Visningar

Tisdag 3 Oktober KL: 18:00 - 18:30 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Väst på stan, UMEÅ

Dragongatan 7

Kliv in i denna modernt planerade och stora tvåa i nyskick med inglasad balkong i västerläge! Ett mycket bekvämt boende på centrumnära och lugnt område. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt, parkettgolv, stora härliga fönsterpartier och hög standard. I harmoni disponeras stilsäkert inrett kök med bra maskinell utrustning med öppet läge mot vardagsrum, rymligt sovrum med generös skjutdörrsgarderob samt helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättmöjlighet. Inglasad balkong med utsikt över föreningens gård sätter guldkant på boendet!

Föreningen erbjuder gästlägenhet och har mysig gård med lekplats och utegrupper. Bilplats finns att tillgå i garaget under Dragonskolan och förråd på samma våningsplan medföljer.

Här bor ni med några minuters promenad till vackra älvspromenaden och stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. I närheten finns matbutik, träningsanläggningar och parker. God kommunikation till universitet, sjukhus och övriga stadsdelar med busshållplats efter gatan bredvid. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 62 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4131 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 2 250 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Stor tvåa på lugnt och centrumnära område!

export
export

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Dragongatan 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 5, Fint markplansläge!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Vita väggar och vackert ekparkettgolv löper enhetligt vidare i hela lägenheten.

KÖK
Modernt kök med fina vitvaror från Siemens. Köket går i tidlöst utförande med vita skåpluckor med stilrena handtag, vitt kakel, mörk arbetsbänk och matchande vit maskinell utrustning. Kökets maskinpark består av fullstor kyl och frys, inbyggnadsugn och micro i bekväm arbetshöjd, spishäll, fläkt och diskmaskin. Stort utrymme för matgrupp invid fönsterparti.

Härifrån nås lägenhetens pärla, den generösa och solfyllda balkongen i västerläge. Här avnjuts sommarsolen långt in till hösten. Balkongen erbjuder såväl belysning, trall, eluttag och har rogivande utsikt mot gård.

VARDAGSRUM
Socialt disponerat vardagsrum med öppet och fritt läge mot kök. Här presenteras härligt ljusinsläpp och rymd från stora fönster och rummet är lätt att möblera med variation. Ljus tapet och vackert parkettgolv ramar in det gästvänliga rummet.

DUSCHRUM
Komfortabelt och rymligt duschrum med skön golvvärme. Ytorna är klädda i kakel och klinkers i stilsäker färgsättning. Inredningen består av WC, kommod med tvättställ, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara väggar. Egen tvättmöjlighet med tvättmaskin, torktumlare, bänk för klädvård samt praktiska skåp till förvaring.

SOVRUM
Rymligt sovrum med generös skjutdörrsgarderob för god klädförvaring. Här finns utrymme för dubbelsäng och möblemang. Ljusa väggar och samma stilsäkra ekparkett.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-system

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2020-06-22
Primärenergital 62

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212551001-0115
Pris 2 250 000 kr utgångspris
Avgift 4131 kr/mån
Kommentar till avgiften ink värme, internet och tv
Driftkostnad 3 552 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 752 kr
  • Hushållsström: 1 800 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel samt varmt- och kallt vatten som debiteras efter faktisk förbrukning på månadsavin i efterhand.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,190634%

Förening

Föreningsnamn Dragonen 1 i Umeå
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-4959
Gatuadress Dragongatan
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen RBF Dragonen 1 (org.nr 769631-4959) registrerades hos Bolagsverket 2016-01-05. Inflyttning skedde i 3 etapper vintern 2018/2019. Föreningen förfogar över 3 st flerbostadshus i fem våningar med sammanlagt 39 lägenheter på fastigheten Spiltan 7 med adress Dragongatan 5-9, Umeå kommun. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Senaste avgiftshöjning gjordes 1/7-23 och nästa är planerad till juli 2024. Exakt hur mycket beror på gällande ränteläge, enligt styrelsen 2023-09-11.

HUSENS SKICK
Inga större underhållsåtgärder kommer att krävas under den närmaste 10-årsperioden.

TV/TELE/DATA
Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för tele, data och digital-TV, som är placerad intill elcentralen. Det är Telia Triple Play som används i fastigheterna.
Uttag för telefon, data och digital-TV finns i samtliga rum, kök och hall är normalt placerade bredvid eluttag. Datanätet utförs som ett stjärnnät med ledningar av kategori 6 och kombineras med telefon till ett dubbelt RJ45-uttag/rum, ett för datauttag eller digital-TV och ett för teleuttag.

GÅRDEN
Omsorg har lagts på att få gårdarna till en ombonad miljö med flera typer av markbeläggningar och planteringar. Lekyta för barn finns mellan hus 2 och 3. Gemensam grill och sittgrupp finns mellan hus 1 och 2.

PARKERING
Brf Dragonen 1´s boende är garanterade 25 platser för bilparkering i det kommunala parkeringsgaraget under Dragonskolan, som finns i närheten av bostadshusen. Uthyrningen av dessa sker via det kommunala parkeringsbolaget UPAB. Parkeringarna kommer att samnyttjas, vilket betyder att man inte har en fast plats i garaget. Om det finns ytterligare lediga garageplatser är BRF Dragonen 1´s medlemmar välkomna att hyra fler platser utöver de 25 som är reserverade för bostadsrättsföreningen. Vid husen kommer det att finnas 3 st handikapparkering, carportplatser med mv-uttag. För att hyra dessa krävs att man har ett av kommunen utfärdat handikapparkeringstillstånd. Parkeringsplatser avsedda för handikapparkering finns lediga. Dock är alla andra uthyrda för närvarande, enligt ordförande 2023-09-11.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varje trapphus har egna barnvagns- och rullstolsförråd med möjlighet att ladda elrullstolar. I ett av husen finns ett uthyrningsrum som disponeras av föreningens medlemmar. Soprum med källsortering. Utvändigt finns cykelparkering i närheten av husen samt anvisad MC-parkering.

ÖVRIGT
Lägenhetsförråd i entréplan, förutom lägenheter på plan 5 som har lägenhetsförråd på plan 5. Fastigheten avses bli fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Byggfelsskyddsförsäkring lämnas av Lloyd´s Underwriters Agency. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Alla lägenheter har tillgång till inglasad balkong. Innanför entréerna finns postboxar. Tidningshållare är placerad vid varje lägenhetsdörr. Vid samtliga huvudentréer finns kodlås med porttelefon. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-09-11. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende