Visningar

Onsdag 31 Maj KL: 12:15 - 12:45 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Ersboda, UMEÅ

Glassgränd 72

På ett av områdets bästa lägen, med lite insyn och utsikt över grönområde erbjuds denna välplanerade markplanstvåa. Vid entrén har du en skyddad uteplats i västerläge samt tillgång till ett kallförråd och från bostadens vardagsrum nås den insynsskyddade stora altanen med underbar sol på förmiddagen. Här finns gott om utrymme för sittgrupp och den mysiga gården erbjuder möjlighet till odling i pallkrage och planteringar. Lägenheten har genomgående ljus och modern färgsättning och disponerar egen entré med anslutande klädkammare och ett klassiskt inrett kök med bra arbetsytor. Stort vardagsrum med plats för variation och större soffgrupp samt generöst duschrum med tvättmaskin.

Trivsam förening med stor samlingslokal, bastu, solarium, hobbyrum, cykelförråd och flertalet tvättstugor. På området finns även lera lekplatser på varje gård, fotbollsplan, boulebana och odlingslotter. Möjlighet att hyra garage eller parkeringsplats, finns ledigt.

Här bor ni nära skog och natur, fina promenadområden, förskola, skola och det stora handelsområdet som erbjuder flertalet matbutiker, butiker och restauranger. God busskommunikation till Umeå centrum med dess kompletta utbud av service. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3773 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1980
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad markplanstvåa med två uteplatser!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Glassgränd 72

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Fint markplansläge!

Lägenheten disponeras enligt följande:

GÅRD OCH ENTRÉ
Framför denna trivsamma lägenhet möts av liten gård med körsbärsträd och altan med underbar kvällssol. Här finns även lägenhetens praktiskt placerade förråd.

Hallen integrerar trevligt med köket och välkomnar dig in med in med bra möjlighet till avhängning av ytterkläder. Mer förvaring ges i anslutande klädkammare. Utrymme finns för att uppföra garderober om så önskas.

KÖK
Tidlöst inrett kök i klassiskt utförande med vita skåpluckor med svarta handtag, kvadratiskt kakel och mörk arbetsbänk i laminat. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys, spis med häll och ugn, fläkt och diskmaskin. Perfekt utrymme för större matgrupp och god förvaring. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar klär ytskikten.

VARDASRUM
Det gästvänliga, ljusa vardagsrummet är lätt att möblera med variation och inrymmer stor soffa, tv-möbel och matgrupp om så önskas. Vitmålade väggar och stilsäkert laminatgolv ramar fint in det sociala rummet.

Härifrån nås lägenhetens pärla, den stora altanen och uteplatsen med underbar förmiddagssol. Uteplatsen omfamnas av ett staket och altanen har avskiljande väggar vilket gör att den upplevs privat. På den mysiga gården erbjuds bland annat vinbärsbuskar och jordgubbar. Bra möjligheter för ytterligare odling och planteringar för dig med trädgårdsintresse.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum är rymligt och har plats för dubbelsäng och möblemang. Flertalet garderober ger god klädförvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma fina laminatgolv som i vardagsrummet.

DUSCHRUM
Mycket generöst duschrum klätt i en stilren matta i blåa kulörer. Inredningen består av wc, kommod med handfat och matchande skåpinredning, spegel samt dusch med vikbara väggar. Tvättmaskin underlättar vardagen.

BRA ATT VETA
2021 Målning av väggar
Möjlighet till flexibelt tillträde

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1980
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-05-04
Primärenergital 147

Ekonomi

Lägenhetsnummer 045
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 3773 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, tv och internet
Elförbrukning 1 890 kWh/år
Driftkostnad 2 790 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 790 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 10 112 kr
Andel i förening 0,5054%
Andel av årsavgift 0,52%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 102 450 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Kylen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-1263
Gatuadress glassgränd
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Kylen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1980/81 och äger fastigheten Kv Kylen nr 1. Föreningen förfogar över 146 st bostadsrätter, fördelade på flerbostadshus och radhus i storlekarna 2 till 5 rum med kök. Bostäderna är belägna på adresserna Kylgränd och Glassgränd i Umeå. Föreningen förfogar även över två kvartershus. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Aspia och tekniskt av Samhall Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Avgiften har höjts med 5% fr.o.m. 1/1 2023, enligt ordförande 2023-05-23.

HUSENS SKICK
Föreningens fastigheter är i gott skick då man följer underhållsplanen som man dessutom uppdaterar varje år. Årligen reserveras minst de belopp som anges i stadgarna till föreningens underhållsfond. 2023 - byte av lås i samtliga dörrar.
2021-2022 - har fullständig kontroll av ventilation gjorts. Säkerhetsöglor på taket. Besiktat lekparkerna.
2021 - arbetet med de nya garagen kommer att fortsätta.
2020 - ny belysning till övre och nedre Kylgränd.

PLANERAT UNDERHÅLL
Föreningen följer sin underhållsplan.
GÅRDEN
Lekplatser på varje gård. Fotbollsplan och boulebana. Odlingslotter.
KABEL-TV OCH BREDBAND TV
Avtal via Sappa. Grundutbud samt playtjänst ingår i avgiften. Bredband via Halebop (Telia).
Ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två kvartershus. Där finns det gemensamma tvättstugor, bastu, solarium, hobbyrum samt en samlingslokal. Samlingslokalen har ett fullt utrustat pentry och porslin för 40 personer. Depositionsavgift (500 kr) erläggs vid avhämtande av nyckel. Pengarna återbetalas efter godkänd städning och inventering. Kvartershusen är även byggda så att de kan användas som skyddsrum. På Kylgränd och Glassgränd finns ett cykelförråd där man kan ställa undan cykel under vinterhalvåret och sparkar sommartid.
P-PLATS
102 st garageplatser 378 kr/mån. 56 st motorvärmarplatser 158 kr/mån. 8 st parkeringsplatser utan motorvärmare 105 kr/mån. 33 st gästparkeringar. Det finns ett garage som är ledigt och två motorvärmarplatser lediga. Sen finns en extraplats ledig, enligt ansvarig Bo Forssén 2023-05-22.
5 + 2 st Husvagnsparkeringar att hyra under tiden 1 maj – 15 oktober. Man hyr hela perioden och kostnaden är 750 kr (ingen ström ingår) som man betalar i förskott.
ÖVRIGT
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Västerbotten. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättstilläggen ingår i föreningens försäkring. Hemsida www.kylen.nu Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-22). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende