VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Domarevägen 27A

Välkommen till denna nyligen producerade lägenhet i modernt och smakfullt utförande. Lägenheten karaktäriseras av öppna, ljusa och lättmöblerade ytor där det är lätt att umgås och leva. Genomgående sobra färgval. Här samsas kök, matplats och vardagsrum i en helt öppen planlösning. Sovrummet är rymligt med plats för större säng och skrivbord. Lägenhetens hall har utrymme för förvaring och härifrån disponeras det helkaklade badrummet med tvättmöjligheter. Från vardagsrummet når ni uteplatsen, som ligger i ett fint söderläge. Föreningen har fina faciliteter där bl a tvättstuga, hobbyrum, bastu och cykelrum erbjuds till de boende. Parkeringsplats finns ledig (information från föreningen).

Här bor ni nära älven med dess vackra omgivningar och promenadstråk, stadskärnan med puls och fart, matbutik och goda bussförbindelser. Inte långt bort når ni Avion och Ikeaområdet.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 51 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4033 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 2019
Pris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Markplan i söderläge!

DommarV
DommarV
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Domarevägen 27A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2, Bottenplan

HALL
Välkommen in till ljus och öppen hall med plats för kapp- och skohylla samt garderober. På golvet ligger en grå klinker innan parkett tar vid och enhetligt löper vidare in till lägenhetens sällskapsytor och sovrum. Väggarna är ljust målade, vilket också är genomgående och ger en fin helhetskänsla till bostaden.

VARDAGSRUM
Från hallen når ni lägenhetens vardagsrum integrerad i en helt öppen planlösning med kök och matplats, ett härligt och socialt rum med fint ljusinsläpp i öster och söder. Vardagsrumsdelen är rymlig med plats för större soffgrupp och Tv-möblel. Från denna del av rummet når ni lägenhetens uteplats belägen i ett soligt söderläge.

KÖK
Köksskåpen är klassiskt och modernt i vitt utförande med vitt kakel under överskåpen och ljusgrå arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll med ugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. Vid fönster ut mot gården placeras en mycket rymlig matplats med utrymme för härliga festmåltider.

SOVRUM
Invid köket når ni lägenhetens sovrum med plats för större säng och även skrivbord. En nisch ger utrymme för garderober och klädförvaring.

BADRUM
Till vänster i hall når ni lägenhetens helkaklade badrum, smakfullt inrett med ljusgrå klinker och vitt kakel. Golvvärme ger god komfort. Dusch med duschvägg, handdukstork, högskåp, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp samt wc. Här finns också en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns även två tvättstugor att tillgå.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett kallförråd i utvändig förrådsbyggnad på gården. Till lägenheten finns också en uteplats.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 51 kvm
Byggnadsår 2019
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-10-04
Primärenergital 81

Ekonomi

Lägenhetsnummer 27A102
Avgift 4033 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, Kabel TV och bredband (specificeras separat)
Elförbrukning 2 450 kWh/år
Driftkostnad 3 240 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 240 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 4,2%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 401 644 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad från årsredovisningen 2022

Förening

Föreningsnamn BRF Fjällämmeln
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-9440
Gatuadress Domarevägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Fjällämmeln är en bostadsrättförening som bildades januari 2020. Föreningen äger tre lägenhetsbyggnader med totalt 23 lägenheter på adresserna Domarevägen 27, Domarevägen 27A, och Domarevägen 29. På fastigheterna finns även ett soprum. Ekonomisk förvaltare är Castor.
Inga avgiftsändringar är beslutade i dagsläget (ordförande 2023-10-16).

PLANERADE RENOVERINGAR
Underhållsplan 2023/2024
Byte av vindskivor på 27 och 29
Relining av ledningar i källaren

GJORDA RENOVERINGAR
2022 – Nybyggnation av bastu. Ny tvättmaskin till tvättstugan i 29an.
2020 - Nya källarfönster. Borttagning kvarvarande varmvattenberedare.
2019 - Domarevägen 27A byggdes. Installation kodlås till ytterdörrar
2018 - Nya lägenhetsdörrar. Renovering källarlokaler Fjällämmeln 5.
Nya tvättmaskiner till tvättstugan i 27an.
2017 - Byte av värmeväxlare. Nytt soprum/förråd. 2 nya vindslägenheter. Nya balkongplåtar. Ommålning källare och tvättstugor. Installation fiber.
2016 - Relinade stammar från lägenheter ned källare.
2013 - Dränering av källare
2007 - Nya 3-glasfönster.
2001 - Ny tegelfasad.
1999 - Renoverade undercentraler.
1985 - Nytt plåttak. Nya säkerhetsdörrar

PARKERINGSPLATSER
Föreningen har 15 st parkeringsplatser, varav en handikapp plats.
Parkering med motorvärmare, 395 kr/månad.
Parkering utan motorvärmare, 220 kr / månad.

Finns i nuläget ingen ledig, och det är samma kö till båda (ordförande 2023-10-16).

KABEL TV & BREDBAND
Fastigheten har kollektivt bredband 300/300 via Bredband2.
F o m 1/4 2023 kommer bredbandskostnaden att påföras varje lägenhetsinnehavare. Månadskostnaden för varje lägenhet är 323kr/månad.
Domarevägen 27 och 29 har även digital-TV via ComHem.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har nyligen uppfört en bastu för medlemmarna att nyttja. Två tvättstugor med torkrum, cykelförråd samt däckhotell.

ÖVRIGT
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-10-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja

Övrigt

Parkering Separat kösystem. Finns en plats ledig
Uteplats Söderläge

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.