
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212307001-0012
Avgift 4293 kr/mån
Kommentar ink. vatten, internet, tv och garage samt parkeringsplats. Årlig avräkning av faktisk vattenförbrukning.
Andel i förening 1,66667%
Andel av årsavgift 1,66667%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1790
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen RBF Umeåhus nr 7 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967. Föreningen omfattar 60 st lägenheter belägna på adresserna Gökropsvägen 1, 3, 5, 7 och Morkullevägen 12, 14.
Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt och samtliga lägenheter är 97. De som har utbyggd farstu har 101 kvm. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god och förväntas vara stabil även under kommande år. Avgiften höjdes med 6% från 1/7 2021. I nuläget finns inga ytterligare planerade höjningar under verksamhetsåret 2021/2022 enligt ordförande 2021-08-16.

HUSENS SKICK OCH KOMMANDE INVESTERINGAR
Föreningen har god ekonomi och har genomfört renoveringar enligt underhållsplan. Detta omfattar blnad annat garage- och utomhusbelysning, renovering av soprum, ombyggnad av uteplatser, fönsterbyte och byte av ytterdörrar/lås. Föreningen har gjort energibesiktning, elbesiktning av garage och en våtrumsbesiktning. Våtrumsbesiktning utfördes 2018 och kommer att göras vart 3:e år. Takrenovering utfördes 2018 (ytskikt byttes ut samt takrännor m.m). Byte av ytterdörrar genomfördes under 2019. En fasadrenovering är planerad till 2021-2022.
Övriga underhållsarbeten och investeringar:
2016/15: Fönsterbyte till isolerade treglasfönster i trä.
2016: Avstängningskran huvudvattenledning bytt i alla lägenheter.
2012: Tak till altan och baksidans förrådsbyggnad blev utbytt/byggd och bekostad av föreningen. 2004: Ny altandörr, byte av elledningar, nya element.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2021-2022 Fasader ska renoveras.

GÅRDAR
Alla hus är omgivna av trädgårdsytor där varje radhus disponerar en del. En del ytor är gemensamma och i området finns en kommunal lekpark. Den har under 2021 renoverats och förbättrats.

ÖVRIGA GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett stort soprum med återvinning/sortering av batterier, lampor, hushållsavfall, glas och kartong. I soprummet finns även gemensam utrustning för trädgårdsskötsel. Varje länga har cykelförråd och tillgång till gemensam gräsklippare. Utrymme för snickeriarbeten finns att tillgå.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Från och med 1 juli 2021 kommer Kabel-TV via ingå via Sappas programutbud ca 20 kanaler inklusive digitalbox. Bredband via Sappa också från 1 juli 2021 med hastigheten 1Gbit/s.
Internet och kabel-TV Ingår i månadsavgiften.

BILPLATS
Till varje radhus ingår ett kallgarage med förrådsdel. Boende och deras gäster har tillgång till parkeringsytor utomhus. Dessutom finns 4 st extra p-platser med motorvärmare som finns att hyra för 200 kr/mån och som bokas via Riksbyggens webbsida.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
I avgiften ingår: Vatten, kabel-tv, internet och kallgarage med förråd. Årlig avräkning av verklig vattenförbrukning. Varje bostadsrättshavare innehar eget elabonnemang, betalas separat.
Trevlig och omtyckt förening som har gemensamma vårstädningar. Föreningen har även en Trädgårdsgrupp som arbetar aktivt för den gemensamma utemiljön. Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer www.umehus7.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-08-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Kallgarage med tillhörande förråd i länga. Uteplats med gräsyta nyttjas ej som bostadsrätt utan annan nyttjanderätt.

Dokument

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende