VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Väst på stan, UMEÅ

Dragongatan 10D

Smakfullt inredd och optimalt planerad tvåa med balkong i bästa västerläge! Detta är det perfekta hemmet för dig som söker ett modernt och komfortabelt boende på attraktiv adress. I harmoni fördelas hall med god förvaring, stilsäkert kök med öppen planering mot vardagsrum, mysigt sovrum med karaktäristisk träribbsvägg och ett stort, helkaklat duschrum med egen kombinationsmaskin. Balkong i ljuvligt västerläge med sol hela eftermiddagen och kvällen sätter guldkant på tillvaron.

Avgiften inkluderar allt, värme, vatten, internet, tv och hushållsel och till lägenheten hör ett förråd som finns i separat byggnad. På föreningens gård erbjuds parkeringsplatser, grönytor och gemensam uteplats.

Här bor du ett stenkast från busshållsplats varifrån det går busslinje till Universitetet. Området är lugnt och centrumnära med bara några minuters promenad till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv samtidigt bara en kort promenad till vackra älvspromenaden. God kommunikation till universitet, sjukhus och övriga stadsdelar med busshållplats efter intilliggande gata. Missa inte denna chans, en riktig citypärla. Välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3720 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2016/2017
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Optimalt planerad tvåa, väst på stan!

export
export

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Dragongatan 10D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Privat ingång och hall med utrymme för avhängning av ytterkläder på hatthylla och mer förvaring i garderober. Praktiskt klinkergolv med golvvärme och vitmålade väggar. Parkettgolv löper sedan stilrent och enhetligt vidare i hela lägenheten.

KÖK & VARDAGSRUM
Lägenhetens sociala rum har öppen planering och integrerar trivsamt med varandra vilket bjuder in till besök. Här finns utrymme för både matplats, soffa och tv-möbler.

Köket har stilren vit inredning med diskreta knoppar och ett matchande grått kakel ovanför arbetsbänken. Köksö mellan kök och vardagsrum skapar både mer förvaring och arbetsyta. Fönster vid diskhon skapar härligt ljusinsläpp och en trevlig miljö i köket. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Vitmålade väggar och stilrent parkettgolv ramar fint in de gästvänliga ytorna.

Härifrån nås även lägenhetens pärla, den solfyllda balkongen i västerläge med sol hela eftermiddagen och kvällen.

DUSCHRUM
Generöst och modernt inrett duschrum med stora vita kakelplattor och grått klinkers med skön golvvärme. Duschrummets inredning består av wc, kommod med handfat, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara väggar. Kombinerad tvätt och torktumlare med förvaringsskåp ovanför underlättar vardagen. Inbyggda spotlights i taket ger perfekt belysning och fönster släpper in härligt dagsljus.

SOVRUM
Lägenhetens mysiga sovrum nås från köket och rymmer stor säng och nattduksbord samt garderob till klädförvaring. Snygg träribbsvägg skapar karaktär och ger en varm och ombonad känsla till rummets övrigt vita väggar och stilfulla parkettgolv.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett förråd i fristående byggnad.
Föreningen har inte ombesörjt att utföra någon energideklaration.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 2016/2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-System

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1007
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 3720 kr/mån
Kommentar till avgiften inklusive värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Andel i förening 12,5%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträkning kommer snart

Förening

Föreningsnamn Brf Snickaren 1920 i Umeå
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-9619
Gatuadress Smedsgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Snickaren 1920 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förfogar över 8 st lägenheter belägna på adress Smedsgatan 14 och Dragongatan 10. Föreningen förvaltas ekonomiskt av styrelsen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Ingen månadsavgiftshöjning är beslutad i nuläget, men kommer nog bli en höjning på 300-400:-/mån framöver enligt ordförande 2024-01-03.

HUSETS SKICK
Bra skick då huset uppfördes 2016/2017, inga renoveringar är planerade.
GÅRDEN
Gården består av hårdgjorda ytor, gröna ytor, träd och gemensam uteplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Grundutbud av tv-kanaler levereras av Umenet. Valfritt att välja leverantör för fler kanaler, vilket i så fall bekostas av den boende.
Bredband: Fiberkabel från UmeNet finns ansluten till varje lägenhet. Bredband ingår i avgiften.

TVÄTTSTUGA/ÖVRIGA LOKALER
Varje lägenhet har ett fristående förråd på 2,5 kvm i separat byggnad.
Tvättstuga finns ej, alla lägenheter är utrustade med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

P-PLATS
P-plats med elstolpe 300:-/mån. I dagsläget finns ingen ledig plats och det är kö, enligt ordförande 2024-01-03.
Totalt finns det 14 p-platser tillgängliga för BRF Snickaren 1920 och BRF Snickaren 8, gemensamt.

ÖVRIGT
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-01-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende