VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ersboda, Umeå

Filgränd 62

SÄNKT PRIS!
Här kommer en välplanerad enplansvilla på en vacker större hörntomt. Huset erbjuder en tilltalande planlösning såsom större kök i anslutning till vardagsrummet, tre sovrum, ett allrum (som går att dela av till ytterligare sovrum), badrum med bubbelbadkar (ej inkopplat) och ytterligare ett badrum med kakel och klinker (golvvärme) med dusch i anslutning till groventrén. Uppvärmning via fjärrvärme och carport med förråd innanför.
Fin uppvuxen tomt med gräsmatta, träd och perennaväxter.

På Ersboda bor du med härlig natur och fina motionsspår runt knuten. Nära beläget finns Ersboda handelsområde, affärer, restauranger, förskolor och skola. God kommunikation till centrum.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 120 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 976 kvm
Byggnadsår 2018
Pris 4 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SÄNKT PRIS! Välplanerad enplansvilla på vacker hörntomt uppförd 2017.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Filgränd 62

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 120 kvm. taxeringsinformation

SÄNKT PRIS!
Här kommer en välplanerad enplansvilla på en vacker större hörntomt. Huset erbjuder en tilltalande planlösning såsom större kök i anslutning till vardagsrummet, tre sovrum, ett allrum (som går att dela av till ytterligare sovrum), badrum med bubbelbadkar (ej inkopplat) och ytterligare ett badrum med kakel och klinker (golvvärme) med dusch i anslutning till groventrén. Uppvärmning via fjärrvärme och carport med förråd innanför.
Fin uppvuxen tomt med gräsmatta, träd och perennaväxter.

ENTRÈ
Här välkomnas vi av en fin öppen entré med stenbelagd framsida upp till entrén som kantas med gräsmatta och ramas in av staket och buskar.

HALL
Trevlig hall med avhängning i skjutdörrsgarderob med delvis spegelpartier. Hela huset har genomgående ett vackert parkettgolv i ek i alla rum.

KÖK
Köket ligger till vänster i anslutning till både vardagsrummet och hallen. Köket är lättmöblerat och har plats för ett större matbord och övriga möbler. Vita luckor, bänkskiva i laminat och en tresbo träskiva liknande kakel i grått ovan bänkytorna. Här finns det gott om arbetsytor och en halvvägg delar av till vardagsrummet på ett mycket trevligt sätt. Vitvaror bestående av hel kyl, hel frys, induktionshäll, diskmaskin, fläkt, inbyggd ugn och inbyggd micro. Inbyggd belysning i tak mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Här finns det gott om plats för den större soffan och tv-möbler. Den fina kaminen pryder verkligen sin plats i hörnet och är eldningsbar och sprider sin värme till hela rummet. Större fönsterpartier som vetter ut mot huset baksida. Utgång via altandörr till den stora altanen med trätrall inramad av staket på huset baksida med morgon/förmiddagssol.

SOVRUM (3st)
Huset har tre sovrum, alla i bra storlek och inrymmer plats för säng.
Sovrum 1 har plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring i garderober. Parkettgolv i ek och mönstrade tapeter.
Sovrum 2 har även det utrymme för säng och övriga möbler.
Sovrum 3 rymmer säng och sängbord och förvaring finns i garderob.

ALLRUM
Allrummet som säljarna i dagsläget använder till sovrum har plats för större soffa och övriga möbler. Detta rum går även att dela av till ytterligare sovrum om så önskas. Från allrummet finns altandörr ut till husets gavel.

BADRUM
Mörkare matta på golv och ljus matta på vägg. Inredning bestående av tvättställ med kommod, spegel, bubbelbadkar (ej inkopplat) och wc. Fönster släpper in ett trevlig ljus.

GROVENTRÈ
Praktisk groventré med plats för avhängning och här finns även tvättstugan. Matta på golv och ljusa väggar. Här finns tvättmaskin, tvättho och garderob till förvaring.
Innanför i direkt anslutning till groventrén finns badrum med mönstrad matta på golv och ljusa matchande väggar. Inredd med dusch, wc, tvättställ med kommod och spegelskåp.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Glaset 12
Boarea 120 kvm
Byggnadsår 2018
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Tegelpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Luft-vattenvärmepump
Ventilation Frånluftsventilation med återvinning
Övrigt om byggnaden 2019 - Altan baksidan.
2019 - Staket.
2018 - Altan framsidan.
2018 - Marksten på framsidan av huset.
Övriga byggnader Carport med förråd.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-09-13
Primärenergital 93

Ekonomi

Pris 4 295 000 kr
Taxeringsvärde 2 745 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 681 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 064 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 064 000 kr
Värdeår 2018
Summa inteckningar 2 939 000 kr
Elförbrukning 11 518 kWh/år
Driftkostnad 35 316 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17 000 kr
  • Vatten/avlopp: 7 000 kr
  • Renhållning: 1 956 kr
  • Sotning: 3 000 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 6 360 kr

i samfällighetsavgiften ingår snöröjning, sandning, sopning etc av de små kvartersvägarna. Förbrukning av vatten faktureras via Vakin till samfälligheten för alla villor på kvarteret. En gång per kvartal kontrolleras mätarställningen via samfälligheten på förbrukat vatten sedan föregående mätning och fastighetsägaren får en faktura av föreningen på sin förbrukade del.

Tomt

Tomtarea 976 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Två altaner varav en på framsidan av huset med kvällssol och en på baksidan av huset med förmiddagssol.
Parkering Carport med förråd.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Glaset GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Glaset GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Samfällighet: Umeå Glaset S:2

Planbestämmelser Detaljplan (2015-05-27)

Övrigt

Allmänt om bostaden Bredband finns indraget i huset.
Övrigt Bredband finns indraget i huset.

Dokument

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närområde

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende