VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Väst på stan, Umeå

Döbelns plan 5

Kliv in i denna ljusa och ljuvliga etta på lugnt och centralt läge Väst på stan! Lägenheten har mycket tilltalande planlösning och disponerar lättmöblerat allrum med fransk balkong och sovalkov, charmigt kök i separat rum samt helkaklat och stambytt badrum. Den mysiga ettan har generös takhöjd om 2,70 m, underbara originalgolv, stilrena ytskikt och har fantastiskt ljusinsläpp från söder med utsikt mot parken och fontänen. Stabil förening med god ekonomi och med låg månadsavgift som inkluderar allt och till lägenheten hör två förråd.

På lugna Döbelns plan bor du i en lummig oas mitt i stan med bara några få minuters promenad till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv och ett stenkast från vackra älvspromenaden. God kommunikation till universitet, sjukhus och övriga stadsdelar med busshållplats efter gatan bredvid.

Välkommen med din intresseanmälan! Denna lägenhet vill man uppleva på plats!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 35.7 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2698 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1943
Pris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljusa och ljuvlig etta på lugnt och centralt läge på populära Döbelns plan!

Döbelns plan - park 2
Döbelns plan - park 2

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Döbelns plan 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 35.7 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Halvtrapp

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 35.7 kvm
Byggnadsår 1943
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-08-15
Primärenergital 109

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212304001-0008
Avgift 2698 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet, tv, hushållsel, dörr-, balkong- och br-tillägg
Andel av årsavgift 2,1138%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 45 434 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Umeåhus nr 4
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1832
Gatuadress Döbelns plan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Umeåhus nr 4 är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 36 st lägenheter belägna på fastigheten Turkosen med adresserna Döbelns plan 1-7. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och är fördelade på 1, 2 och 3 rums lägenheter. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar. Föreningen höjde avgifterna med 3,5% från januari 2023, troligtvis sker en till höjning om cirka 2,5-3,5% till sommaren / hösten 2023 (ordförande 2023-03-29).

HUSENS SKICK
Husen är byggda 1942/43 och har under åren genomgått underhåll och renoveringar som stambyte och byte av elsystem.

2022 Yttertaket renoverades
2015 Samtliga lägenhetsdörrar byttes ut
2013 Stammarna spolades och filmades
2008 Balkongerna renoverades och inglasades
2018 Avloppen i mark renoverades

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV finns via Comhem och basutbudet ingår i den angivna månadsavgiften. Internet och IP-telefoni finns via Bredbandsbolaget. Uppkopplingsavgift om 300 kr bekostas av ny köpare.

PARKERINGSPLATSER
Parkeringsplatser under skärmtak (carport) 11 st, 184 kr / månad. 8 stycken i kö 2023-03-29.
Mv-plats 11 st, 122 kr / månad. 3 stycken i kö 2023-03-29.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På fastighetens framsida finns härlig gräsyta med buskar, träd och planteringar. Här finns bord och stolar samt utegrill. I föreningens källare finns tillgång till tvättstuga, torkrum och mangelrum samt samlingslokal, matkällare, gym och snickeri/hobbyrum. Tillgång till ”cykeltak” på gården.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd samt mindre förråd i äldre matkällare.
Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg som ingår i föreningens fastighetsförsäkring (Folksam). Bostadsrättsinnehavaren bekostar själv hemförsäkring.
I angiven månadsavgift inkluderas de obligatoriska tillägg som föreningen upphandlat. De specificeras upp separat med fransk balkong avgift 154 kr/månad eller balkongavgift 454 kr/månad, dörravgift 26 kr/månad samt internetavgift 120 kr/månad.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-03-29. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu