Visningar

Torsdag 8 Juni KL: 16:40 - 17:20 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Teg, Umeå

Egnahemsvägen 19

Välkommen till denna mycket välrenoverade och rymliga villa belägen på stor tomt i attraktivt läge. Öppna sällskapsytor, flertalet sovrum och tre badrum (var av två med dusch/badmöjligheter) ger utrymme för den större familjen att trivas och bo tillsammans. Huset karaktäriseras av vackra detaljer, högt i tak och hög mysfaktor med bl a genomgående trägolv, charmiga snedtak samt flertalet vackra fönster som ger ljus och rymd till husets alla vrår. Genomgående ytskikt i sobra färgval, två renoverade badrum samt renoverad wc, ommålad fasad, nytt yttertak, ändrad planlösning, ett renoverat kök i öppen planlösning in mot matrum samt stora arbeten med utemiljön är några av de omfattade renoveringar huset genomgått under de senaste åren.
Den rymliga tomten ger utrymme till trädgårdsdrömmar. Ett vackert smidesstaket ut mot gatan och fina stensättningar markerar tomtgräns och leder er upp till den pampiga entrén på framsidan av huset. Dubbelgarage och uppfart med plats för ytterligare bil. Här bor ni på ett attraktivt läge med närhet till älvspromenaden och centrumkärnan. I området finns mataffär, busshållplats, förskolor/skolor, Avion shopping och träningsanläggning.

Ett fantastiskt hus som måste upplevas på plats, värt vartenda steg!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 195 kvm + 78 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6
Tomt 923 kvm
Byggnadsår 1937
Pris 8 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig, charmfull, renoverad - Teg!

Planritning

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Egnahemsvägen 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6
Boarea 195 kvm. taxeringsinformation

Hela entréplanet karaktäriseras av charmiga trägolv, vackra listverk, högt i tak, rymliga sociala ytor med fantastiskt ljusinsläpp genom vackra spröjsade fönster. Ett våningsplan som helt enkelt erbjuder social samvaro och välkomnar familjens alla gäster hemtrevligt och charmfullt.

HALL
Rymlig och välkomnande hall med goda förvaringslösningar i form av två skjutgarderober, en inbyggd garderob samt utrymme för kapp- och skohylla. På golvet ligger en mörk klinker (vattenburen golvvärme) och väggarna är ljust målade och delvis tapetserade i ett sobert mönster. Hallen fördelar samtliga ytor i entréplan samt trapp upp till övre plan och till källarvåningen.

KÖK och MATRUM
Rakt fram nås det underbara köket som integrerar i öppen planlösning in mot matrummet. Fönster i tre väderstreck och helglasad altandörr ut till frukostaltanen gör att rummet flödar i ständigt ljus från morgon till kväll. Den vita skåpinredningen har gott om förvaringsmöjligheter och en generös arbetsbänk underlättar matbestyren. Förhöjd köksbänk i vinkel delar av köksbestyren från matplatsen, vilket ger en naturlig avgränsning mellan kök och matplats samtidigt som den skapar utrymme till förvaring, ytterligare avställningsyta samt frukostplats.
Den maskinella utrustningen i köket består av hel kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, induktionshäll och ugn.
Från köket har man öppnat upp mot det rymliga matrummet, vilket gör det enkelt att umgås oavsett vardag eller fest. Hur många vill ni ska rymmas runt matbordet? Här har ni ett matrum som verkligen ger plats åt den större familjen och flertalet gäster utan att ni behöver trängas. Den öppna planlösningen in mot kök ger gott om utrymme till flexibel planlösning de gånger matplatsen behöver göras ännu större. Från denna del av rummet når man också sällskapsrum/vardagsrum vilket ger ett fint rumssamband till de trivsamma sällskapsdelarna.

SÄLLSKAPSRUM/VARDAGSRUM
Genom en vacker inbyggd skjutdörr i tidstypisk stil från matplatsen alternativt genom dörr från hall når ni entréplanets sällskapsrum/vardagsrum. Ett lättmöblerat rum med utrymme för variation. Här ryms större soffgrupp samt TV-möbel. Fönster i söder och väster ger fint ljusinsläpp. Rummet är målad i en beige ton liksom kök.

WC
Från hall disponeras en renoverad toalett inredd med vägghängd wc och tvättställ.

ÖVRE PLAN; En vacker trapp med tillhörande stilfull ledstång i trä leder er upp till övre plan. Även detta våningsplan karaktäriseras av charm och mysfaktor med trägolv, generös takhöjd, spröjsade fönster och vackra snickerier. Här samsas två rymliga sovrum alternativt sovrum och allrum, renoverat badrum samt fina förvaringsutrymmen. Samtliga rum upplevs ljusa och rymliga med fönster i två väderstreck.

SOVRUM 1
Masterbedroom, ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och arbetsplats samt förvaringsmöbler i de fall man önskar. Rummet är försett med en heltäckningsmatta, mjukt – behagligt – ljuddämpande, vilket ger rummet en rogivande känsla.

BADRUM
Smakfullt renoverat badrum med nästintill direktaccess från masterbedroom. Badrummet är rymligt och inrett i gråa och vita toner, kaklat och klinkrat. Golvvärme (vatten) värmer skönt under frusna fötter. Två fönster släpper in ljus. Här finns badkar och en separat duschhörna med duschvägg och takdusch, större handfat med tillhörande kommod och spegel samt vägghängd wc. En nisch bakom tvättställ och wc ger fin avställningsyta.

SOVRUM 2
Även detta rum är rymligt med plats för dubbelsäng, arbetsplats och förvaringsmöbler.

VINDSVÅNING; Detta våningsplan passar kanske utmärkt för de äldsta barnen? Tänk, ett helt våningsplan för sig själva – drömmigt så säg! Här disponeras möblerbar hall, tre sovrum samt badrum. Charmiga snedtak karaktäriserar våningsplanet samt behaglig heltäckningsmatta i mörkare toner.

SOVRUM 3
Sovrum 3 har plats för säng och skrivbord. Rummet är inrett med en garderob.

SOVRUM 4
Sovrum 4 är lite större med utrymme för säng, skrivbord och kanske en mindre soffa för umgänge? Rummet har två garderober.

SOVRUM 5
Sovrum 5 är också lite större med plats för säng, skrivbord och exempelvis förvaringsmöbel. Rummet är inrett med två garderober samt ett rymligt förråd.

BADRUM
Renoverat badrum med kakel och klinker (elgolvvärme). Badrummet är inrett med dusch, wc samt tvättställ. Ett fönster med glasbetong släpper in ljus.

KÄLLARE
Ljus och fräsch källare med generösa förvaringsutrymmen, vinrum och tvättstuga. Källaren ligger till stora delar ovan mark och har fönster i samtliga väderstreck.
Tvättstugan är inredd med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk med tillhörande skåpinredning. Vitmålade betongväggar och gråmålat betonggolv ramar in rummet. Här finns också pannrum som idag kombineras med förråd och träningsrum, ytterligare förråd samt ett inrett rum som med fördel går att disponeras som exempelvis kontor eller lekrum om rummet renoveras.

TOMT
Villan ligger på en rymlig tomt med fina plattsättningar och planteringar. Ett vackert smidesstaket markerar tomtgräns ut mot gatan. På baksidan av tomten finns en rymlig altan med förmiddagssol samt en fristående altan med eftermiddagssol. En snabbväxande häck har planterats i söder, vilket kommer att rama in tomten ytterligare. Här finns svartvinbärsbuskar, aroniabuskar, en rödvinbärsbuske samt ett plommonträd planterat. Den rymliga tomten ger utrymme för fler trädgårdsdrömmar för den intresserade. Varför inte ett växthus? Trädgårdsland? Fler fruktträd och bärbuskar? Vill du ha utrymme för bollplan och kubbkvällar, ja då ska du låta tomten vara som den är och bara njuta av att slappna av i solen. På tomten står ett dubbelgarage och framför garaget ryms två bilar. Ytterligare parkeringsyta har gjorts i ordning för en till två bilar. På tomten finns även ett uteförråd för trädgårdsredskap.

ÖVRIGT
Huset är Q-märkt och hänsyn till denna klassning har tagits i de renoveringar som gjorts på fönster, fasad, tak samt övrigt exteriört arbete.
Stora renoveringar på uppfart och entré;
- Stenläggning, ytterligare uppställningsplats för bil, plantering av häck, bärbuskar samt ramat in gården ut mot vägen med ett vackert smidesstaket och pelare i granit.
- Byggt två altaner
- Tilläggsisolerat garage samt monterat två nya portar (var av en motoriserad)
2023 Delvis målningsarbete i källarplan
2018 Fiber indraget
2014 Nytt yttertak (papp, läkt och pannor, nya snörasskydd samt ny plåt runt skorsten). Fasad ommålad, byte av hängrännor balkong och garage
2007-11 Större invändiga renoveringar;
- Entréplan får en ny planlösning och ny entré, ombyggt och helrenoverat kök i öppen planlösning med rymlig matplats, renoverad wc (vattenburen golvvärme), samtliga ytskikt (golv, väggar, tak, lister), klinker i hall med vattenburen golvvärme samt installation av skjutgarderober.
- Övre plan får ny planlösning då kök plockas bort till förmån för ett nytt badrum (vattenburen golvvärme), 2 nya sovrum skapas, garderober inreds, samtliga ytskikt renoveras.
- Vindsvåning renoverat badrum samt samtliga ytskikt i sovrummen.
- Samtliga stammar bytta (lodräta)
- Stora delar av elen i huset är bytt samt elcentral.
- Nya 2-glas fönster (isolerglas) samt ny altandörr ut till baksidan av huset och den rymliga altanen.
- Utbyggnad av redskapsbod vid garage
2003 Bergvärme (kretskort bytt för ca 2 år sedan)

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med källare och inredd vindsvåning
Fastighet Kamrern 1
Boarea 195 kvm
Biarea 78 kvm
Byggnadsår 1937
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Q-märkt
Övriga byggnader Garagebyggnad

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 8 495 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 126 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 904 000 kr
  • Småhusmark: 1 222 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 904 000 kr
Värdeår 1937
Summa inteckningar 3 080 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Driftkostnad 54 773 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 8 678 kr
  • Renhållning: 3 097 kr
  • Hushållsström: 42 998 kr

Beräknad årsförbrukning och årskostnad 131 kubik, 7 975 kr. Dagvatten beräknad årskostnad 703 kr. Uppgifter Vakin Beräknad årskostnad hushållsavfall 3 097 kr. Uppgifter Vakin Elförbrukning senaste 12 månaderna 27 513 kwh (38 700 kr) . 25 A säkring 4 298kr/år. Inkluderas i ovan angivna elavgift. Uppgifter från Umeå Energi.

Tomt

Tomtarea 923 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering Dubbelgarage

Servitut, planbestämmelser m.m.

Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 24-IM1-36/431.1

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende