VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Teg, UMEÅ

Domarevägen 29

Helrenoverad vindslägenhet med optimalt läge på Teg! Lägenheten har under året renoverats från topp till tå och försetts med elegant färgsättning, enstavigt ekparkettgolv, moderna materialval och många fina detaljer. I harmoni fördelas kök i stilren design med komfortabel utrustning, helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättavdelning samt lättmöblerat allrum med sovalkov för stor säng och utgång till balkong. Som pricken över i:et medföljer parkeringsplats med motorvärmare till ny ägare och föreningen tillåter juridisk person att köpa. Till lägenheten hör ett förråd och föreningen har nyligen uppfört en fräsch bastu. Gemensamt cykelförråd, däckhotell och tvättstuga finns även att tillgå.

På Teg bor du bekvämt med några minuters promenad till stadens puls med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv, nära vackra älvspromenaden och Bölesholmarna, Winpos arena, restauranger och flera mataffärer. God kommunikation till centrum och Universitetet. En riktig pärla som måste upplevas på plats, välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4020 kr/mån
Rum 1,5
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1954
Pris 1 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modernt och stilsäkert!

detalj

detalj
detalj

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Domarevägen 29

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 54 kvm. säljarens information I föreningens lägenhetsförteckning står lägenheten redovisad som 2:a.
Hiss Nej

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder på hatthylla. Väggarna är målade i en sober ljusgrå kulör och på golvet ligger enstavigt ekparkettgolv. Utförandet löper enhetligt vidare i hela lägenheten.

KÖK
Snyggt kök med fina detaljer och stilren design. Mörk skåpinredning med handtag i mässig i kombination med marmorliknande bänkskiva och matchande täckskiva ger köket en modern stil. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och integrerad diskmaskin. Gott om förvaring i utdragbara lådor och skafferi och fina arbetsytor med bra dagsljus från stora fönster.

ALLRUM OCH SOVALKOV
Lättmöblerat allrum med utrymme för soffa, tv-möbel, matbord och skrivbordshörna om så önskas. Den separata sovalkoven rymmer stor säng och erbjuder platsbyggda garderober. Målade väggar och samma vackra parkett ramar fint in de gästvänliga ytorna.

Härifrån nås lägenhetens mysiga balkong med utsikt över takåsarna på Teg.

DUSCHRUM
Tidlöst renoverat duschrum med mörk klinkers och vita stora kakelplattor. Inredningen består av WC, kommod med handfat, spegelskåp med belysning och dusch. Skön golvvärme värmer frusna fötter och handduktstork ger komfort. Separat del med kombinerad tvätt och torktumlare och bänk för klädvård underlättar vardagen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1954
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-10-01
Primärenergital 75

Ekonomi

Lägenhetsnummer 291201
Pris 1 750 000 kr utgångspris
Avgift 4020 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten och tv
Elförbrukning 538 kWh/år
Driftkostnad 1 450 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 450 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år och inkluderar 16 Ampere lägenhetssäkring.

Andel i förening 4,55%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 494 400 kr

Förening

Föreningsnamn BRF Fjällämmeln
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-9440
Gatuadress Domarevägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Fjällämmeln är en bostadsrättförening som bildades januari 2020. Föreningen äger tre lägenhetsbyggnader med totalt 23 lägenheter på adresserna Domarevägen 27, Domarevägen 27A, och Domarevägen 29. På fastigheterna finns även ett soprum. Ekonomisk förvaltare är Castor.
Månadsavgiften höjdes med 20% fom 2023-01-01 enligt styrelsen 2023-01-12.

PLANERADE RENOVERINGAR
Underhållsplan 2023/2024
Byte av vindskivor på 27 och 29.
Relining av ledningar i källaren

GJORDA RENOVERINGAR
2022 – Nybyggnation av bastu. Ny tvättmaskin till tvättstugan i 29an.
2020 - Nya källarfönster. Borttagning kvarvarande varmvattenberedare.
2019 - Domarevägen 27A byggdes. Installation kodlås till ytterdörrar
2018 - Nya lägenhetsdörrar. Renovering källarlokaler Fjällämmeln 5.
Nya tvättmaskiner till tvättstugan i 27an.
2017 - Byte av värmeväxlare. Nytt soprum/förråd. 2 nya vindslägenheter. Nya balkongplåtar. Ommålning källare och tvättstugor. Installation fiber.
2016 - Relinade stammar från lägenheter ned källare.
2013 - Dränering av källare
2007 - Nya 3-glasfönster.
2001 - Ny tegelfasad.
1999 - Renoverade undercentraler.
1985 - Nytt plåttak. Nya säkerhetsdörrar

PARKERINGSPLATSER
Föreningen har 15 st parkeringsplatser, varav en handikapp plats.
Parkering med motorvärmare, 395 kr/månad.
Parkering utan motorvärmare, 220 kr / månad.
- finns i nuläget ingen ledig, och det är samma kö till båda (ordf. 2023-01-12).

KABEL TV & BREDBAND
Fastigheten har kollektivt bredband 300/300 via Bredband2.
F o m 1/4 2023 kommer bredbandskostnaden att påföras varje lägenhetsinnehavare. Månadskostnaden för varje lägenhet är 323kr/månad.
Domarevägen 27 och 29 har även digital-TV via ComHem.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har nyligen uppfört en bastu för medlemmarna att nyttja. Två tvättstugor med torkrum, cykelförråd samt däckhotell.

ÖVRIGT
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-01-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja

Övrigt

Parkering Till lägenheten medföljer parkeringsplats med motorvärmare.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende