VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sandåkern, UMEÅ

Donners gränd 1B

Välkommen till denna stilfulla och representativa lägenhet med vackert ljusinsläpp från flertalet fönster i två väderstreck. Lägenheten disponerar öppna och ljusa umgängesytor, praktisk klädkammare i hallen, två fina och väl tilltagna sovrum, ett helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättdel utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Från vardagsrummet nås en mycket rymlig inglasad balkong (12 kvm) i fritt österläge med utsikt över innergården. Lägenheten är belägen på mycket attraktivt läge invid Tvärån. Här garanteras även en garageplats till varje lägenhet och förråd finns i bottenplan.

Här bor ni bekvämt med hiss och fina förvaringsmöjligheter. I lugn miljö och med gång- och cykelavstånd till centrumkärnan och naturen vid älven bor ni här bekvämt och enkelt. I området finns Västerslättscentrum, bensinmack och förskolor/skolor samt fina busskommunikationer.
Varmt välkommen att boka er visning via länk till vår hemsida.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5129 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016/2017
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Toppenfin 3:a i nyskick på vån 3 Väst på stan.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Donners gränd 1B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 4

HALL
Öppen och möblerbar hall med grå klinkers på golv och avhängningsmöjligheter i både hatthylla, garderob och även klädkammare med hyllplan och klädstång. Hallen öppnar gästvänligt upp till vardagsrum och kök som ligger i en delvis öppen och ljus planlösning. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett enhetligt parkettgolv i ek som löper vidare till övriga utrymmen i lägenheten vilket ger ett ombonat och varmt helhetsintryck.

VARDAGSRUM/
Mycket representativt och lättmöblerat rum med gott om utrymme för variation. Den gästvänliga planlösningen mellan vardagsrum, kök och matplats gör det enkelt att umgås medan vardags- och festbestyren avlöser varandra. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger gott om ljusinsläpp till rummets alla vrår.

INGLASAD BALKONG
Från vardagsrummet nås lägenhetens pärla - den rymliga balkongen inredd med golvplattor och belägen i ett fint österläge med utsikt över innergården. Här finns plats för både solstol och lounge/-matgrupp utan att balkongen känns övermöblerad och med öppningsbara fönsterpartier.

KÖK
Köksinredningen är modern och stilren från Marbodal med vit skåpinredning, vitt kakel och matchande grå bänkskiva i laminat. Flertalet skåp och lådor ger gott om förvaringsmöjligheter. Spottar under köksskåp ger extra ljus till arbetsytorna. Matplatsen placeras naturligt vid de stora fönsterpartierna, är generös och har utrymme för stora familjemiddagar.
Den maskinella utrustningen innefattar inbyggd ugn, inbyggd mikro, häll, diskmaskin, hel kyl och hel frys.

SOVRUM 1
Sovrum 1 har generöst utrymme för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering och nås från hallen. Här finns även utrymme för arbetsplats eller ytterligare garderober om behovet finns.

SOVRUM 2
Sovrum 2 nås från vardagsrummet är i bra storlek och passar utmärkt som barnrum, gästrum alternativt arbetsrum. Rummet har två garderober till förvaring.

BADRUM
Lägenhetens badrum nås till vänster i hall. Badrummet är inrett med dusch med duschväggar, handdukstork, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp samt separat tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och överskåp. Rummet är kaklat och klinkrat i vitt och grått. Golvvärme värmer skönt under fötterna.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 76 kvm
Byggnadsår 2016/2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Lägenhetsförråd i entréplanet. Morgontidning i tidningshållare vid lägenhetsdörr, övrig post låst postbox vid entrédörr. Cykelförråd finns i varje hus. Underjordsbehållare för hushålls- och matavfall.
Bredband Bredband Kabel-TV (grundutbud) Tele2 med TV Bas HD, bredband och IP-telefoni via Tele2 ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-08-18
Primärenergital 85

Ekonomi

Lägenhetsnummer 311203
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 5129 kr/mån
Kommentar till avgiften i månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och tv. Hushållsel tillkommer.
Elförbrukning 3 630 kWh/år
Driftkostnad 3 308 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 308 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,625%
Andel av årsavgift 0,01625%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 832 440 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Pergolan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769630-7532
Gatuadress Bollplansgatan
Epostadress styrelsen.pergolan@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Pergolan är en äkta bostadsrättsförening bestående av 3 flerbostadshus som tillsammans med Brf Tvärån gemensamt bildar en fin skyddad innergård. Föreningen förfogar över 63 st lägenheter (2-4 rok 58-100 kvm) på fastigheten Skarpgärdan 1. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Fastum och tekniskt av Emfa. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 8% från och med 1a januari 2024 (styrelsen 2024-04-03).

HUSENS SKICK
Byggnaderna var inflyttningsklara under 2017 varför inga större underhållsåtgärder kommer att krävas under den närmaste 10-årsperioden. Avsättning till yttre underhållsfond sker planenligt enligt ekonomisk plan. Inga större projekt planerade i nuläget (styrelsen 2024-04-03).

GÅRDEN
Parkliknande tomt med en gemensam trädgård som är kvarterets naturliga mötesplats för lek och umgänge. På tomten finns lekytor, uteplats, grillplats, enkelt gym, 2 soffgungor och pergola samt grönska i form av växter och buskar/träd. Innergården delas med Brf Tvärån och ingår i Gemensamhetsanläggningen GA:1.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud) Tele2 med TV Bas HD, bredband och IP-telefoni via Tele 2 ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Det finns 63 bilplatser i kallgarage med mv-stolpe (kostnad 500 kr/månad), varje lägenhet är garanterad en garageplats (styrelsen 2024-04-03). Garageport,motorvärmare och laddbox styr man via telefon. Finns även tre stycken handikapp-platser, dessa är avgiftsfria (Kommunens handikappbevis krävs). Samtliga parkeringsplatser i garagen har under 2022 försetts med laddboxar á 3,7 km. Typ 2 uttag gäller för laddboxar.

ÖVRIGT
Lägenhetsförråd i entréplanet. Morgontidning i tidningshållare vid lägenhetsdörr, övrig post låst postbox vid entrédörr. Cykelförråd finns i varje hus. Underjordsbehållare för hushålls- och matavfall. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Moderna Försäkringar och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-04-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningens hemsida: brfpergolan.nu

Övrigt

Parkering Det finns 63 bilplatser i kallgarage med mv-stolpe (kostnad 500 kr/månad), varje lägenhet är garanterad en garageplats (styrelsen 2024-04-03). Garageport, motorvärmare och laddbox styrs via telefon.
Balkong Inglasad balkong på 12 kvm i österläge mot innergård.

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende