Visningar

Tisdag 12 December KL: 17:30 - 18:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Sandåkern, UMEÅ

Bollplansgatan 2A

Välkommen till Bollplansgatan 2A på populära Sandåkern. Om du söker ett bekvämt boende med ett svårslaget läge, fantastiska bekvämligheter och moderna ytskikt, då behöver du inte leta längre. Här är några skäl till varför du inte vill missa Bollplansgatan 2A:

Lägenheterna på Bollplansgatan stod klara för inflytt 2017, detta är inte bara en bostad, det är ett färdigt hem. Inga renoveringar behövs - du kan flytta in och börja bo omedelbart.

Här bor du högst upp i huset med fritt läge i tre väderstreck, vilket ger dig en härlig känsla av lugn och avskildhet. Den stora inglasade balkongen i sydvästläge ger dig möjlighet att njuta av solen största delen av dagen och kvällen i ett skyddat utrymme.

Med fönster i tre väderstreck i kök och vardagsrum kommer du att uppleva ett skönt flöde av naturligt ljus i din bostad. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en inbjudande atmosfär perfekt för umgänge med vänner och familj.

Den bekvämlighet som medföljer en tvättdel i badrummet är oumbärlig. Du sparar tid och ansträngning varje dag, och allt du behöver finns i lägenheten.

Du har bekvämt gångavstånd till stadens pulserande centrum, med dess restauranger, butiker och nöjesliv. Närheten till stadens centrum gör det enkelt att utforska shopping, restauranger och nattliv. Samtidigt är strandpromenaden en oas för avkoppling och naturupplevelser. Du kommer att älska att ha allt du behöver inom räckhåll.

Detta är din chans att äga en bostad som har allt! Boka in dig på visning och upptäck denna fantastiska möjlighet att leva ditt drömliv på Bollplansgatan 2A på Sandåkern.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3882 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2017
Pris 2 295 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Högst upp med inglasad balkong i fritt sydvästläge!

Planritning

Planritning
Planritning
Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bollplansgatan 2A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 4

HALL:
Trevlig hall med klinker på golvet som övergår till klassisk ekparkett i resten av lägenheten. Vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla och i garderob.

BADRUM:
Modernt, helkaklat badrum i tidlös färgsättning, grått klinker på golvet och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasdörrar, handfat med praktisk kommod och spegelskåp med infälld belysning. Här finns WC och en tvättdel med praktisk avställningsyta, förvaringsskåp på vägg samt tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM:
Elegant sovrum med fönster i vinkel ger ett sobert intryck. Väggen är målad i petrolblå och här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. I direkt anslutning till sovrummet finns praktisk klädkammare.

KÖK:
Modernt, klassiskt kök i vinkel med vita luckor och vitt kakel ovan. Mörk bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggnadsmicro och integrerad diskmaskin. Köket har öppen planlösning mot matplats framför fint fönsterparti i vinkel och mot vardagsrummet. Mycket trevligt ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck!

VARDAGSRUM:
Lättmöblerat vardagsrum med plats för stor soffa och tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås den fantastiska inglasade balkongen! Balkongen är stor och belägen i sydväst. Sol hela dagen och kvällen! Den är väl tilltagen och rymmer matbord för 4-6 personer samt plats för avkoppling.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 58 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Förråd som tillhör lägenheten, upplåten med bostadsrätt

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd , 2019-08-18
Primärenergital 85

Ekonomi

Lägenhetsnummer 421302
Pris 2 295 000 kr som utgångsbud
Avgift 3882 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, vatten, Kabel-TV, bredband, IP-telefoni. Individuell elmätning
Andel i förening 0,013283%
Andel av årsavgift 0,013283%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 6 804 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från Årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Pergolan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769630-7532
Gatuadress Bollplansgatan
Epostadress styrelsen.pergolan@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Pergolan är en äkta bostadsrättsförening bestående av 3 flerbostadshus som tillsammans med Brf Tvärån gemensamt bildar en fin skyddad innergård. Föreningen förfogar över 63 st lägenheter (2-4 rok 58-100 kvm) på fastigheten Skarpgärdan 1. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Fastum och tekniskt av Emfa. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. En avgiftshöjning på 8% kommer att ske från och med 1a januari 2024 (styrelsen 2023-12-04).

HUSENS SKICK
Byggnaderna var inflyttningsklara under 2017 varför inga större underhållsåtgärder kommer att krävas under den närmaste 10-årsperioden. Avsättning till yttre underhållsfond sker planenligt enligt ekonomisk plan. Inga större projekt planerade i nuläget (styrelsen 2023-10-18).

GÅRDEN
Parkliknande tomt med en gemensam trädgård som är kvarterets naturliga mötesplats för lek och umgänge. På tomten finns lekytor, uteplats, grillplats, enkelt gym, 2 soffgungor och pergola samt grönska i form av växter och buskar/träd. Innergården delas med Brf Tvärån och ingår i Gemensamhetsanläggningen GA:1.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud), bredband och IP-telefoni via Telia Triple Play ingår i månadsavgiften. Från och med 2024-02-28 övergår föreningen till Tele2 med TV Bas HD.

PARKERING
Det finns 63 bilplatser i kallgarage med mv-stolpe (kostnad 500 kr/månad), varje lägenhet är garanterad en garageplats (styrelsen 2023-10-18). Garageport och motorvärmare styr man via sin telefon. Finns även tre stycken handikapp-platser, dessa är avgiftsfria (Kommunens handikappbevis krävs).

Samtliga parkeringsplatser i garagen har under 2022 försetts med laddboxar á 3,7 km. Typ 2 uttag gäller för laddboxar.

ÖVRIGT
Lägenhetsförråd i entréplanet. Morgontidning i tidningshållare vid lägenhetsdörr, övrigt post låst postbox vid entrédörr. Cykelförråd finns i varje hus. Underjordsbehållare för hushålls- och matavfall. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Moderna Försäkringar och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-10-18. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningens hemsida: brfpergolan.nu

Övrigt

Balkong Inglasad balkong, sydvästläge

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende