VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Dragonfältet, UMEÅ

Brogatan 27


Nu kommer möjligheten att förvärva en trevlig tvåa på Brogatan 27 överst i huset på vån 5. Lägenheten har ljusa ytskikt och genomgående parkettgolv i ek. Köket har en större köksö vilket ger gott om extra förvaring och ytterligare bänkyta. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med flertalet fönster och en takhöjd på hela 2,50 ger denna lägenhet det "lilla extra". Sovrum med gott om förvaring i garderober och plats för dubbelsäng och sängbord.
Från vardagsrummet via två trappsteg (etage) upp nås balkongen och här finns plats för utegrupp och med en fantastisk utsikt över innergården.

Till föreningen hör en gemensam tvättstuga på gården. Lugn och välskött förening med ordnad ekonomi. En perfekt citylägenhet med gångavstånd till kultur, restauranger, shopping och allt övrigt utbud.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4484 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2001
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin tvåa på populära Brogatan överst i huset!

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Brogatan 27

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 5

Nu kommer möjligheten att förvärva en trevlig tvåa på Brogatan 27 överst i huset på vån 5. Lägenheten har ljusa ytskickt och genomgående parkettgolv i ek. Köket har en större köksö vilket ger gott om extra förvaring och ytterligare bänkyta. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med flertalet fönster och en takhöjd på hela 2,50 ger denna lägenhet det "lilla extra". Sovrum med gott om förvaring i garderober och plats för dubbelsäng och sängbord.
Från vardagsrummet via två trappsteg upp nås balkongen och här finns plats för utegrupp och med en fantastisk utsikt över innergården.

Till föreningen hör en gemensam tvättstuga på gården. Lugn och välskött förening med ordnad ekonomi. En perfekt citylägenhet med gångavstånd till kultur, restauranger, shopping och allt övrigt utbud.

- TREVLIG PLANLÖSNING

- STÖRRE UMGÄNGESYTOR

- KAKLAT BADRUM

- BALKONG I VÄSTERLÄGE

- EGEN TVÄTTMASKIN

Inbjudande hall med plats för kläder och skor i hatthylla och två garderober till ytterligare förvaring. Från hallen nås både köket och vardagsrummet. Köket är i bra storlek och här finns gott om förvaring i skåp och lådor. Köksön ger både extra förvaring och praktiska bänkytor. Vita luckor matchas upp med ett kakel i vitt och bänkskivor i mörkare laminat.
Maskinparken erbjuder kombinerad kyl/ frys (2021), diskmaskin, fläkt och spis med induktionshäll (2021).

Vardagsrummet ligger rakt fram från hallen och här finns det plats för både större matplats, soffgrupp och övriga möbler. Fönster i två väderstreck ger hela lägenheten ett fantastiskt ljusflöde. Här finns även utgång till balkongen via trappsteg (etage) och den helglasade balkongdörren släpper in extra ljus och ger en öppen känsla. Balkongen som har västerläge vetter ut mot innergården med dess grönområde, lekplats och gemensam grillplats.

Sovrummet har plats för dubbelsäng och förvaring i flertalet garderober.

Större badrum med grått klinkers på golv med golvvärme och vita kaklade väggar. Här finns tvättställ med grå kommod, spegelskåp, wc, handuksvärmare, dusch med praktisk glasvägg som delar av på ett trevligt sätt och tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 58 kvm
Byggnadsår 2001
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övrigt om byggnaden De närmaste åren planerar styrelsen att fullfölja det påbörjade fasadunderhållet. Punktinsatser på fasader och tak. Husen byggdes 2002 och är i gott skick. En del mindre åtgärder har hittills genomförts:
2020: Målning fasad samt renovering gästlägenhet.
2018: Lagning och målning av fasad, installation av dörrautomatik, byte av centraldator.
2017: Kompletterande fasadbehandling, spolat dränering till gårdshus, huvudingångar försedda med täckplåt.
2016: Behandlat fasader mot påväxt av alger mm, målat gårdshuset, filminspekterat avlopp, spolat dräneringar.
2015: Oljat in trä på uteplatser, nya handikappramper, målat soprum.
Gemensam grill och uteplats.
Övriga byggnader Föreningen har en välutrustad tvättstuga i separat gårdshus som även inrymmer cykelförråd, samlingslokal och övernattningsrum. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner, grovtvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 43 (1402)
Pris 1 995 000 kr
Avgift 4484 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband via Telenor 500/500. Hushållsel tillkommer.
Elförbrukning 3 327 kWh/år
Driftkostnad 4 325 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 325 kr

Säkring 16 A

Andel i förening 1,2751%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 121 767 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad utifrån föreningens årsredovisning 2021

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Skvadronen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769606-8522
Gatuadress Olof Palmes gata 9
Postnummer 90323
Ort UMEÅ
Hemsida http://www.skvadronen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Skvadronen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 63 st lägenheter belägna på fastigheterna Krubban 1 och Dragonfältet 11 i Umeå, med adresserna Olof Palmes gata 3-11 (udda nr) samt Brogatan 25-29 (udda nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB och tekniskt av FMT Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Inga avgiftsändringar eller större renoveringar planerade i dagsläget, enligt vice ordförande 2023-07-11.

HUSENS SKICK
De närmaste åren planerar styrelsen att fullfölja det påbörjade fasadunderhållet. Punktinsatser på fasader och tak. Husen byggdes 2002 och är i gott skick. En del mindre åtgärder har hittills genomförts:

2020: Målning fasad samt renovering gästlägenhet.
2018: Lagning och målning av fasad, installation av dörrautomatik, byte av centraldator.
2017: Kompletterande fasadbehandling, spolat dränering till gårdshus, huvudingångar försedda med täckplåt.
2016: Behandlat fasader mot påväxt av alger mm, målat gårdshuset, filminspekterat avlopp, spolat dräneringar.
2015: Oljat in trä på uteplatser, nya handikappramper, målat soprum.

GÅRDEN
Stor trivsam gårdsyta med lekplats, som är inramad av husen. Gemensam grill och uteplats.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en välutrustad tvättstuga i separat gårdshus som även inrymmer cykelförråd, samlingslokal och övernattningsrum. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner, grovtvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor. Lägenhetsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

PARKERING
Motorvärmarplats - kostnad 320 kr/månad, två stycken i kö (FMT förvaltning 2023-07-11).
Garageplats - kostnad 530 kr/månad, 10 stycken i kö (FMT förvaltning 2023-07-11).

Till garageplats läggs en deposition på 1.000 kr för fjärrdosa. Föreningen har även 8 st gästparkeringar, alla parkeringar är tillsammans med Brf Kavalleristen och dessa sköts av Samfälligheten Stallet.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en kvartersgård som inrymmer cykelförråd, samlingslokal och ett övernattningsrum.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd (de större har 2 förråd). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Västerbotten och bostadsrättstillägg ingår i försäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättsinnehavaren har eget avtal med Umeå Energi, elen ingår inte i månadsavgiften. Entrédörrarna är ständigt låsta och öppnas med kodlås eller nyckel. Hemsida www.skvadronen.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-07-11. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 63

Övrigt

Övrigt Förråd tillhörande lägenheten finns på samma våningsplan. Föreningen har tvättstuga, övernattningsrum samt cykelförråd. Energideklarationen har tidsmässigt utgått och föreningen har ej uppdaterat någon ny.Inga avgiftsändringar eller större renoveringar planerade i dagsläget, enligt vice ordförande 2023-07-11.
Parkering Motorvärmarplats - kostnad 320 kr/månad, två stycken i kö (FMT förvaltning 2023-07-11). Garageplats - kostnad 530 kr/månad, 10 stycken i kö (FMT förvaltning 2023-07-11). Till garageplats läggs en deposition på 1.000 kr för fjärrdosa. Föreningen har även 8 st gästparkeringar, alla parkeringar är tillsammans med Brf Kavalleristen och dessa sköts av Samfälligheten Stallet.
Balkong Härlig balkong i västerläge med kvällssol.

Dokument

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närområde

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Räkna på ditt nya boende