VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Haga, UMEÅ

Armbågakroken 4

Välkommen till en attraktiv lägenhet belägen på lugn gata i området. Lägenheten präglas av ljus, rymd och charmfulla renoveringar i fina materialval och stilfull färgsättning. De väldisponerade ytorna och layouten erbjuder gott om utrymme för vardagsliv och socialt umgängen, funktionellt och enkelt att älska och trivas i. Här har renoveringarna och idéerna löpt på genom åren vilket bl a resulterat i ett ombyggt och renoverat kök från Ballingslöv, platsbyggda garderober som målats in i samma kulör som väggar, vackra smidesdörrar har fått ta plats och nya rumssamband har skapats, nya parkettgolv har ersatt gamla plastgolv och samtliga ytskikt har målats i flera omgångar till dess att rätt nyans plockats fram för att ge en ombonad och varm känsla till boendemiljön. Lägenheten fördelar vardagsrum i fil med matrum (går att disponera som sovrum), två sovrum, kök med matplats samt badrum och en gäst wc. Här finns givetvis en balkong placerad i fint västerläge. Till lägenheten finns fina förvaringsmöjligheter i form av två privata förråd och ett gemensamt hobbyrum för de boende med "egen plats" för ex målarburkar och bildäck. I föreningen finns även övernattningsrum med fyra bäddar och tvättstuga. Till bostaden ingår en carport med elladdare.

Föreningen har en låg avgift och är lågt belånade.

Haga är ett område som präglas av vackra trähus, mysiga innergårdar, grönskande parker och vackra trädalléer. Här finns en trevlig mix av bostäder, butiker och restauranger. Det är inte enbart de historiska kvarteren eller grönområdena som gör Haga attraktivt, utan också dess direkta närhet till Umeå centrum, Universitet, NUS, Gamliaområdet, förskolor och skolor. Tänk att få bo här, i ett underbart område med charm, vackra omgivningar och nära stadens puls med dess kompletta utbud! Nu har ni möjligheten då denna fint renoverade fyrarums lägenhet är till försäljningen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 97 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4000 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1966/67
Pris 3 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

4:a Haga, låg avgift och låg belåning!

Armbågskroken 21
Armbågskroken 21
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Armbågakroken 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2

HALL
Välkommen in till hall med fina förvaringsmöjligheter i form av garderober och utrymme för kapphylla. På golvet ligger en grå klinker och väggarna är tapetserade i en vit linneväv som ger en varmgrå ton. Inre möblerbar hall tar sedan vid och samtidigt övergår också klinker till parkett. Det fina parkettgolvet löper vidare in till kök, matrum och lägenhetens båda sovrum medan vardagsrummet har kvar den charmiga originalparketten som slipats upp.

KÖK
Det mysiga köket är renoverat med skåpinredning från Ballingslöv. Köksinredningen är vit med ett specialbeställt vitrinskåp. Ovan diskbänk och arbetsytor i ek ligger ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, spis med ugn samt integrerad diskmaskin. Vid fönster in mot gården placeras matplats. Köket har vita och beigea väggar.

VARDAGSRUM
Lägenhetens vardagsrum är rymligt med fönster i två väderstreck, vilket ger ett vackert och naturligt ljusinsläpp till rummets alla vrår. Rummet är lättmöblerat med utrymme för en flexibel möblering och variation. Två vackra platsbyggda glasdörrar i smide markerar ingången till vardagsrummet och den fina, delvis öppna planlösningen in mot matrummet. Färgsättningen är mjuk och varm i en gråbeige ton.

MATRUM
I fil med vardagsrum ligger det ombyggda matrummet, som enkelt går att disponera som sovrum i de fall behoven finns. Matrummet har plats för större matplats, vilket inbjuder till större sammankomster och stora familjemiddagar. Rummets väggar har samma färgsättning som vardagsrum.

SOVRUM 1
Sovrum 1 nås till höger från inre hall. Rummet har plats för dubbelsäng och är inrett med platsbyggda garderober. Väggar och garderober är inmålade i samma beigea kulör, vilket ger en varm och ombonad känsla till rummet.

SOVRUM 2
Sovrum 2 nås från kök och har en bra storlek. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Väggarna är målade i vitt.

BADRUM
Till vänster om hall nås både wc och badrum. Badrummet är kaklat och klinkrat och försett med badkar (med dusch), wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel. Ett fönster släpper in ljus.

WC
Praktiskt och bekvämt har lägenheten även en separat wc. Denna är inredd med tvättställ och toalettstol. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en grå klinker i samma färgnyans som i hall.

ÖVRIGT
2020 Glasdörrar i smide, nya parkettgolv i matsal och sovrum 1
2014 Ombyggnad och renovering av kök, klinker i hall och wc, nya parkettgolv i kök och sovrum 2, ny elcentral
Samtliga ytskikt är ommålade i omgångar.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1966/67
Fönster 2-glas och 2 + 1-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1
Pris 3 795 000 kr utgångspris
Avgift 4000 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, internet, tv (basutbud), carport med elladdare
Elförbrukning 5 723 kWh/år
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 18%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 85 809 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad från 2022 års årsredovisning

Förening

Föreningsnamn Brf Hagen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-3566
Gatuadress Armbågakroken 4
Postnummer 90344
Ort UMEÅ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Hagen (org nr 716415-3566) är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten byggdes 1967 och föreningen bildades den 1987. Föreningen förfogar över 6 st lägenheter och uthusbod och skärmtak med parkeringsplatser med eluttag för en bil per lägenhet, samt skärmtak för cyklar.
Adress: Armbågakroken 4 på fastigheten Hagen 6 i Umeå Kommun.
Föreningen förvaltas ekonomiskt av föreningens styrelse och tekniskt av medlemmarna. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 5,75% 2023, och inga ytterligare planerade höjningar för 2023, enligt ordförande 2023-09-15.

I månadsavgiften ingår: Uppvärmning. En carportplats med mv uttag och elbilsladdare. Kabel-tv med de vanligaste kanalerna.

Ingår ej i månadsavgiften: Elförbrukningen i carporten, samt elförbrukning i lgh. Elförbrukning vid tvätt o tork. Bredband

HUSETS SKICK
En byggnadskonsult har rekommenderat en fasadrenovering av gavlarna. Annars inga större planerade renoveringar

RENOVERINGAR
2023-2024 Fasadrenovering
2022 Installerat laddboxar i carportar, gavelfasader förbättringsåtgärder,
2017 Nytt yttertak
2015 Hydroforbering av gavlar, nya balkongdörrar och målning av balkonger
2013 Relining
2012 Spoling av stammar
2011 Takfläkt
2008 Ny värmeväxlare
2004 Nya lägenhetsdörrar och renovering av fönster (+målning 2007)
2001 Renovering badrum och cykelbodar byggs

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV - via COM Hem, grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband - medlemmen väljer valfri leverantör. Ingår ej i månadsavgiften.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, uteplats, grillplats och härlig grönska i form av växter och träd.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i källaren. Den är utrustad med en tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel och tvättbänk. Medlemmarna skriver upp sig på en lista över förbrukad el i samband med tvättandet.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns en bastu och ett gemensamt övernattningsrum där medlemmarna kan ”boka övernattning för sina gäster”.

PARKERING
Finns carport med eluttag för bil. En carport/lägenhet och det ingår i avgiften. Sköts av styrelsen. Finns även en gästparkering/MV-plats för föreningens medlemmars gäster.

ÖVRIGT
Bostadsrättsinnehavaren har eget avtal för elen. Förråd finns i källaren. Morgontidning i brevinkast vid medlemmens lägenhetsdörr. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-09-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering Carport med elladdare ingår i avgiften

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende