VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sandåkern, UMEÅ

Frida Åslunds gränd 1B

Välkommen till denna toppenfina och mysiga etta på 39,5 kvm på bottenplan som har inglasad balkong med bra läge inom området, alldeles intill Tvärån! Lägenheten är väl omhändertagen och erbjuder en mycket välplanerad planlösning med stort ljusinsläpp, mysig sovalkov med förvaring i skjutdörrsgarderob och kök/ vardagsrum samspelar i en öppen planlösning vilket ger lättmöblerade ytor. Badrum med kakel på vägg och klinkers på golv (golvvärme) och egen kombinerad tvättmaskin med torktumlare. Rymlig inglasad balkong med trätrall och öppningsbara skjutpartier.
Trevlig innergård med planteringar och gemensamhetsutrymmen.

Här bor du med cykel och gångavstånd till city och bra bussförbindelser till både Nus och universitetet.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 39.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3091 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2014
Pris 1 750 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fantastiskt fin etta med sovalkov på bottenplan med inglasad balkong på trevliga Sandåkern.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Frida Åslunds gränd 1B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 39.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns.
Våning 1 av 4, Bottenplan

Välkommen till denna toppenfina och mysiga etta på 39,5 kvm på bottenplan som har inglasad balkong med bra läge inom området, alldeles intill Tvärån! Lägenheten är väl omhändertagen och erbjuder en mycket välplanerad planlösning med stort ljusinsläpp, mysig sovalkov med förvaring i skjutdörrsgarderob och kök/ vardagsrum samspelar i en öppen planlösning vilket ger lättmöblerade ytor. Badrum med kakel på vägg och klinkers på golv (golvvärme) och egen kombinerad tvättmaskin med torktumlare. Rymlig inglasad balkong med trätrall och öppningsbara skjutpartier.
Trevlig innergård med planteringar och gemensamhetsutrymmen

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor i garderob och hatthylla. Ljusa väggar och vackert parkettgolv i ek. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger större lättmöblerade ytor och hela lägenheten har genomgående parkettgolv i ek och ljusa väggar.

KÖK
Modernt vitt kök med alla bekvämligheter som kombinerad kyl/ frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och inbyggd ugn. Bänksskiva i laminat och ovan arbetsytorna finns ett matchande kakel i vitt. Intill köket finns plats för ett större matbord och övrig möblering. Ljusa väggar och parkettgolv i ek och fönster med utsikt över innergården.

VARDAGSRUM/INGLASAD BALKONG
Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. De öppna ytorna ger verkligen ett lättmöblerat utrymme med plats för soffa, soffbord och övrigt möblemang. Parkettgolv i ek och ljusa tapeter. Via balkongdörr nås den inglasade balkongen med sol från morgon fram till ca 14.30 och med utsikt över den mysiga innergården. Här finns plats för utegrupp och golvet i trä ger en ombonad känsla.

SOVALKOV
Mysig sovalkov med gott om förvaring i skjutdörrsgarderob med spegelparti. Rummet är inrett med ljusa väggar och parkettgolv i ek.

BADRUM
Rymligt badrum med kakel i vitt och klinker i grått med comfortabel golvvärme. Inredningen består av wc, dusch med vikbara duschväggar, tvättställ med kommod, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin/ torktumlare med arbetsyta i laminat.

FÖRRÅD
Förråd tillhörande lägenheten finns på våning 5 (hiss).

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 39.5 kvm
Byggnadsår 2014
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övrigt om byggnaden Inga reparationer/ombyggnationer är inplanerade. Inga nyligen avslutade renoveringar, förutom installation av laddstolpar till alla parkeringsplatser.
Övriga byggnader I föreningen finns övernattningsrum och samlingslokal med kök samt tvättstuga. Dessa gemensamhetsutrymmen delas med Brf Sandåkern 1. Cykelförråd som hålles låsta finns precis utanför entrén och på gården finns även ett miljörum för återvinning. I trapphuset finns ett stort förråd på bottenplan med plats för rullatorer och barnvagnar etc.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2016-03-14
Primärenergital 73

Ekonomi

Lägenhetsnummer 213
Pris 1 750 000 kr
Avgift 3091 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme och internet. Kostnaden för kallt och varmt vatten och hushållsel tillkommer enligt förbrukning. Debiteras via föreningen månadsvis.
Driftkostnad 2 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 960 kr
  • Hushållsström: 1 440 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,31974%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad efter årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn BRF Sandåkern 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769618-5656
Gatuadress Frida Åslunds gränd
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen BRF Sandåkern 2 är en äkta bostadsrättsförening, som registrerades 2008-03-25. Föreningen förfogar över 47 st lägenheter i två byggnader uppförda 2014 som är belägna på fastigheten Jongärdan 3 i Umeå, adresser Frida Åslunds Gränd 1 A-C och Donners Gränd 2. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av NABO och den tekniska förvaltningen internt i föreningen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen höjde månadsavgiften med 10% den 1/4 2023, och ingen höjning är beslutad i nuläget för 2024, enligt ordförande 2024-02-12.

HUSENS SKICK
Husen är nyproducerade 2014, vilket innebär att husen är i gott skick. Garantibesiktning efter 5 år är genomförd för samtliga bostadsrätter våren 2019.
Inga reparationer/ombyggnationer är inplanerade. Inga nyligen avslutade renoveringar, förutom installation av laddstolpar till alla parkeringsplatser.

KABEL-TV, TELEFONI OCH BREDBAND
Ingår, via Telia Triple Play, i föreningens gemensamhetsavtal. Basutbud med bl.a. 100/100 MB bredbandsuppkoppling.

PARKERING
Parkering med el, kostnad 375 kr/mån + elförbrukning, och minst en plats till varje lägenhet, finns lediga platser (ordf. 2024-02-12). Carport med förråd, kostnad 485 kr/mån + elförbrukning.
Kö för carport, (ordf. 2024-02-12).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns övernattningsrum och samlingslokal med kök samt tvättstuga. Dessa gemensamhetsutrymmen delas med Brf Sandåkern 1.
I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. All utrustning är av större modell och anpassade för flerbostadshus.

ÖVRIGT
Förråd tillhörande lägenheten finns på våning 5 (hiss). Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrig post i låst fack vid entrédörren. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening, 2024-02-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 47

Övrigt

Parkering Parkering med el, kostnad 375 kr/mån, och minst en plats till varje lägenhet (ordf. 2023-11-15). Carport med förråd, kostnad 485 kr/mån. Lång kö för carport, (ordf. 2023-11-15).
Balkong Inglasad balkong med förmiddagssol.

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende